Mexicaanse Burrito’s zonder pakje

Wij eten zelf eigenlijk nauwelijks uit pakjes maar de ENIGE maaltijd die we wél uit een pakje halen zijn de Mexicaanse Burrito’s van Knorr. Daar zijn we gewoon ontzettend dol op. Heerlijk die gekruide kip en met name het sausje van crème fraîche is hier enorme favoriet.

Ik voeg altijd twee paprika’s en wat mais aan de gekruide kip toe voor wat extra smaak en groenten en vervolgens eten we daar dan een salade bij.

In de categorie Koken zonder pakjes kon dit wereldgerecht natuurlijk niet ontbreken. Ik heb de verpakking uitgeplozen, taste tests gedaan en het recept meerdere malen aangepast tot ik tevreden was.

Er gaan weliswaar wat andere ingrediënten in deze burrito’s dan op de verpakking van Knorr staan, maar qua smaak… zijn ze toch wel heel goed gelukt al zeg ik het zelf. Wij vonden het identiek aan het pakje en dat geldt óók voor de saus waar iedereen zo dol op blijkt te zijn.

Zonder pakje: Mexicaanse burrito's

Burrito Knorr recept

Ik denk dat het burrito recept van Knorr bij iedereen wel bekend is, toch? Ik geloof dat het een van de populairste wereldgerechten van het merk is en ik ken maar weinig mensen die het NIET ooit eens hebben gegeten.

Zoals ik al zei is het een van de weinige wereldgerechten die hier nog wel eens het huis in kwamen en dat was zonder meer te danken aan de heerlijk romige kruidensaus die erbij wordt geserveerd.

De combinatie zachte wraps, gekruide vulling, gesmolten kaas en kruidensausje: PERFECTIE. Ja Knorr, you’ve done a good job with this. Ondanks de enórme ingrediëntenlijst waarvan de helft eigenlijk overbodig is, als je het gerecht zelf zonder pakje wil maken.

Burrito kruiden

Het allerbelangrijkste, ok… bijna dan want ik vind het sausje nog net iets belangrijker, zijn de burrito kruiden.

Als je zo’n ingrediëntenlijst van een wereldgerecht gaat uitpluizen, kom je echt een waslijst aan ingrediënten tegen die we zelf niet allemaal gaan gebruiken. Maar alle kruiden en specerijen die op het lijstje staan, voegen natuurlijk wel wat toe aan de smaak van het gerecht.

Als je snel aan tafel zou willen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een zakje kant-en-klaar burrito kruiden te kopen, maar hé, dat was nou precies niét de bedoeling van dit recept.

En dus gaan we aan de slag met het maken van onze eigen burrito kruidenmix! Helemaal niet ingewikkeld en het meeste heb je waarschijnlijk al wel in huis. Voor deze Mexicaanse burrito’s gebruik ik de volgende kruiden & specerijen om de vulling van de burrito’s mee op smaak te brengen:

  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl donkerbruine basterdsuiker
  • snuf cayennepeper

En ja, dit lijkt heel veel, maar zoals je ziet staan er geen spannende kruiden of specerijen tussen.

Met deze hoeveelheden maak je precies genoeg mix voor het recept hieronder. Maar je kunt natuurlijk prima een dubbele of driedubbele hoeveelheid van de kruidenmix maken en deze bewaren als je eigen burrito kruiden. Bewaar ze in een luchtdicht potje en jouw kruidenmix blijft maanden goed.

Tegen die tijd heb je deze Mexicaanse burrito’s zonder pakje echt wel weer een keer gegeten. Geloof mij!

Zonder pakje: Mexicaanse burrito's

Burrito maken

Ik zeg het nog maar even een keertje voor de duidelijkheid: met dit recept maken we géén authentieke burrito’s! Een échte burrito maken gaat namelijk toch een beetje anders in zijn werk.

Een Mexicaanse / Tex Mex burrito is een tortillawrap die helemaal wordt opgerold en vervolgens wordt gevuld met een vulling van onder andere rijst en bonen. Daar kan gekruid vlees aan toegevoegd zijn, maar er zijn ook voldoende vega-varianten te bedenken.

Ga je Googelen op ‘burrito’s’, dan zul je zien dat een echte burrito er heel anders uit ziet dan deze buritto’s die geïnspireerd zijn op het pakje van Knorr. Maar, ter overvloede: het is met deze rubriek dan ook de bedoeling om het pakje na te maken en niet om een authentiek recept te ontwikkelen.

Benieuwd naar meer van dit soort recepten zonder pakje? Probeer dan ook eens onze volgende recepten:

Of ons allereerste recept in deze rubriek: Roerbakmie zonder pakje!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zonder pakje: Mexicaanse burrito's

.

3.75 van 43 stemmen

Zonder pakje: Mexicaanse burrito’s

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • ovenschaal waar 8 wraps in passen

Ingrediënten

  • 8 mini tortillawraps ('gordita's')

Voor de vulling:

  • 500 g kipdijfilet – in blokjes
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl donkerbruine basterdsuiker
  • snuf cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode paprika – in blokjes
  • 1 gele paprika – in blokjes
  • 1 klein blikje mais – uitgelekt
  • peper en zout

Saus:

  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1/2 tl gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • peper en zout

En verder:

  • 150 g geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht. Vouw de mini wraps dubbel en verdeel ze over de ovenschaal.
  • Doe de kip samen met alle kruiden, specerijen en bastersuiker in een kom en schep het geheel even goed om.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip tot deze bruin kleurt. Voeg dan de tomatenpuree, beide kleuren paprika en de mais toe. Schep goed om en bak het geheel tot de paprika zacht is geworden. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de vulling over de wraps in de ovenschaal. Strooi over iedere wrap een beetje geraspte kaas.
  • Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en verwarm de burrito's tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten.
  • Roer ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
  • Serveer de burrito's warm uit de oven met de crème fraîche-saus.

Join the Conversation

  1. Lianda says:

    Ooooh zo benieuwd naar de burrito saus! Dat was altijd mijn favoriet van dat pakje!

    1. Sandra Hersbach says:

      Wat ben ik blij met dit recept! Echt heerlijk en net zoals uit het pakje!

  2. laura says:

    Dit weekend gemaakt, met zwarte bonen en gehakt ipv kip en paprika. Echt lekker en smaakt zeker zoals het pakje! Mijn dochter (9) is een onwijs moeilijke eten en telkens als ze iets nieuws moet eten begint ze met onderhandelen over hoeveel ze moet opeten. Na twee happen zei ze dat dit het lekkerste gerecht met bonen is die ze ooit heeft gegeten, en toen haar bord leeg was, wou ze nog een halve burrito extra! Betere feedback kan je niet krijgen, het is echt een goed recept!

    1. Sabine Author says:

      Wauw, dat is inderdaad hele goede feedback – wat leuk om te horen! En wat fijn voor jullie, haha.

  3. Heel lekker! Ook het sausje :)

  4. Christianne says:

    Waanzinnig lekker! We hebben gesmuld! Exact het Knorr Wereldgerecht, maar dan beter (en vers!)

    1. Debbie van dijk says:

      Super lekker Was altijd al benieuwd naar de ingrediënten voor het sausje !! Ik heb zelf nog een theelepel sriracha bij de saus gedaan , maakt het net wat pittiger! Maar geen pakje meer voor mij ☺️ Bedankt voor het recept!

  5. Janneke says:

    Al eerder een ander recept gemaakt van dit gerecht, maar die was niet vergelijkbaar met het pakje, helaas. Toen ik jou recept zag dacht ik, probeer het toch maar weer, wie weet. En daar ben ik heel blij mee!! Het was echt onwijs lekker, dat sausje (die het lekkerst is), lijkt echt precies op die uit het pakje. Geweldig en bedankt!!

    1. Sabine Author says:

      Aaah YES, super fijn!

  6. Jaaa! Dit recept komt heel erg in de buurt van het pakje, geweldig! Voor mij was het nog net iets aan de zoete kant, maar wat ik daar precies aan kan doen? Extra tomatenpuree toevoegen misschien? Als je tips hebt, hoor ik het graag :-) Dankjewel voor dit lekkere recept in ieder geval: weer een pakje dat de deur uit kan!

    1. Sabine Author says:

      Als je het te zoet vind kun je beter eerst de basterdsuiker achterwege laten, wellicht dat dit al een verschil maakt.

    2. Bianca says:

      Onwijs lekker! Was vooral benieuwd naar het sausje, vind ik altijd het lekkerste van het pakje. Maar ik proef geen verschil. Voor mij geen pakje meer.

  7. Marijke says:

    Dankjewel voor het recept! De smaak is inderdaad een vergelijkbaar en het hele gezin was enthousiast. Top!

  8. Willeke says:

    Dit gerecht komt nooit meer uit het pakje op tafel wat een top recept dit!
    Heerlijk!!

  9. Peter says:

    Sabine je bent een schat! naar dit recept was ik op zoek, het bekende recept uit een pakje maar nu zonder pakje. Dank je wel!

  10. Peter says:

    Absoluut een toprecept! Vanavond gemaakt en is gewoon hetzelfde als het pakje, nee sterker nog, nog beter dan het pakje. Toppie! Bedankt Sabine.

    1. Sabine Author says:

      Haha, nou wat fijn dat het in de smaak viel!

  11. Betty says:

    WOW!!! wat hebben we hier gesmuld! Dit is veeeeeeeel lekkerder dan Knorr!!! Echt super lekker!! Dank je wel voor dit heerlijke recept! XX

  12. Tessa says:

    Hey Sabine,

    thank you for this stunning replica of the tasty Knorr meal! We loved the Knorr package since the first bite in one of our vacations in the Netherlands and had to take several packages with us, to enjoy it at home too. Your recipe is on point! But we added some grounded coriander to the sauce and some citric acid and lovage to the dip (like it is listed on the ingedients on the original packagin). Maybe you wanna try it, it really makes a difference and takes the dish to another level :)

    Best wishes from Germany!
    Tessa

  13. Floor says:

    Hoi Sabine,
    Wat een heerlijk recept is dit zeg, ik heb het al zo vaak gemaakt, echt een topper!
    Vraagje over de kruidenmix voor de vulling: kan ik dat ook in grotere hoeveelheid maken en dan bewaren, zodat ik gewoon altijd een potje burritokruiden heb? Zo ja, kan dat dan al met de suiker erbij of zou je dat pas toevoegen zodra je het recept maakt?
    Hetzelfde vraag ik mij overigens af bij het recept voor jouw Boboti (ook al zo’n topper!).
    Groetjes, Floor

    1. Sabine Author says:

      Dat kan zeker! De suiker zou je dan ook al kunnen toevoegen, maar zorg er wel voor dat de pot dan goed luchtdicht is.

  14. Floor says:

    Hoi Sabine,
    Wat een heerlijk recept, ik heb dit al zooooo vaak gemaakt, echt een topper, dankjewel!
    Vraagje over de kruidenmix voor het vlees: zou ik dit in grotere hoeveelheid kunnen maken en dan apart bewaren, zodat ik altijd een potje burritokruiden heb staan? Zo ja, kan dat dan al compleet met de suiker of zou je die pas toevoegen zodra je het recept maakt?
    Hetzelfde vroeg ik mij af bij jouw recept voor Boboti (ook al zo lekker!)
    Ik ben benieuwd!
    Groetjes, Floor

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close