We gaan vrolijk door met de recepten zonder pakje, met dit keer een bobotie recept zonder pakje!
Ik merk dat deze recepten flink in de smaak vallen bij jullie. Ik moet zeggen dat ik er wel lol in heb hoor, in het uitpluizen van die pakjes om zo zónder het pakje tot dezelfde smaak te komen.
Vandaag is het in ieder geval de beurt aan Bobotie zonder pakje.
Ik laat me iedere keer leiden door jullie verzoekjes en Bobotie blijkt een geliefd gerecht bij jullie te zijn. Bobotie is een van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht en het gerecht dat je maakt met het pakje van Knorr lijkt er totaal niet op.
Neemt niet weg dat het niet lekker is hoor, maar als je ooit eens de echte Bobotie eet, reken dan niet op een gerecht zoals deze.
Hoe dan ook: we gaan vandaag voor de pakjes variant zónder pakje. Het is een gerecht met gekruid gehakt, sperziebonen, appel en een soort kerriesausje en daarbij eet je rijst met rozijntjes.
Authentiek bobotie recept
Wil je een authentiek bobotie recept proberen? Kijk dan eens naar deze Bobotie van Maris! Het recept dat ik hieronder met je ga delen is dan wel niet authentiek, maar wél heel erg lekker. Eigenlijk zou je beide recepten eens een keer moeten proberen en vergelijken.
Kijk voor alle andere recepten zonder pakje op de pagina: koken zonder pakjes en zakjes. Ik ben benieuwd: heb jij al een recept van me geprobeerd zonder het bekende pakje?
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Boboti
Benodigdheden
- ovenschaal (30×20 cm)
Ingrediënten
- 400 g sperziebonen
- 400 g rundergehakt
- 1 groene appel – in blokjes
- 125 g crème fraîche
- 200 g witte rijst
- 50 g rozijnen
Kruidenmix voor het vlees
- 1,5 tl uienpoeder
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- peper en zout
Sausmix
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 200 ml water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190℃ hetelucht en vet de ovenschaal in.
- Breng een pan met water aan de kook. Halveer de sperziebonen en kook de boontjes 5 minuten voor.
- Bak ondertussen in een andere pan het gehakt rul. Voeg hier de ingrediënten voor de kruidenmix voor het vlees aan toe en schep goed om.
- Schep de voorgekookte sperziebonen bij het vlees in de pan en voeg alle ingrediënten voor de sausmix toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten koken.
- Voeg de blokjes appel en de crème fraîche toe en roer alles nogmaals goed door.
- Schep de Boboti in de ovenschaal en zet deze 14 minuten in de oven tot de bovenkant bruin kleurt.
- Doe ondertussen de rijst en de rozijnen in een pan en schenk hier een flinke hoeveelheid water bij zodat de rijst helemaal onder staat.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar en giet af.
- Serveer de rijst en de Boboti naast elkaar.
Het mag dan niet het originele Zuid-Afrikaanse gerecht zijn: toch vonden we het heerlijk! Zelfs zonder de crème fraîche, want die was ik vergeten ;-)
Heel lekker en makkelijk om te maken! Dank je wel voor dit recept!
Super! Nu weet ik tenminste precies wat erin gaat en kan ik het zelf aanpassen. Minder zout bijvoorbeeld. Helemaal blij mee.