Zo tof: Een tweesterrengerecht van de McDonald’s ‘Filet-O-Fish’

gesponsord

In al die jaren waarin ik OMF heb, heb ik een voorliefde ontwikkeld voor echte en pure ingrediënten en vind ik het fantastisch als ik chefs aan de slag zie met eten. Gordon Ramsay is mijn grote held, Heston Blumenthal vind ik geweldig maar ook voor de sterrenchefs die ons land rijk is heb ik grote bewondering. Hoewel ik het een voorrecht vind om af en toe te mogen eten in sterrenrestaurants en daar op die momenten enorm van geniet, zie je in mijn eetoverzicht op zondagochtend ook vaak zat voorbij komen dat we eten hebben laten bezorgen of een bezoekje hebben gebracht aan McDonald’s bij ons om de hoek. Deze dingen gaan voor mij hand in hand samen en laten bij uitstek de balans in mijn leven zien: soms heb ik zin in super uitgebreid, luxe en kunstwerkjes, het andere moment wil ik gemak en comfort.

In 2016 startte McDonald’s met de food docuserie waarin topchefs op bezoek gaan bij de (toe)leveranciers waar de ingrediënten van de McDonald’s producten vandaan komen. Hier achterhalen ze waar de ingrediënten vandaan komen en worden topchefs uitgedaagd om met deze ingrediënten een waar sterrengerecht te bereiden. Nu is er een nieuwe aflevering uitgebracht waarin tweesterrenchef en eigenaar van restaurant de Kromme Watergang**, Edwin Vinke, is uitgedaagd om aan de slag te gaan met de iconische Filet-O-Fish. Edwin tovert de Filet-O-Fish om tot een werkelijk práchtig sterrengerecht waarmee hij zijn gasten verrast. Hoe.tof.is.dat! In de onderstaande video zie je hoe Edwin de iconische burger van McDonald’s omtovert in een gerecht waar je u tegen zegt. En het is leuk dat die balans tussen gemak/comfort en super uitgebreid/luxe waar ik het zojuist over had, in de video naar voren komt.

Nog even goed om te weten: Edwin Vinke gebruikt in de bovenstaande video Alaska Pollack Filet met het MSC-keurmerk, een bekend keurmerk voor visproducten waarin visstanden duurzaam beheerd worden en waar zo min mogelijk schade wordt toegebracht aan het leven in de zee. Dit is dezelfde vis die McDonald’s gebruikt voor de Filet-O-Fish. Logisch, dat was immers ook de opdracht!

Ik vind zulke video’s zo inspirerend. Ik ben iemand die zelf heel graag een twist geeft aan klassiekers en voor de manier waarop Edwin dit doet kan ik alleen maar bewondering hebben.

Tweesterrengerecht Filet-O-Fish

In samenwerking met McDonald’s

Join the Conversation

  1. www.snelengezond.com says:

    Jaaa! Nu nog iets met de ingrediënten van de McFlurry banaan en toffee en dan ben ik in de zevende hemel (en is mijn enkeltje obesitas verzekerd)!

  2. Rachel says:

    oh ik ben ook zo gek op die filet o fish.. neem die echt altijd jam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close