Sab’s Eetoverzicht #32-2024

Jaaa, daar ben ik weer hoor! Na een paar weekjes afwezigheid in verband met mijn vakantie, hebben we de draad weer opgepakt afgelopen week. Min of meer dan, want afgelopen week had ik maar twee werkdagen en was het verder vooral nog een beetje aanmodderen met de kinderen de hele week thuis.

Bij thuiskomst uit Frankrijk had ik enorm de behoefte aan groenten, dus daar heb ik genoeg van gegeten deze week. Het was een mixje tussen “NewFysic-proof” (ja, daar ben ik nog steeds mee bezig en dat zal voorlopig ook nog wel zo doorgaan) recepten en dingen maken die de kinderen sowieso zouden eten.

IMG 5444 2

Zaterdag

De eetweek begon met een groene wokschotel. Ik trok flink wat leftover groenten uit de koelkast en vriezer en maakte uiteindelijk een wokschotel van komkommer (dat vind ik zó lekker als het is gewokt), bosui, doperwtjes, broccoli en biefstuk. Lekker zelfgemaakt soja-woksausje erdoor en wat zilvervliesrijst erbij.

IMG 5460 2

Zondag

Nog een wokgerecht maar dan compleet anders! Bij het doen van de boodschappen kreeg ik gratis filetstukjes van Garden Gourmet en die wokte ik samen met een zak wokgroenten en wat rijstnoedels in een zoetzuur sausje. Heerlijk.

IMG 5462 2

Maandag

De jongens waren weer thuis maandag en ik deed een poging tot barbecuen. Maar eerlijk: ik kan gewoon niet overweg met het aansteken van de kolen. Wat ik ook doe of probeer, ik krijg ze gewoon nóóit goed brandend. En als ze dan aanstaan, zijn ze zo weer uit. Ik gaf het dus maar op en bakte het vlees in de pan. Salades en een meergranen stokbroodje erbij en klaar. Op zoek naar een gas- of elektrische barbecue voor ons.

IMG 5503 2

Dinsdag

Old school macaroni is bij mijn jongens GROOT favoriet. Bij mij absoluut ook, maar in plaats van een heel bord macaroni naar binnen te werken, laadde ik eerst mijn halve bord vol met een flinke salade en vulde ik dit aan met macaroni. Door volkoren macaroni te gebruiken zat ik bovendien al sneller vol dan normaal, dus win win.

IMG 5514 2

Woensdag

Voor het avondeten van woensdag trok ik alle restjes groenten uit de vriezer en die maakte ik klaar. Samen met nog een restje gekruide aardappelpuree. Voor de jongens had ik Schatzoekers van Iglo (soort vissticks maar dan in leuke vorm) in de Airfryer gebakken en voor mezelf bakte ik twee gekruide heekfilets. Een AGV’tje dus, heerlijk op z’n tijd.

IMG 5525

Donderdag

Het avondeten van donderdag zag er op de foto niet zo appetijtelijk uit, maar het smaakte wel lekker! Twee volkoren quesadilla’s met kaas, pittige tonijn en groenten.

IMG 5565

Vrijdag

We waren vrijdag de hele dag in een pretpark te vinden en ’s avonds hadden we allemaal geen puf meer. De boys hadden zin in sushi, ik had zin in iets warms dus het werd een combinatie van beide.

Aankomende week zijn de jongens op vakantie met hun vader en duik ik zelf weer een aantal dagen de keuken in. Mijn recepten-voorraad is op, dus het is tijd om nieuwe content te maken. Ook wel weer zin in moet ik zeggen hoor. Ik mis het creatief bezig zijn met eten altijd wel tijdens zo’n periode van afwezigheid.

Omdat ik de hele week dus alleen eet, worden het gevarieerde lunches èn diners.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Ingrid Wennemers says:

    Hey Sabine, ik kan je de Cobb aanraden als bbq. Een tafelbbq waar je een cobblestone indoet en deze steek je aan voor ongeveer 2 uur bbq-plezier en iedereen kan aan tafel blijven zitten en je eigen vlees klaarmaken. De cobblestone is ook zo warm, dus met ongeveer 5 minuten kun je ook beginnen.

    1. Ah, dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close