4x lekkere gevulde eieren

Het is bijna Pasen, hét moment om gevulde eieren op tafel te toveren want zeg nou zelf: Pasen en gevulde eitjes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden – toch? Gevulde eieren zijn voor mij echt zo’n heerlijk ouderwetse snack. Een altijd-goed borrelhapje. Het ziet er gezellig uit, de smaak vind ik véél lekkerder dan die van gewone gekookte eieren en ik vind het ook nog eens ideaal want je kunt het súper makkelijk voorbereiden.

Er gaat eerlijk gezegd dan ook geen paasontbijt of -brunch voorbij zonder gevulde eitjes en het leek me leuk om voor jullie eens 4 heerlijke recepten op een rij te zetten. Want hier op OMF hebben we al vaker gevulde eitjes met je gedeeld namelijk en die zijn net even iets anders dan de standaard ‘prak de eidooier met mayonaise en meng met kerriepoeder’-recepten.

Zo gaan we op Spaanse en Italiaanse tour met onderstaande recepten, maar laat ik ook aan je zien dat het MEGA lekker is om de eieren even kort te frituren en daarna te vullen. Nog nooit gedaan? Dikke tip voor de volgende keer!

Gevulde eieren

Gevulde eieren met pesto

Ik trap het overzicht af met deze gevulde eieren met pesto. Als je naar de foto kijkt lijkt het bijna alsof we de gekookte eieren hebben gevuld met kruidenboter, vind je niet? Maar niets is minder waar dus.

De pesto maken we zelf met basilicum en rucola als basis en die mengen we vervolgens met de eidooiers, mayonaise en een halve avocado. De avocado zorgt ervoor dat de toefjes crème zo’n mooie groene kleur krijgen.

Mocht je ze nog niet in huis hebben, investeer dan even in een spuitmondjes + spuitzakken set, die komen namelijk altijd wel een keer van pas. Ook de gevulde eieren worden een stuk mooier als je de toefjes maakt met behulp van een spuitzak.

Garneer de pesto eieren met Parmezaan flakes en eventueel een beetje extra rucola of basilicum voor een extra feestelijk resultaat.

No ratings yet

Paasrecept: Gevulde eieren met pesto

Porties20 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • half bakje verse basilicum + extra voor garnering (ongeveer 7 gram)
  • 10 gram rucola + extra voor garnering
  • 30 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 el Parmezaan + extra voor garnering vlokken
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 avocado

Instructies

  • Kook de eieren 9 minuten, laat ze vervolgens schrikken onder koud water en pel ze allemaal. Snijd ze door de helft en doe het eigeel in de kom van een staande mixer.
  • Maak de pesto door de basilicum, rucola, pijnboompitjes, knoflook, olijfolie, peper en zout met elkaar te mengen tot een pesto in een foodprocessor.
  • Doe de pesto in de kom bij het eigeel en voeg ook de mayonaise en halve avocado eraan toe. Mix tot een egale massa en vul een spuitzak met de vulling.
  • Verdeel de vulling over alle eieren en maak de eieren af met een beetje fijngehakte basilicum, vlokken Parmezaan en rucola.

Gefrituurde eieren met guacamole

Weer iets totáál anders zijn deze gefrituurde eieren met guacamole. Gevulde eitjes, maar dan next level zullen we maar zeggen. Mocht je het nog nooit geprobeerd hebben, dan kan ik je van harte aanbevelen om gekookte eieren een keer te frituren. Dit maakt ze ZO veel lekkerder namelijk. Snijd de eieren doormidden, verwijder de dooier en haal de gekookte eiwitten door een paneerlaagje. Even heel kort in de hete olie tot de eieren bruin kleuren en klaar zijn ze!

Decoreer de gefrituurde eieren vervolgens naar hartenlust, zoals we hier hebben gedaan met guacamole, zure room en cherrytomaatjes. Ziet er super kleurrijk en feestelijk uit toch? Echt een ideaal en verrassend leuk borrelhapje.

Toegeven: het is even een werkje om te maken, maar zorg ervoor dat je van tevoren al zoveel mogelijk klaar zet. Heb de eieren alvast gekookt en bewaar de guacamole in de koelkast.

No ratings yet

Gefrituurde Eieren met Guacamole

Porties20 eieren
Moeilijkheidsgraad Medium
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur
Waar te bewaren In de koelkast
Hoelang te bewaren Hooguit een paar uur

Benodigdheden

  • Frituurpan of een gietijzeren pan

Ingrediënten

Voor de eieren

  • 1,5 liter zonnebloemolie
  • 10 XL eieren
  • 3 extra eieren voor het beslag
  • bloem voor het beslag
  • paneermeel voor het beslag
  • Parmezaan poeder zelfde hoeveelheid als paneermeel
  • peper en zout voor het beslag (paneermeel met Parmezaan)

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • de helft van het eigeel
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • peper
  • zout
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el citroensap

Extra

  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 bakje zure room
  • eventueel een beetje chilipoeder

Instructies

Eieren

  • Doe de zonnebloemolie in de gietijzeren pan (zo heb ik het gedaan dus ik ga even van deze versie uit, en niet van een frituurpan) en verhit tot ongeveer 180 graden. Test eventueel met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Er ontstaan dan wat bubbeltjes en het stukje brood wordt mooi bruin.
  • Zorg dat de eieren gekookt zijn, met 9 minuten ben je zeker van geen lopend eigeel. Pel vervolgens de eieren en snijd ze in de lengte door de helft. Doe het eigeel in een schaal en leg de eieren apart, verdeeld over twee borden.
  • Zet drie kommen klaar: 1 met bloem, 1 met drie losgeklopte eieren en 1 met het paneermeel/parmezaan/peper/zout-mengsel. Doe in iedere kom ook twee lepeltjes of vorkjes. Zo kun je schoon blijven werken.
  • Als de olie heet genoeg is kun je beginnen met frituren. LET OP: te heet is niet goed, dus als het heel erg bubbelt dan moet je de olie een beetje af laten koelen.
  • Haal een half ei door de bloem, dan door het eigeel en als laatste door het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat het ei bij iedere stap volledig bedekt is van dat waar je het in stopt.
  • Doe het ei nu met een spaan (of een spagettilepel) voorzichtig in de olie en frituur aan beide kanten mooi lichtbruin. Leg het ei vervolgens op een bord met keukenpapier zodat het kan uitlekken. Herhaal dit met alle eieren. Ik vond het makkelijk om per twee ei-helften te werken.

Guacamole

  • Het is vrij simpel; prak de avocado's en meng dit met de helft van het eigeel, de gesnipperde rode ui, knoflook, peper, zout, komijn en citroensap. Het mag lekker grof zijn dus je hoeft het niet glad te mixen.
  • Bak de cherrytomaatjes in een beetje olijfolie even kort zodat ze een beetje zacht worden.

Samenvoegen

  • Vul de eieren met een dot guacamole, een beetje zure room en leg bovenop een gebakken cherrytomaatje. Maak eventueel af met een beetje chilipoeder.
Gang: borrelhapje
Trefwoord: gevulde eieren

Gevulde eieren met chorizo

Hou je wel van een beetje pit, dan vind je deze gevulde eieren met chorizo wellicht een leuke variatie. Deze eitjes komen nog het dichtstbij in de buurt van de klassiekers, hoewel we er toch ook wel weer wat andere smaakmakers aan toevoegen.

Door gebruik van chorizo, chilisaus en tabasco zijn deze eitjes vrij pittig, dus houd daar rekening mee. Ze zijn wellicht iets minder geschikt voor kinderen en eerder leuk om te serveren als borrelhap dan als snackje bij het paasontbijt. Maar lekker zijn ze absoluut!

Uiteraard kun je minder tabasco gebruiken als je niet zo van het pittige bent. En ook is cervelaat of andere droge worst een prima alternatief voor de chorizo.

No ratings yet

Gevulde eieren met chorizo

Porties20 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • een paar druppels tabasco
  • 1 tl paprikapoeder gerookt
  • een snuf zout
  • 1,5 el yoghurtmayonaise
  • 3 tl chilisaus
  • 10 plakjes chorizoworst gehalveerd
  • verse koriander fijngehakt

Instructies

  • Kook de eieren 8-10 minuten zodat het eigeel goed gestold is.
  • Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze vervolgens door de helft.
  • Lepel het eigeel eruit en doe dit in de kom van een staande mixer.
  • Voeg aan het eigeel de tabasco, paprikapoeder, zout, yoghurtmayonaise en chilisaus toe. Mix tot een gladde massa (het beste kun je hiervoor een garde als opzetstuk gebruiken).
  • Doe de vulling in een spuitzak of net als ik; in een plastic diepvrieszakje. Hang om te vullen het zakje in een groot glas, met een punt van het zakje naar beneden en knip de punt van het zakje eraf.
  • Vul nu alle eieren met de vulling en steek er vervolgens een halve plak chorizo in.
  • Maak af met een beetje koriander.

Gefrituurde gevulde eieren

Tot slot nog zo’n lekker gefrituurd gevuld ei recept. Deze zijn weer een tikkeltje anders dan degene die je hierboven al hebt kunnen zien. In plaats van een uitgebreid beslag te maken, gebruik ik namelijk een ouderwetse paneerlaag van bloem, ei en panko. Werkt net zo goed en de eitjes worden er heerlijk krokant van!

Omdat de textuur al zo ‘spannend’ is, heb ik de vulling van de eieren redelijk simpel gehouden. De eidooiers worden gemengd met mayonaise, mosterd en Parmezaanse kaas. Voor de kleur en voor extra pit topte ik ze af met jalapeño’s, yum!

No ratings yet

Gefrituurde gevulde eitjes met jalapeno en kaas

Als je normaal gesproken al liefhebber bent van gevulde eitjes, dan vind je deze gefrituurde gevulde eitjes met jalapeno en kaas helemaal een hit! Iets meer moeite om te maken, maar dat wordt rijkelijk beloond!
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • frituurpan of steelpan met laagje olie

Ingrediënten

  • 4 Blije Kip Biologische eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g bloem
  • 50 g Panko
  • 4 ringen jalapeno – gehalveerd
  • snuf zout
  • snuf grove peper*
  • verse peterselie – fijngehakt

Instructies

  • Kook de Blije Kip eieren in 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en pel ze vervolgens.
  • Snijd de eieren over de lengte doormidden en lepel het eigeel eruit. Vang het eigeel in een kommetje op.
  • Voeg de mayonaise, dijon mosterd, Parmezaanse kaas en een snuf zout aan het eigeel toe. Prak het geheel tot een papje en zet even opzij.
  • Verwarm de frituurpan naar 180℃.
  • Wentel de eiwitten door de bloem, het losgeklopte ei en vervolgens door de Panko.
  • Frituur de gepaneerde eitjes in 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op een velletje keukenrol.
  • Schep een lepeltje van het eigeelmixje op de gefrituurde eieren.
  • Leg op ieder eitje een halve jalapeno-ring en strooi zwarte peper en verse peterselie naar smaak over de gefrituurde gevulde eitjes.

Notities

*In plaats van peper kun je ook mijn everything bagel kruidenmix gebruiken; super lekker!
Gang: tussendoortje
Trefwoord: blije kip, borrelhapje, deviled eggs, fastfood friday, gefrituurde ei, gevulde eieren, partysnack

Met deze vier variatie recepten kun je wel even vooruit, niet waar? Zo zie je maar dat je zelfs met iets heel eenvoudigs als klassieke gevulde eieren, tal van kanten op kunt.

Bewaar de recepten op Pinterest!

Deze recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

lekkere gevulde eieren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close