Video: Supersnelle Guacamole

Guacamole, inmiddels kennen we het allemaal wel en al een hele poos geleden deelde ik al eens recept op OMF hiervoor. Maar mijn recept is in de loop der jaren een beetje aangepast. Waar ik eerst altijd zure room of creme fraiche gebruikte en een beetje chilipoeder toevoegde voor extra pit maak ik de guacamole tegenwoordig met niet meer dan drie basisingrediënten: avocado, knoflook en een sjalotje. Ik nam een video op die ik in eerste instantie alleen wilde gebruiken voor het OMF YouTube-kanaal, maar uiteindelijk leek het me wel leuk om dit korte videoreceptje ook nog even hier te delen. Ik zie de potjes guacamole namelijk nog altijd over de toonbanken vliegen in de supermarkt en dat doet me een beetje zeer. Nergens voor nodig, zelf maken is zo gepiept! Helemaal met het belachelijk makkelijke ‘receptje’ hieronder.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Met dank aan Shutterstock.com voor de featured image

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Heerlijk! En zoveel beter dan die potjes uit de supermarkt!

 2. Lotte says:

  Ik snap ook niet waarom mensen nog guacamole kopen?! Het is zo makkelijk en 100x lekkerder om zelf te maken. Ik heb ooit van een Mexicaanse geleerd op er een gekookt ei doorheen te doen. Klinkt raar, maar is echt heel lekker!

  1. Sabine Author says:

   Ik kan daar best inkomen, dat wordt namelijk ook gebruikt in tartaarsaus (vond ik ook heel gek). Zal het eens proberen met ei.

 3. Gabriella says:

  En als je de pit in het midden van het schaaltje legt, kan hij langer op tafel blijven staan, zonder dat hij bruin wordt!

  1. Sabine Author says:

   Helpt helaas niet heel lang. Kun je beter citroensap gebruiken, dat werkt iets beter! Al houdt guacamole het nooit heel lang uit hier ;)

 4. Laura - Dagelijkse hap says:

  Zoooo lekker dit :D Ben er gek op!

 5. Marjon says:

  Zeker als je eens nagaat wat er precies in die potjes zit! Laatst eentje gezien met 3% avocadoPOEDER! En het is ook nog eens echt niet te eten, zeker als je het echte werk kent!

  1. Sabine Author says:

   I KNOW, avocadopoeder! 3% is nog veel, ik heb er zelfs een gezien met 0,6% *huilt*. Schande he.

 6. Nicole says:

  Oh, wat was dit lekker zeg! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close