De combinatie van oude kaas met mosterd is een hele oude natuurlijk, maar het is er wel eentje die altijd goed is. En altijd heel erg lekker. Ik stopte allebei de ingrediënten in deze goed gevulde salade die op basis van witte kool is gemaakt, maar eigenlijk ook een basis van quinoa heeft. Het was me dan ook om het even hoe de titel van dit gerecht zou zijn; Quinoa salade of Witte koolsalade. Je ziet het, het is de laatste geworden ;-) Voor de rest stopte ik er nog aardig wat andere goede matches in, denk bijvoorbeeld aan gerookte kip, augurkjes en wat dille. Hoe dan ook, er zit veel in en deze smaakvolle salade is er eentje die je prima voor een doordeweekse dag kunt maken, of als bijgerecht. In ieder geval voor meerdere personen want het is een flinke hoeveelheid.
Witte koolsalade met oude kaas, gerookte kip en mosterd dilledressing
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 250 g gerookte kipfiletreeptjes
- 1 komkommer - in blokjes gesneden
- 200 g witte kool - gesneden
- 170 g oude kaas borrelblokjes (Old Amsterdam) - in kleinere blokjes gesneden
- 350 g mini augurken
- peper en zout
Dressing
- 2 el mosterd
- 2 el mayonaise
- 1 el honing
- 1/2 bakje verse dille - fijngehakt
Instructies
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Terwijl de quinoa kookt, snijd je de rest van de ingrediënten die nog gesneden moeten worden.
- Maak ook alvast de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
- Giet de quinoa af en voeg samen met de rest van de ingrediënten voor de salade. Voeg 4 eetlepels dressing toe en roer dit er doorheen. Serveer de salade met een beetje extra dressing erbij.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.