Witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen

Eén van de lekkerste koekjes die er zijn als je het mij vraagt: witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen. De naam sneeuwballen krijgen ze vanwege de poederige laag suiker die de koekjes omhult in een zoet laagje. De pecannoten zorgen voor een aardse smaak terwijl de chunks witte chocolade voor een lekkere bite en zoete hap zorgen. Bestrooi ze pas vlak voor het serveren met poedersuiker, de suiker trekt anders namelijk in de koekjes en hoewel dat zorgt voor een meer zoete smaak, is dat wel jammer van de looks.

Houd er rekening mee dat deze pecannoten sneeuwballen een heel hoog door-eetgehalte hebben. Ze zijn dan wel klein van formaat, je blijft continu maar een nieuwe pakken omdat ze zo lekker zijn. De textuur is vrij zacht maar af en toe kom je dan zo’n chunk witte chocolade of knapperig stukje pecannoot tegen. Sowieso bleek de combinatie van witte chocolade en pecannoten een hit te zijn, waarom heeft niemand eerder me dit verteld?! Ik ga binnenkort ook maar eens rotsjes maken van pecannoten en witte chocolade denk ik, hmm….

Dit recept voor pecannoten sneeuwballen is er eentje die je prima met kinderen kunt maken. Laat ze hen in de weer gaan met het draaien van de balletjes en ondertussen een beetje snoepen van het deeg. Naderhand eet je de sneeuwballen lekker samen op natuurlijk!

Voorkom overigens de verleiding om de koekjes langer dan 15 minuten te bakken; het is écht de bedoeling dat ze van binnen nog een beetje zacht zijn. Langer bakken zorgt alleen maar voor droge koekjes en dan is ontzettend zonde.

P.S: niet zo’n fan van pecannoten? Je kunt ook macadamia’s gebruiken zoals we in het recept voor deze koeken hebben gedaan.

Witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen

No ratings yet

Witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen

De lekkerste koekjes voor deze winter zijn toch wel de witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen. Koekjes die doen denken aan sneeuwballen, perfect toch?
Porties26 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Opstijven 1 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 5 dagen

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 200 g boter - zacht
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 275 g bloem
  • 200 g pecannoten* - of andere noten, grof gehakt
  • 100 g witte chocolade* - in kleine stukjes
  • 125 g poedersuiker

Instructies

  • Klop de boter met de suiker romig en voeg hier het vanille-extract aan toe.
  • Voeg het zouten de bloem toe en meng het geheel tot een egaal koekbeslag. Spatel als laatste de pecannoten en witte chocoladestukjes door het deeg.
  • Vorm 26 balletjes van het koekdeeg en leg deze op een bord. Leg de koekballetjes een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger kan worden.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. 
  • Verspreid de koekballetjes over de bakplaat en bak de koekballetjes 15 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de balletjes 5 minuten afkoelen en wentel ze vervolgens door de poedersuiker. Laat de ‘sneeuwballen’ volledig afkoelen op een rooster. Wentel ze vervolgens vlak voor het serveren nog eens door de poedersuiker.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, chocolate chip cookies, koek, koekjes, koekrecept, pecannoten, sneeuwballen, tussendoortje, witte chocolade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Witte chocolatechip en pecannoten sneeuwballen

*Dit recept bevat gesponsorde links

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close