3x spiesjes voor de barbecue

Vorige week hebben jullie alles kunnen lezen over mijn verjaardagsbarbecue. Helaas staat het weer er op dit moment niet naar, maar ik heb jullie beloofd om de recepten voor de drie soorten spiesjes te publiceren. Aangezien je deze barbecuespiesjes ook perfect op de grill binnen kunt leggen, kun je er ook binnen alsnog prima van genieten. 3x spiesjes voor de barbecue, voor ieder wat wils. Helaas ben ik totaal vergeten om foto’s te maken -ik heb gewoon helemaal geen foto’s gemaakt van de barbecuegerechten, en dat noemt zich dan een foodblogger…-, dus ik heb er foto’s bij gezocht die de werkelijkheid goed weergaven.

hawaimijnslager.info

Kipspiesjes (2x)
Ik maakte twee soorten spiesjes met kip. De welbekende en gangbare kipsaté en hawaïspiesjes met frisse ananas. Voor 15 – 20 stokjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 800 gram kipfilet
 • Twee zakjes satémarinade
 • Blokjes ananas
 • 15 – 20 satéprikkers

Snijd de kipfilets in grove stukken en laat de satéstokjes weken in koud water. Dit laatste zorgt ervoor dat de stokjes straks niet in de hens vliegen. Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de kip minimaal 24 uur marineren. Hoe langer hoe beter in dit geval en je zult merken dat het de moeite loont wanneer je het de tijd geeft.

Rijg de volgende dag de stukjes kipfilet aan stokjes voor de kipsaté of wissel de stukjes kipfilet af met blokjes ananas voor hawaïspiesjes. De kip is nog niet gaar, dus de spiesjes hebben wel even wat tijd op de barbecue nodig.

shaslickmijnslager.info

Shaslicks
Shaslicks zijn welbekend bij barbecues en vaak ook immens populair. Helaas niet al te goedkoop in de supermarkten, maar zelf maken kan ook prima. Vaak zie je deze barbecuespiesjes gemaakt worden met stukjes gekruid varkensvlees, maar ik heb er zelf voor gekozen om rundergehakt te gebruiken. De volgende ingrediënten heb je nodig voor ± 10 stokjes:

 • 500 gram extra mager rundergehakt
 • ½ zakje tacokruiden
 • 2 eetlepels paneermeel
 • 1 ui
 • ½ rode paprika
 • ½ groene paprika
 • 10 satéstokjes

1. Doe de tacokruiden en het paneermeel bij het gehakt en kneed dit goed door. Draai vervolgens 30 kleine balletjes van het gehakt en leg ze even apart.

2. Snijd beide paprika’s en de ui in grove stukken.

3. Bak de gehaktballetjes kort in een beetje olijfolie tot de buitenkant volledig egaal is dichtgeschroeid.

4. Rijg de gehaktballetjes, de paprika’s en de ui in willekeurige volgorde aan de satéstokjes en bewaar de shaslicks in de koelkast voordat je serveert. Omdat het gehakt al min of meer gaar is en de groenten niet zolang nodig hebben, zijn de shaslicks zo klaar wanneer je ze op de barbecue legt.

En zo simpel kan het zijn! Bovendien is het ook lekker budgetproof, naar mijn idee een stuk goedkoper dan wanneer je kant-en-klare spiesjes koopt.

Tijdens mijn verjaardagsbarbecue vielen de spiesjes enorm in de smaak dus de volgende keer maak ik ze zeker weer!

Join the Conversation

 1. Laura says:

  Shaslicks zien er lekker uit! Die eten wij nooit bij de barbeque.. yummy misschien eens introduceren!

 2. Joyce says:

  Lekker! Vooral de Shaslicks! Wil zo graag ook weer eens barbecueën haha

 3. Zelf spiesjes maken is zeker voordeliger dan de kant-en-klare, doe ik ook altijd.

 4. Britt says:

  Hmmm, vooral de kipspiesjes lijken me lekker, ik ben sowieso al dol op ananas en kip, dus de combinatie lijkt me super!

 5. Zou je dit van tevoren kunnen klaarmaken en ze dan invriezen ? Om ze op een mooie dag er een paar uit de vriezer te kunnen halen

  1. Sabine Author says:

   Ja hoor, dat kan zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close