Week van OMF #49

Toen ik de foto’s ging selecteren voor deze Week van OMF besefte ik me dat ik vooral véél planningsgerelateerde foto’s heb gemaakt. Dat is ook eigenlijk hetgeen waar mijn week het meeste uit bestond. Ik heb me gék gepland om helderheid te krijgen over de artikelen die ik moet gaan maken voor tijdens mijn zwangerschapsverlof en aangezien ik straks 12 weken afwezig ben, vergt dat behoorlijk wat tijd. Gelukkig stonden er ook nog tal van andere leuke activiteiten op de planning afgelopen week waardoor dit weekoverzicht toch nog de moeite waard is geworden. Denk ik dan.

foto1

Zoals ik al zei: plannen. Mijn eerste foto is een planningsfoto, haha! Ik moet 26 video’s filmen voor half februari en het is wel zo fijn om alvast te weten waar ze over moeten gaan. Daar besteedde ik het grootste deel van mijn maandag dus aan.

foto2

Leuk, deze aankondiging in de Stentor! Aankomend weekend worden de pop-up Foodhallen georganiseerd in Apeldoorn en ik ben op zondagmiddag aanwezig om een kookdemonstratie te geven. Ook is mijn Guilty Pleasures Kookboek er te koop. De Foodhallen worden georganiseerd in de oude Zwitselfabriek. Mocht je dus in de buurt zijn en niets te doen hebben, kom zeker op zondag (of op zaterdag, dan wordt het ook georganiseerd) even langs. Zou ik hartstikke gezellig vinden.

foto3

Het was flink koud maandag! Ik vind dat nooit zo’n probleem, dik aankleden en lekker naar buiten. Plus, alles ziet er zo mooi uit met een laagje rijp.

foto4

Die beesten van ons vonden het wel te koud om naar buiten te gaan. Stinkerds.

foto5

Sinds lange tijd ging ik afgelopen week weer eens met de trein. Op naar Amsterdam!

foto6

Daar had ik een pre-kerstlunch in het Conservatorium Hotel samen met mijn lieve vriendinnetjes. Het Conservatorium Hotel is één van de mooiste hotels van Amsterdam vind ik.

foto7

De pre-Xmaslunch werd georganiseerd ter ere van de kerstmenu’s van zowel de brasserie in het hotel als restaurant Taiko. Kijk nou hoe mooi ze de tafel hadden gedekt. Mogen ze bij mij thuis ook wel doen hoor met Kerst.

foto8

We hebben heerlijk gegeten. Favoriet waren deze gegrilde knolselderijsoep met truffel en het dessert van chef Schilo ‘Winter Wonderland’. Echt genoten! Reserveren voor de kerstlunches/-diners kan overigens nog. Zeker doen als je nog niets op de planning hebt!

foto9

Datenight met mijn meneer, we gingen naar het concert van onze favoriete band aller tijden. Poets of the Fall volgen we al sinds we net verkering kregen – 10,5 jaar geleden. ALS ze dan al een keer in Nederland komen, het is een Finse band dus zo vanzelfsprekend is het niet, moeten we erheen. Vorig jaar hebben we ze voor het eerst live gezien in de Melkweg in Amsterdam, deze keer stonden ze in het Patronaat in Haarlem. Het was gewéldig. Dit zijn dingen waar wij het maandenlang nog over hebben, tot een volgend optreden eigenlijk. Echt ons ding.

foto10

Eeeenn de volgende planningsfoto, deze keer de planning voor de hele periode van mijn zwangerschapsverlof. Ik ben echt gezegend met zo’n gestructureerde werkhouding vind ik zelf, in één klap heb ik overzicht en weet ik precies wat ik nog moet doen en hoeveel tijd ik ervoor heb. Het is me uiteindelijk gelukt om voor 12 weken content te bedenken, wat een opluchting.

foto11

Ook werd er weer getraind afgelopen week.

foto12

Leuk kookboek van de Spaghetteria Pasta-bar. Als pastaliefhebber is zo’n boek altijd welkom. Ik ga er in ieder geval nog een recept uit maken die ik ook met jullie deel.

foto13

Veel foodpost afgelopen week. Waaronder deze doos vol met cadeautjes.

foto14

En dit zat er allemaal in, wauw wat een gaaf perspakket! Het draaide allemaal om de fles Warre’s Otima port.

foto15

Eeeen nóg meer foodpost: drie smaken ijs van Dickninghe. Volgens eigen zeggen het ‘lekkerste ijs van het land’. Leuk verpakt in een landkaart trouwens.

foto16

Donderdag stond ik de hele dag in de keuken om de laatste kerstvideo’s op te nemen. Ik vond het wel ploeteren hoor, 24 video’s opnemen om deze iedere dag te kunnen publiceren, maar ik ben blij met het eindresultaat. Hopelijk jullie ook!

foto17

Ik maakte een waanzinnig lekker dessert met popcorn… die komt gauw online dus.

foto18

De rest van de dag werkte ik vanaf de bank. De bekkenpijn die ik sinds afgelopen week heb werd me iets te heftig en ik kon niet lekker meer achter de computer zitten. Dan maar met de laptop verder aan het werk. Fijn dat dit kan!

foto19

Natuurlijk heb ik het ijs van Dickninghe dat ik eerder deze week kreeg geproefd. Hetgeen ’t ijs zo bijzonder maakt is dat het gemaakt wordt met echte volle melk in plaats van melkpoeder. En ja, dat verschil proef je wel. Heerlijk ijs. Het is verkrijgbaar bij diverse supermarkten.

foto20

Ook gedaan deze week: de dagplanningen gemaakt voor de komende twee weken tot aan Kerst. Nu weet ik precies wat ik iedere dag moet koken, fotograferen en moet filmen. Het liefst wil ik de hele maand januari klaar hebben voor de Kerst zodat ik in het nieuwe jaar full focus kan op de content voor mijn zwangerschapsverlof. Druk, maar het moet lukken.

foto21

Van vrijdag heb ik bijzonder weinig foto’s terwijl ik onwijs veel heb gedaan. Het was zo’n dag waarvan iedere minuut stond volgepland. ’s Ochtends was ik aan het werk en ging ik naar de sportmasseur in de hoop dat mijn rugpijn (door mijn bekken dus) wat minder zou worden. Heeft niet echt geholpen helaas. Daarna trainde ik nog met Tobias. Ik bestelde boodschappen, nam de zwangerschapsupdate op en die editte ik ook direct. Na het douchen kleedde ik me geheel om in Mona stijl: een zwart met rood jurkje. Ik zou ’s avonds namelijk een workshop geven op het Allerhande Kerstfestival.

foto37

Wel een reden tot blijheid: deze foodpost! Ik ontving een Diner Cadeau. Waar ik vroeger dolgelukkig werd van VVV-bonnen vind ik dit stiekem veel leuker tegenwoordig. Ik merk dat ik met zo’n dinerbon toch eerder geneigd ben een restaurant uit te kiezen waar we nog niet eerder zijn geweest. Diner Cadeau kun je gewoon via hun website bestellen en dat kan al vanaf €5. Dus ook als je niet zoveel te besteden hebt kun je bijdragen aan een gezellig diner, toch leuk.

foto22

Aaah wat een gezelligheid. Wat zag het festival er tóf uit en wat is het Spoorwegmuseum in Utrecht een mooie locatie <3 Helaas liep de planning van de kookstudio volledig uit en was er geen tijd meer over voor de Mona workshop. Ik was dus voor niets op en neer gereden naar Utrecht, meh.

foto23

De foodpost die thuis op me lag te wachten vrolijkte me wel een beetje op. Leuke kruidenmixen van Green Gypsy. Moet wel zeggen dat ik heel benieuwd ben naar die Hoer op de grill, haha!

foto24

En ik ontving een prachtig kerstpakket van Lidl met onder andere een supertoffe koperen sauspan, een waterkaraf, foute kersttrui en mooie etagère. Uiteindelijk lag ik vrijdagavond om 21.00 uur in bed wegens een zere rug, het nutteloos op en neer rijden naar Utrecht en de lange dag. Ik sliep die nacht 11 uur. Blijkbaar had ik het hard nodig.

foto25

Zaterdag vol goede moed weer het bed uit. Klaarmaken voor het Allerhande Kerstfestival voor poging nr 2! Tim nam voor de lunch (die kon ik nog gauw even meepikken voordat ik weg moest) een lekkerbekje mee van de visboer. Jummm!

foto26

Zijn we dan! En wat is het drúk! Vond het wel heel gezellig en heel leuk om workshops te geven. Super tof (wat een superlatieven in deze zin!) om een aantal van jullie te ontmoeten ook <3

foto27

Brenda was er ook!

foto28

Tijdens twee workshops in had ik een ‘pauze’ van vier uur. Ik ging langs bij Dogma Hotdogs in het centrum van Utrecht en dat was geweldig. Daar heb je gisteren al iets over kunnen zien maar ik vertel er binnenkort nog meer over.

foto29

Thuis lag er weer foodpost, het was echt een feestje afgelopen week. Twee repen Tony’s: de kersteditie met glühwein en een persoonlijke reep van mijn agency. Zo lief.

foto30

En een pakket met Griekse lekkernijen, jumm.

foto31

Eindelijk weekend! Ken was bij ons thuis voor de Badr vs Rico fight, ik dook op de bank erbij om mee te kijken en een dosis fruit naar binnen te werken. De Florida Grapefruits (niet gesponsord, ik ben gewoon hun grootste fan) zijn eindelijk weer verkrijgbaar dus daar eet ik er nu iedere dag een van. Florida Grapefruits zijn de állerlekkerste grapefruits. Super zoet en vlezig. Verkrijgbaar bij de Appie.

foto32

Gisteren was mijn enige vrije dagje deze week dus reden te meer om de Kerst in huis te halen! Ik heb het idee dat we verschrikkelijk laat zijn, maar volgens mij zijn dit jaar veel meer mensen gewoon heel vroeg geweest. Wij waren gisteren in ieder geval bij Intratuin.

foto33

Ik voelde me heel volwassen want voor het eerst sinds wij samenwonen – 6,5 jaar in middels – kochten we een échte boom. Ok, het is even een gedoe met dat ding recht zetten maar het is wel heerlijk kneuterig om samen een boom uit te zoeken.

foto34

YES, KERST! De kast is van BePure Home trouwens, die vraag heb ik al een paar keer gehad.

foto35

Zo’n oliebollenkraam naast de Intratuin is gewoon geen goed idee.

foto36

Hetgeen ik het allerleukste vind aan deze periode: lampjes. Overal.

De rest van de dag hing ik lekker op de bank. Ik keek de laatste afleveringen van Homeland, boeeeee!

Het is zo goed als gedaan met alle afspraken vanaf nu, wat een heerlijk gevoel. Ik heb met metzelf (en Tim) afgesproken vanaf nu ook geen persevenementen meer te doen en geen afspraken buiten de deur meer in te plannen. Het is na alle kerstgekte nu echt tijd om aan de slag te gaan voor mijn zwangerschapsverlof en daar wil ik het liefst al mijn tijd aan besteden. Aankomende dinsdag heb ik nog wel een afspraak met mijn uitgeverij en zondag sta ik tijdens de pop-up Foodhallen in Apeldoorn een kookdemo te geven. Voor de rest: veel thuis. Veel filmen, véél koken en veel schrijven. Hopelijk zijn de weekoverzichten vanaf nu dus nog een beetje de moeite waard, maar dat merken we snel genoeg.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ja lampjes overal, dat vind ik ook zo leuk! En fijn dat je zoveel hebt kunnen plannen en bedenken voor tijdens je verlof.

 2. Tember says:

  Oeh ik was een van diegene die vroeg naar de kast, thanks :)
  Wel een leuke week geweest zo te zien en heerlijk kneuterig en gezellig samen een kerstboom uitzoeken!

 3. jolanda says:

  Rustig aan, meiske. Die rug- en bandenpijn is een vette waarschuwing. Al ben ik wel nieuwsgierig naar de geblurde delen in je planning, je gezondheid en dat van de kleine spruit is belangrijker dan een kookvideo. Maak het jezelf niet te moeilijk. Misschien een idee dat je met foodievriendinnen een video maakt waar ze een twist maken op jouw recepten en jij na je verlof op die van hun? Jij en je foodies hebben dan beide content en jij hoeft alleen maar te proeven. Een koelkastvideo, toolsvideo, een wat te kopen bij de kookwinkel, de Turk, de Pool, de Chinese winkel…. je favourite merken/producten is ook leuk voor een video. En dat is misschien minder vermoeiend als echt koken.

 4. Britt says:

  Yaay, Christmas! Dat maakt me zo ontzettend vrolijk altijd. En wat een jum foodpost weer, komen er reviews van? Dat ijs ben ik heel benieuwd naar. En vanaf nu maar lekker rustig aandoen, even bijkomen voor het grote moment! Hoeveel weken ben je nu?

  1. Sabine Author says:

   Ik ben nu 26 weken en een beetje. De tijd gaat dus lekker snel!

 5. Roxanne says:

  Flink aan de slag dus voor je verlof! Lekker bezig :) Inderdaad, goed op je lijf en je schema letten, dan maar wat events missen. De gezondheid van jou en de kleine man gaan voor.
  En wat een aparte kruidenmixen! Nu ben ik wel erg benieuwd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close