Week van OMF #16

De afgelopen week kan het beste omschreven worden als foodpost. Mijn hemel wat kwam er veel binnen afgelopen week. Tel daarbij op dat de CuliPerslunch ook nog eens werd georganiseerd op maandag en je kunt je voorstellen dat mijn voorraadkasten weer uit hun voegen barsten. Ik heb besloten om alle foodpost (tenzij het echt teveel wordt) voorbij te laten komen in de Week van OMF. Op die manier zijn jullie namelijk ook direct op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Naast alle foodpost werd er vooral veel gewerkt en had ik een aantal afspraken buiten de deur. Ik heb veel foto’s gemaakt dus hier komen ze!

foto1

Jaaaa, op de CuliPerslunch! Vorig jaar heb ik het over moeten slaan maar dit jaar was ik weer van de partij. Op de CuliPerslunch worden de laatste nieuwtjes van tientallen foodmerken gedeeld in een soort marktvorm. De middag begon goed met een hapje van deze goddelijke Salted Caramel spread. Nu nog niet zo makkelijk verkrijgbaar maar zodra het zover is laat ik het je weten.

foto2

Heks’nKaas had een boel lekkere hapjes waaronder sushi met Heks’nKaas. Als knipoog, maar ik vond het een top idee, zo lekker!

foto3

Ook nieuw: Overnight Oats van Van Haver Tot… Nu te koop bij Albert Heijn to Go in twee varianten.

foto4

De stand van DirectlyFrom was geweldig ingericht. Kijk al die prachtige producten <3 Alles is te bestellen via hun site.

foto5

De barbecuekoning van Nederland (en de rest van de wereld) Jord Althuizen presenteerde zijn eerste boek: Smokey Goodness. De eerste indruk is gewéldig. Review volgt.

foto6

Voor het gemak lanceerden ze ook direct hun nieuwe sauzen en kruidenlijn. Heerlijk.

foto7

De goodiebag was overvol, zoals gewoonlijk.

foto8

Dinsdag was een dag vol met (food)post en nieuwe dingen. Eerst ging ik langs de Mediamarkt voor een nieuw grillapparaat. Die van ons is al een poosje de deur uit en ik miste hem flink. Zo handig zo’n ding!

foto9

Foodpost nr 1: Potato Dipperz van Lamb Weston voor een campagne. Gauw meer hierover.

foto10

2: Recepten uit Tokyo, opgestuurd gekregen van Good Cook. Review van dit boek volgt. Eindelijk een boek met goede Japanse recepten, YES!

foto11

3: Nieuwe BBQ sauzen, marinades en rubs van Santa Maria.

foto12

4: Oeeeeh, Verkade komt met nieuwe FlinterDUN en DubbelDIK repen in de smaken Framboos & Amandel en Gekarameliseerde Pecan & Amandel (mijn favoriet).

foto13

Tussendoor wordt er ook gewoon gewerkt hoor, ik neem video’s op. Ik film tegenwoordig met mijn spiegelreflexcamera en heb daarvoor een externe monitor gekocht zodat ik kan focussen en kan zien wat ik film.

foto14

Foodpost #5: EINDELIJK in de supermarkt, baking soda van Dr. Oetker.

foto15

#6: Servies van fab. Fantastisch is het he? En zo fotogeniek. Ik had het opgeborgen in mijn ‘fotomateriaal stash’ maar ik denk dat ik het ook gewoon ga gebruiken.

foto16

Helleu poes poes. Dino kwam chillen naast het bed.

foto17

Een van de lekkerste makkelijke recepten ooit: Oreo Fudge. Het recept staat sinds vanochtend online!

foto18

Mijn meest geliefde keukenapparaat mocht weer aan het werk.

foto19

Ik maakte koeken. Ter grootte van mijn hand ja. Het (video)recept komt donderdag online.

foto20

Na een ochtend werken woensdag ging ik op naar Den Haag. Plaats van bestemming: Mama Kelly! Héérlijk in de zon op het terras.

mama_kelly

Voorzien van heerlijke hapjes, ook fijn.

foto21

Mijn lieve vriendinnetje Francesca lanceerde bij Mama Kelly haar eerste kookboek: Mag ik nog een hapje? Het boek gaat in op de culinaire opvoeding van kinderen. Tientallen tips en lekkere recepten worden afgewisseld. En echt, dit boek is hét handboek voor pappa’s en mamma’s met kleine kinderen.

Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we allemaal wel.
In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten moet je dit tot een onderdeel van de opvoeding maken. Francesca van Berk noemt dit de culinaire opvoeding, een aanpak die ze heeft ontwikkeld toen ze zelf moeder werd. Haar zoontje, nu 4, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje. Want ook dat laatste hoort erbij. In Mag ik nog een hapje? beschrijft ze alle stappen van deze culinaire opvoeding. Het boek staat vol praktische tips en recepten voor het hele gezin, met aanpassingen voor de allerkleinsten.

Het boek is onder andere op Bol.com te bestellen voor €19,99.

foto22

Donderdag had ik twee afspraken in Amsterdam. Heel rock en roll at ik mijn lunch tussen de twee afspraken door in de auto.

foto23

Ik was laat thuis (en druk) dus met mijn MacBook ging ik aan de eettafel zitten om nog een paar uur te werken. Gelukkig was Tim zo lief om te koken donderdag.

foto24

Tijd om mijn video’s te editen die deze week online komen. Ik film net met mijn spiegelreflex en hoewel ik qua beeld enorm tevreden was, kom ik er met het geluid nog niet uit. Blegh. 2,5 uur ben ik uiteindelijk bezig geweest met de audio van een video van 5 minuten en nog steeds ben ik niet 100% tevreden. Het vergt nog wat oefening dus.

foto25

Eeen nóg meer foodpost op vrijdag! Allereerst kwamen The Meatlovers een mooi pakket bezorgen met hun burgers. En ik kan alvast vertellen dat die erg lekker zijn. Al hun vlees is online te bestellen via hun website.

foto26

Leuk pakketje van Knorr: een aantal van hun mixen bevatten nu uitsluitend natuurlijke producten. Ik kreeg er twee hang’moestuintjes’ bij.

foto27

Olie van Liquido D’Oro: basilicumolie en peperolie. Ik ben weg van hun truffelolie en de flesjes zijn zo chique!

foto28

En tot slot een súpertof koffiezetapparaat: de Senseo Viva Café in de kleur mintgroen. Ik ga hem gebruiken voor een hele leuke campagnevideo dus binnenkort zie je hem in actie.

foto29

Zaterdagochtend moesten we even naar de vuilstort. Daarna reden we door naar Loods5. Op zoek naar een salontafel en cadeautjes.

foto30

Zo schattig!

foto31

’s Avonds gingen we uit eten met opa en oma. Hier heb je gisteren al iets over kunnen lezen. ’s Avonds hadden we een verjaardag. Hier heb ik geen foto’s gemaakt, was het veel te gezellig voor ;)

foto32

Hoewel we bij Loods5 geen salontafel konden vinden, vonden we wel hele leuke plankjes. Die hingen we gisteren op in de keuken. Ik vind het zo leuk staan!

foto33

Uiteindelijk bestelden we via Jorg-Steigerhout.nl een nieuwe salontafel. Deze wordt het ongeveer maar dan vierkant en met een onderblad.

Foei, dat was me het weekje wel. Deze week is het ook lekker druk. Koningsdag zit er natuurlijk tussen dus die werkdag valt een beetje weg. We zijn niet echt van plan om iets te doen. Normaliter vinden we het leuk om even door de stad en over de kermis te lopen en vaak eten we een hapje buiten de deur, maar het weer wordt zó slecht dat het ook maar zo kan zijn dat we binnen blijven. Verder staan er een aantal deadlines op de planning, moet ik veel video’s opnemen en heb ik vrijdag een dag vol afspraken. Gauw aan de slag dus.

Fijne (werk)week of vakantie! x

Join the Conversation

  1. Jaimyskitchen says:

    Ohhh, ben echt heel benieuwd naar het Tokyo kookboek. Heb er heel vaak mee in mijn handen gestaan.
    Ben benieuwd of het echt toegankelijke recepten zijn!

  2. Daniëlle says:

    Wat een fijne week met een hoop leuke en lekkere dingen. Het was weer leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close