Zalm lijkt hier in Nederland een populair ingrediënt te zijn voor een geslaagd kerstdiner. En ik geef niemand ongelijk, het is een bijzonder lekker stukje vis en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar wist je dat je het jezelf met een stuk verse zalm ook helemaal niet moeilijk hoeft te maken? Vandaag laat ik je zien hoe je Zalm en croûte kunt maken als hoofdgerecht voor jouw kerstdiner. Het kost je onwijs weinig moeite waardoor jij je lekker kunt focussen op andere gerechten of op je gasten. En het is gegarandeerd een succes, dat verzeker ik je.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 1 vel vers bladerdeeg
- 1 stuk zalm van 500 gram
- ½ kuipje kruidenkaas
- 1 ei
- verse dille
- peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
2. Rol het vel verse bladerdeeg uit en snijd deze doormidden.
3. Dep de zalm droog met een stuk keukenrol en leeg de zalmmoot in het midden van één helft bladerdeeg.
4. Smeer de bovenkant van de zalm in met de kruidenkaas en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Verdeel vervolgens een hoeveelheid verse dille naar smaak over de zalm.
5. Leg de andere helft van het bladerdeeg over de zalm en druk de zijkanten van het bladerdeeg goed tegen elkaar zodat het een dicht pakketje vormt.
6. Smeer de bovenkant van het bladerdeegpakketje in met losgeklopt ei.
7. Kerf met een mes kleine inkepinkjes in het pakketje. Bak de zalm en croûte 20 – 25 minuten in het midden van de oven tot het bladerdeeg goudbruin is gekleurd.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Klinkt heerlijk!! Ik ga hem maken kerst avond voor mijn man :)
Zalm in bladerdeeg doet het altijd goed met de feestdagen.
Ja dit blijft een fijn gerecht!
Ooooooh hmm, dit ziet er heel erg goed uit!
Lekker!
Geweldig recept, ziet er weer lekker uit!
YUM, dit ziet er zo heerlijk uit! X
ziet er heerlijk uit. bij de Lidl hebben ze ook doosjes met 2 stuks. 1 p.p. dus. Kosten 1 euro per stuk.
Vast niet zo lekker als dit, maar wel heel makkelijk en heel goedkoop.
Kan ik dit gerecht ook van te voren bereiden, bijvoorbeeld ’s morgens, en dan om 17 uur pas in de oven zetten/
Zou ik niet doen, ben bang dat het deeg dan heel nat wordt.
Ga ik binnenkort maken. Heb je een tip wat erbij te eten? M’n over kan ik verder niet gebruiken, aangezien in de croute voor 16 pers. ga maken …