Sab’s Eetoverzicht #39-2024

Met de rust in mijn hoofd is ook de rust in de eetplanning weer teruggekeerd. Waar ik vorige week door de bomen het bos af en toe niet meer zag, heb ik nu weer overzicht. En dat is bijzonder fijn!

Ik bracht de nodige uren in de keuken door en vond ook weer tijd om voor mezelf te koken. Dit zorgde voor een gevarieerde eetplanning met lekker veel groenten.

IMG 6584

Zaterdag

In het weekend waren de jongens bij hun vader en ik had eindelijk weer de tijd en rust gevonden om voor mezelf te koken. Daarbij lagen er niet veel restjes in de koelkast, dus ik kón ook daadwerkelijk maken waar ik zin in had. Op zaterdag was dit een variant op de Congee. Ik gebruikte zilvervliesrijst in plaats van pandan rijst en voegde er nog sugar snaps aan toe.

IMG 6610

Zondag

Op zondag probeerde ik een NewFysic recept uit hun app. Ze noemen het zelf Pilav, maar ik vond het meer gekruide rijst. Met bimi, gekruide kip, balsamico uitjes en een lepel magere kwark. Heerlijk kleurrijk en smaakvol bordje!

IMG 6616

Maandag

Maandag was de eerste kookdag van de week en ik maakte een lekkere pastaschotel met worstjes. Omdat daar geen groenten in gingen, grilde ik er een hele courgette bij. Zo doe ik dat heel vaak met gerechten waarin ik geen groenten verwerk: gewoon iets ernaast serveren.

IMG 6665

Dinsdag

Een AGV’tje, maar dan een tikkeltje anders. Ik maakte Parmezaan aardappels, die helaas niet fantastisch lukten maar alsnog gretig aftrek kenden bij het oudste kind, geroosterde broccoli en gekruide vis. De jongens aten er kibbeling bij.

IMG 6672

Woensdag

Orzoooo! Het was alweer veel te lang dat we dat hadden gegeten vond ik. Ik maakte eerst een saus van gegrilde paprika en tomato frito. Daar gaarde ik de orzo en kipblokjes in. Aftoppen met verse basilicum en klaar is je makkelijke maaltijd met verstopte groente.

IMG 6693

Donderdag

Donderdag was een volle dag en na de eerste kerstlunch van het jaar, had ik niet heel veel zin meer om uitgebreid te eten. Dus ik maakte een snelle omelet met kipfilet en diverse groenten. Die at ik met zilvervliesrijst en een beetje chilisaus. Simpel, maar vullend!

IMG 6711

Vrijdag

De koelkast was leeg, tijd om boodschappen te doen was er niet en zin om te koken ook niet. Dus we bestelden lekker een pizzaatje met z’n drietjes. Die aten we voor de tv op de bank op. Een prima uitsmijter voor deze eetweek.

Aankomende week gaat het er weer heel anders uitzien. Ik ben nog drie dagen aan het werk en donderdag vlieg ik naar Chicagoooooo. Zó veel zin in om weer een Amerikaanse stad te ontdekken. Dat blijft toch echt een van mijn lievelingsdingen om te doen.

De laptop gaat met me mee, dus jullie kunnen volgende week gewoon een eetoverzicht van me verwachten.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close