Week van OMF #2-2019 | Een werkvrije mamadag

Ik heb het er al vaker met jullie over gehad, over het feit dat ik mezelf het liefst iedere woensdag een werkvrije mamadag zou willen geven. Heel eerlijk, in de afgelopen maanden is me dat nog niet echt gelukt maar in 2019 wil ik daar echt werk van gaan maken. Het combineren van een fulltime baan met het huishouden thuis en de opvoeding van een dreumes is best pittig en ik merk dat het me de laatste tijd allemaal een beetje teveel wordt. Om die reden heb ik per direct de stekker uit de weekvlogs getrokken en las ik vanaf nu een werkvrije mamadag in op woensdag. Een luxe dat ik me dat kan veroorloven maar ook gewoon even onwijs hard nodig. Juist op die mamadagen kan ik alle aandacht aan Vic geven maar ook wat dingen in huis doen waar ik me anders de rest van de week aan stoor omdat het blijft liggen. Afgelopen week was mijn eerste echte mamadag en dat was me toch fijn, oh man!

foto12 1

Maandag

Maandagochtend kwam Miljuschka gezellig op de koffie, maar ik heb hier helemaal geen foto’s van gemaakt. In de middag dook ik achter mijn laptop om wat achterstallig werk te editen en in te plannen.

foto13 1

De eetplanning voor afgelopen week! Heb je gisteren allemaal voorbij zien komen in het eetoverzicht natuurlijk. Deze mealplanner (en een boodschappenplanner) verkopen we trouwens nog steeds in onze webshop.

foto14 1

Dinsdag

Vic was op dinsdag gewoon thuis en ik haalde zijn tipi naar beneden; deze zette ik op dinsdag en woensdag gewoon in de woonkamer. Kleedje en wat kussens erin en hij had een gezellig hoekje. De katten vonden het gezelliger dan hij zelf maar ach, gaat om het idee.

foto15 1

Terwijl Vic lekker aan het spelen was dook ik de keuken in voor een campagnerecept. Had iets met pannenkoeken te maken, jummm. Recept volgt pas in februari dus nog even geduld.

foto7 1

Vic at ze voor de lunch op en vond het heerlijk zoals je ziet, haha. Smeerpeuk.

foot8

De kleine man heeft weer een groeispurt achter de rug, in ieder geval wat schoenen betreft en dus moest er iets nieuws komen. Gelukkig is er overal sale en konden we toffe schoenen vinden voor veel minder geld dan normaal. Ik ben zó verliefd op de Timberlands <3

foto9 1

Altijd fijn, zo’n assistent in huis die helpt met foto’s maken.

foto10 1

Ik hikte al een paar dagen tegen het legen van mijn mailbox aan, blijft een eeuwige struggle – het gaat maar door met die mails, maar dinsdagavond ging ik er even voor zitten. Toch wel een fijn gevoel naderhand.

foto11 1

Woensdag

Onze skaterboy! Woensdag was mijn werkvrije mamadag en in de ochtend gingen we op de thee bij vriendinnetje Annemie en kleine Nick. De twee mannen hebben de boel flink op stelten gezet samen, haha.

foto6 1

Terwijl Vic op bed lag installeerde ik mezelf op de bank met een cappuccino voordat ik de keukenkastjes ging uitruimen. Wilde ik al een poosje doen, een deel van de inhoud moet namelijk in februari mee naar kantoor.

foto5 1

Foodpost! Golden Milk van Chikko, een kruidig mengsel op basis van kurkuma dat je aanlengt met warme melk. Tim vond het niet lekker, zelf moet ik het nog even proeven.

foto4 1

Vaste prik: samen fruit eten! Vic kreeg het bordje met kiwi, druifjes en peer, zelf nam ik wat druiven en peer. Lekker!

foto3 1

Mijn buik deed na een irritante buikgriep weer redelijk normaal en dus kon ik weer trainen, woohooo! Voelde goed.

foto2 1

Donderdag

Donderdagochtend reed ik nadat ik Vic had gedropt door naar Amsterdam waar ik eerst een afspraak had.

foto1 1

Vervolgens ontmoette ik Tim op de Horecava en gingen we ’s middags samen even de beurs over. Volgend jaar trek ik er even een hele dag voor uit, was leuk namelijk!

foto16 1

Terwijl Tim ging trainen dook ik op de bank met nieuwe afleveringen van How to get away with murder.

foto17 1

Vrijdag

Combineer het veel in de keuken staan met schoonmaken en de nodige CrossFit workouts en je krijgt zulke handen. Kapotte blaar, resten magnesium, eelt… Hier kan geen handcrème tegenop hoor.

foto18 1

Vic kwam donderdag thuis met een ontstoken oog en vrijdag waren dit twee ontstoken ogen en hoge koorts. Ik haalde hem dus vroegtijdig alweer op van de gastouder. Hier kon hij nog lachen.

foto19

De pakketbezorger had het druk vrijdag, wow.

foto20

Wel leuke foodpost van Zonnatura: twee nieuwe dranken en muesli’s.

foto21

Ik moest ’s middags even naar mijn kantoor waarvan ik per 1 februari de sleutels krijg. De schilder kwam langs om de boel op te meten en ik moest even een foto maken van de meterkast want hier moeten wat groepen verlegd en aangelegd worden. Gelukkig kon mijn schoonzusje heel even op Vic letten, hij lag in bed toen ik weg moest.

foto22

De rest van de dag zat ik vastgebonden op de bank. Kereltje had 40 graden koorts en voelde zich zó ellendig. Wilde alleen maar bij mij liggen, zieltje. To do lijst gelaten voor wat ‘ie was en knuffelen maar.

foto23

Weekend

Mijn bestelling van Next Direct kwam binnen, Vic had namelijk echt wat nieuwe broeken nodig. Zo fijn die webshop.

foto24

Vic voelde zich een heel stuk beter na een goede nacht gelukkig. Geen koorts meer en goed gehumeurd. Toen Tim ging sporten gingen wij met z’n tweetjes even naar IKEA, ik moest nog wat meubels hebben voor kantoor.

De rest van het weekend deden we rustig aan. We knuffelden en speelden veel met Vic, vriendinnetje Kevser kwam langs en ik haalde het nodige werk in dat ik vrijdag heb gemist.

Aankomende week is een vrij rustige week. Ik geef dinsdagavond een cheesecakeworkshop bij Aventus Apeldoorn voor het goede doel en vrijdag ga ik eten met vriendinnetje Nanda bij de nieuwe vestiging van Miyagi and Jones in Arnhem – super lekker en gezellig. Verder heb ik donderdag een afspraak, staat er een filmdag op de planning en verricht ik normale werkzaamheden voor OMF natuurlijk. Er is weer wat overzicht in de agenda na een paar rommelige eerste dagen van januari en dat is prettig!

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Selma says:

    Fijn dat het beter met Vic gaat.
    Voor jouw handen kan je Cicaplast baume van la roche posay proberen, helpt erg goed bij hele droge beschadigde huid. Verkrijgbaar bij apotheken of online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close