Week van OMF #51

En toen waren we ineens aanbeland bij de laatste Week van OMF van 2016, wauw. Het jaar duurt natuurlijk nog een week, maar ik zit momenteel in het vliegtuig naar Las Vegas voor onze babymoon. Volgende week dus even geen weekoverzicht en ook deze 51e editie is een relatief korte. Van maandag tot en met vrijdag heb ik foto’s gemaakt, in het weekend waren we vooral bezig met inpakken en Kerst vieren met onze familie. Waar ik meer en meer mensen de vakantie zag inluiden was ik tot vrijdag eind van de dag gewoon nog aan het werk. Ik stond wederom vooral veel in de keuken, nam veel video’s op en fotografeerde véél gerechten. Volgens mij bevat dit weekoverzicht ook vooral veel foodfoto’s, haha. Naast werken ging ik ook nog naar de bekkenfysio en stond er een afspraak met de verloskundige op de planning. Een vrij normale week dus zo vlak voor de feestdagen en vakantie.

foto1

Maandagochtend 07.00 uur, Albert Heijn op de stoep met de bezorging van de boodschappen. Héérlijk, wat scheelt dat een hoop gedoe zeg. Mijn weekboodschappen zijn momenteel graftakkenduur omdat ik zo’n 13 – 15 gerechten per week kook. Daarnaast is het ook nog eens súper veel (op deze foto zie je het krat dat op de grond staat niet) dus ik vind het echt een zegen dat ik het gewoon kan bestellen en laten bezorgen.

foto2

Mijn manuscript is terug van de persklaarmaker dus mijn taak afgelopen week: correcties nagaan, doorvoeren en het volledig gecontroleerde manuscript weer terugsturen. Best een werk hoor, 30.000 woorden lezen in een paar daagjes. Maar het is gelukt, het boek is naar de vormgever dus mijn taak zit er nu officieel op.

foto3

Er werd weer veel gekookt en gefilmd afgelopen week. Deze sliders waren mijn absolute favoriet. Recept laat nog een poosje op zich wachten.

foto4

Afgelopen zaterdag vertelde ik jullie in de zwangerschapsupdate al over de ‘medische onderzoeken’, klinkt veel heftiger dan het is, die ik de afgelopen weken heb gehad. Op aanraden van de huisarts ging ik ook even langs de bekkenfysio. Ik heb godzijdank niet heel erg last van mijn bekken, maar merk toch dat ik naar mijn tevredenheid iets teveel last krijg van mijn rug. Even langs dus, de fysio zit hier om de hoek. Ik heb een aantal hele nuttige tips gekregen en moet van haar verplicht twee keer per dag 15 minuten plat liggen. Mijn hoofd geeft klaarblijkelijk niet op tijd aan dat mijn lichaam moe is dus die twee keer 15 minuten moeten me een beetje helpen. En het helpt echt! Moet zeggen dat ik het wel gek vind om tijdens het werk zo ineens 15 minuten plat te liggen, maar ik maak van die tijd gebruik om mijn mails en comments te beantwoorden. Heb aanzienlijk minder last gehad van mijn rug sinds ik me braaf aan die twee keer een kwartiertje pauze houd. Fijn!

foto5

Lunchen met een simpele boterham zit er momenteel niet in dankzij het vele koken. Vind ik niet erg, het liefst eet ik drie keer per dag uitgebreid haha.

foto6

Zie, netjes een kwartiertje plat op de bank!

foto7

JUUMMM. Tim zijn collega’s hebben iedere dag iets lekkers gegeten. Ik content voor OMF, zij iets lekkers. Top deal.

foto8

Die katten van ons zijn akelig lui, net als iedere andere kat denk ik. Nu het buiten wat kouder/natter is blijven ze het liefst de hele dag binnen. En meneer Dino ligt er dan rustig zo bij.

foto9

Foodpost van Adfactor, een kistje wijn zoals altijd. Lekker! Maar nu even niet.

foto10

Vier uur later voor mijn tweede kwartiertje op de bank: stinkerd ligt er nog steeds. Die is dus geen één keer van z’n plek geweest in al die uren. Wat erg.

foto11

Dankzij alle (kerst)pakketten van de afgelopen weken had ik weer een berging die uitpuilde van de spullen. Er kon letterlijk niets meer bij. Tijd om te doneren! Deze boodschappentas vól producten en vijf kistjes wijn gingen de deur uit.

foto12

Woensdag hopte ik even gauw langs het ziekenhuis om bloed te laten prikken. Standaard controle. Er was helemaal niemand, zo bizar! Ik was rond 08.15 uur in het ziekenhuis en 5 minuten later stond ik weer buiten. Kon zo doorlopen.

foto13

Lunchtime met een lekker soepje en spelttwister met tonijnsalade, jum.

foto14

Tijdens de lunch werk ik altijd gewoon door. In dit geval was ik vijf video’s aan het editen. Komen allemaal in januari online!

foto15

Kerstcadeautje voor Viv was binnen! Ik bestelde een goed koksmes met gravering als alternatief voor een kerstpakket. Ze was er gelukkig heel blij mee.

foto16

Woensdagochtend werkte ik de hele middag op de bank. Die dikke buik fungeert prima als laptophouder, haha.

foto17

Tijdens het eten koken nog even bezig met de planning voor week 1 van het nieuwe jaar. Laptopje + notitieboek op het keukeneiland en ondertussen in de pannen roeren. Multitasken tot de max!

foto18

Donderdagochtend was ik al vroeg aan het bakken. Viv werkte donderdag bij mij maar ik had wel drie gerechten op de planning om te koken. Kon prima tussendoor. Met Viv maakte ik (hele toffe!) plannen voor het nieuwe jaar.

foto19

Het grappige aan (ver) vooruit moeten koken: het is lente in december! Geen straf hoor.

foto20

Eehh, deze zak hutspot van de Albert Heijn is niet helemaal juist verdeeld. 50% ui 50% wortel? Hmm.. Heb ‘em uiteindelijk wel gewoon gebruikt want had totaal geen zin/tijd om langs de AH te gaan om de zak om te wisselen. En het gerecht dat ik ermee maakte smaakte prima, dus ach. Voor deze ene keer.

foto21

Vrijdag was de allerlaatste werkdag van het jaar. Ik heb niet heel veel foto’s gemaakt want was vooral ook veel onderweg. ’s Ochtends begon ik met het wegbrengen van Senna, zij logeert tijdens onze vakantie bij de kennel waar ze vandaan komt. Daarna langs de huisarts om iets op te pikken, bij de pop-up Foodhallen langs om mijn spullen op te halen en daarna even gauw langs de Albert Heijn voor extra cadeaupapier. Vervolgens werkte ik mijn to-dolijstje voor de rest van de dag af, en dat schiet al lekker op!

foto22

’s Middags op naar de verloskundige. Controle was weer helemaal in orde. Baby + baarmoeder groeien goed, nette bloeddruk en ik heb mijn fit to fly verklaring gekregen voor onze vakantie. Vanaf 36 weken kom ik onder controle bij de gynaecoloog.

foto23

Kerstcadeautje van Viv: super lekkere bonbons uit Kirchberg. En hoe leuk zien ze eruit!

foto24

Na 30 minuten is onze eindejaarsenquete al 47 keer ingevuld. Inmiddels al bijna 300 keer. SUPER bedankt daarvoor! Heb je ‘em nog niet ingevuld dan zouden we het heel fijn vinden als je dat nog zou kunnen doen. Je helpt ons er enorm mee.

De rest van de avond lag ik lekker op de bank, het was een lange dag. Het weekend spendeerde ik deels in de keuken en het grootste deel met onze families. Uiteraard pakten we ook onze koffers in voor VEGAAAAAS!

Laatste keer dat jullie ‘live’ iets van me horen dus bij wens ik je een hele vakantie/week en alvast een fijne jaarwisseling. Hopelijk hebben jullie allemaal een leuke (Kerst) gehad, zijn jullie verwend met veel cadeaus en lekker eten. Mocht je het leuk vinden: ik update zo af en toe Instagram (Stories) tijdens onze vakantie in Vegas. Volg me daar dus als je op de hoogte wil blijven. In week 1 ben ik er weer met een nieuw weekoverzicht.

Tot dan! x

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    Geniet van jullie reis! Nog even lekker genieten met zijn tweetjes!

  2. Die croissantjes met chocolade zien er zó goed uit :’) Geniet van jullie vakantie! X

  3. Rachel Kromdijk says:

    wat heb je een mooi handschrift! lookging good!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close