10x hoofdgerechten met vis

Hoofdgerechten met vis bieden volop mogelijkheden om iets lekkers op tafel te zetten. Van lichte maaltijden tot rijkere gerechten: met de juiste bereiding komt vis echt tot zijn recht. Het vraagt soms wat aandacht, maar de smaken die je ervoor terugkrijgt zijn het dubbel en dwars waard.

In dit artikel deel ik mijn favoriete hoofdgerechten met vis van Ohmyfoodness. Geen ingewikkelde technieken, gewoon fijne combinaties die keer op keer goed werken in mijn eigen keuken.

Ansjovis spaghetti

1. Ansjovis-basilicum spaghetti

Oké, ansjovis in pasta klinkt misschien een beetje spannend, maar geloof me: dit is echt een smaakbommetje. De combinatie van zoute vis, verse basilicum en een scheut olijfolie is simpel maar erg lekker. Gebruik het liefst goede kwaliteit ansjovis, zoals deze in olijfolie van Ortiz, die smelt gewoon in de pan.

Groene pokebowl met gemarineerde zalm

2. Groene pokébowl met gemarineerde zalm

Deze pokebowl met zalm is alles wat je wilt op een warme dag: fris, knapperig, gezond én met zalm in een sticky soy dressing. Binnen no time klaar en ziet er ook nog eens insta-waardig uit. Maak extra en bewaar wat voor de lunch. Zo’n gerecht als deze kan ik iedere dag wel eten.

Braziliaanse Visstoof

3. Braziliaanse visstoof

Warm, kruidig, romig en zó lekker met wat rijst erbij. Deze Braziliaanse visstoof is echt comfortfood met een zomerse twist. De kokosmelk maakt ‘m heerlijk zacht, de paprika zorgt voor zoetigheid, en de limoen frist alles lekker op. Perfect voor als je zin hebt in een gerecht met een beetje pit!

witvispannetje 1

4. Witvispannetje met garnalen

Dit is er eentje voor doordeweeks, maar dan wel eentje waarmee je indruk maakt. Witvis en garnalen in een romige sausje, alles in één pannetje. Serveer met brood of rijst – en klaar ben je. Extra lekker met een kneepje citroen vlak voor het serveren.

Niet op de foto letten hè. Het recept is al bijna 15 jaar oud ;-)

Zalm in mosterdsaus met groene asperges

5. Zalm in mosterdsaus met groene asperges

Zalm en mosterd vind ik altijd een goede combinatie. Voeg daar wat knapperige asperges aan toe en je hebt een maaltijd die chic én snel is. Dit is zo’n gerecht dat je makkelijk op een doordeweekse avond maakt, maar ook perfect is voor een etentje. De mosterdsaus maak je gewoon zelf. Je kunt ook een schepje van deze Dijon van Maille gebruiken voor extra pit.

maaltijdsalade tonijn geroosterde sperziebonen

6. Maaltijdsalade met tonijn en geroosterde sperziebonen

Tegen een salade die goed vult én smaakvol is zeg ik geen nee. De geroosterde boontjes geven een beetje crunch en de tonijn houdt het hartig. Tip: gebruik tonijn in olijfolie voor extra smaak. En serveer ‘m eventueel met wat brood erbij. Wil je een minder vette variant maken? Kies dan voor tonijn in water.

Garnalen-avocadosalade met bieslookdressing

7. Garnalen-avocadosalade met bieslookdressing

Garnalen, avocado en een frisse dressing met bieslook… dit eet ik gerust meerdere keren per week als het zou moeten. Heerlijk als lichte lunch, of als hoofdgerecht met een extra topping zoals feta of een gekookt eitje. Zeker een aanrader voor warme dagen waarop je niet te lang in de keuken wilt staan.

Zalmforel uit de oven

8. Zalmforel uit de oven

Ziet eruit als een restaurantgerecht, maar is zó simpel. Deze zalmforel gaar je in de oven met kruiden en citroen, en klaar is Kees. Serveer ‘m op een plank, en je hebt meteen een showstopper op tafel.

kabeljauw in kruidenboter-citroensaus

9. Kabeljauw in kruidenboter-citroensaus

Deze kabeljauwschotel is de perfecte balans tussen romig en fris. De kruidenboter smelt samen met citroen tot een smaakvolle saus. Binnen no-time staat deze verfijnde maar snelle maaltijd op tafel.

Gamba pil pil uit de oven

10. Gamba pil pil (pittige garnalen)

Voor de spice lovers! Deze gamba’s sissen in hete olie met knoflook en chili en zijn perfect als hoofdgerecht met wat brood of rijst. Spicy, juicy, en verslavend lekker. Ook leuk als onderdeel van een tapasavond trouwens.

Welke hoofdgerechten met vis moet ik nog een keer maken?

Hoofdgerechten met vis kunnen verrassend toegankelijk zijn, zolang je werkt met goede ingrediënten en een beetje aandacht voor de bereiding. In deze selectie vind je gerechten die hier in huis regelmatig terugkomen, juist omdat ze simpel zijn maar veel smaak geven.

Wil je vis eens wat vaker op het menu zetten? Neem dan vooral een kijkje in jouw supermarkt bij de verse en diepvriesopties. En als jij nog een hoofdgerecht met vis hebt waar ik echt iets mee moet… laat het weten, ik sta altijd open voor nieuwe ideeën in de keuken!

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Deze recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

10x hoofdgerechten met vis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close