Zelfgemaakt kaneelijs

Ik ben dol op het zelf maken van ijs. Op de eerste plaats omdat ik het gewoon al heel leuk vind om te doen en omdat je er zo lekker mee kunt variëren, maar ook omdat zelfgemaakt ijs gewoon ontzéttend lekker is. Voor een receptvideo die binnenkort online komt en voor een eerder recept dat al even op Ohmyfoodness staat, maakte ik zelf kaneelijs. Hartstikke lekker, perfect passend bij deze tijd van het jaar en omdat ik het zonde vind als een recept opgaat in een ander recept, snap je wat ik bedoel?, besloot ik het zelf maken van kaneelijs ook nog even met jullie te delen. Voor deze variant heb je wel een ijsmachine nodig. Ik heb het kaneelijs zelf al een keer gemaakt in een zelfvriezende ijsmachine, maar je kunt het uiteraard ook maken met behulp van een keukenmachine met ijskom of een ander type ijsmachine. Waar je in ieder geval even op moet letten is hoe lang het ijs moet draaien voordat het echt ijs is. In mijn ijskom van Smeg was het ijs na 20-30 minuten draaien mooi geworden, maar nog wel te zacht om direct te serveren. Vaak is dit met alle ijsmachines het geval dus zorg ervoor dat je wel de tijd neemt om het ijs na het draaien nog even op te laten stijven in de vriezer. Trek sowieso wat tijd uit voor het maken van dit ijs, de custard moet namelijk ook weer helemaal afkoelen voordat je er ijs van kunt maken. Klinkt allemaal als veel werk, maar dat valt echt hartstikke mee.

Desserttaco's met kaneelijs en gekarameliseerde appel

Deze desserttaco’s maakte ik eerder in opdracht voor Santa Maria en voor dit gerecht maakte ik het kaneelijs ook zelf. Het complete recept voor de taco’s vind je hier.

Stoofperentaartjes met vanilleroom en kaneelijs

Deze mooie stoofperentaartjes met kaneelijs maakte ik voor Kerst op OMF dit jaar. Het recept komt binnenkort online maar maak alvast het kaneelijs zodat je het al in de vriezer hebt liggen!

3.89 van 18 stemmen

Zelfgemaakt kaneelijs

Porties1 liter

Ingrediënten

 • 250 ml volle melk
 • 1 kaneelstokje
 • 3 eidooiers
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 100 gr kristalsuiker
 • 500 ml slagroom

Instructies

 • Doe de volle melk en het kaneelstokje in een steelpannetje en verwarm dit op de kookplaat. De melk mag goed warm worden maar niet koken.
 • Klop ondertussen de eidooiers met de kristalsuiker en het kaneelpoeder op.
 • Verwijder het kaneelstokje uit de warme melk en schenk een deel van de warme melk al kloppend bij de eidooiers.
 • Schenk vervolgens alles weer terug in de pan, breng aan de kook en laat het geheel al kloppend indikken. Schenk terwijl je blijft kloppen de slagroom in de pan.
 • Schenk het ijsmengsel in een kom en zet de kom in de koelkast. Laat het ijsbeslag afkoelen tot 10 graden Celcius.
 • Schenk het ijsbeslag in de ijsmachine en laat de machine 20-30 minuten draaien tot het beslag ijs is geworden. Zet het ijs nog minimaal 2 uur in de vriezer zodat het hard kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close