Het recept voor deze cake is voornamelijk ontstaan omdat ik een keer iets met granaatappel wilde doen. Granaatappelpitjes zien er altijd zo feestelijk uit! Het maakt niet uit welk gerecht er op de foto staat, zodra er granaatappelpitjes aan toe zijn gevoegd heeft het iets feestelijks. Daarnaast ben ik gewoon dol op cake en vind ik het al-tijd leuk om cake te bakken. De keuze om deze vanillecake met roomkaasglazuur en granaatappel te maken was dan ook snel gemaakt. Het is een vrij neutrale cake geworden maar dankzij het ietwat zurige, romige roomkaasglazuur en de frisse granaatappelpitjes vind ik hem súper lekker. En de cake ziet er onwijs feestelijk uit toch?
Klik hier als je de video niet kunt zien
Vanillecake met roomkaasglazuur en granaatappel
Ingrediënten
- 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gr kristalsuiker
- 4 eieren
- 1 verse vanillepeul voor het merg
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 100 gr naturel roomkaas
- 100 gr poedersuiker
- sap van 1 citroen
- 50 gr granaatappelpitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een cakeblik met een vel bakpapier.
- Doe de boter en suiker samen in een kom en klop dit tot een romig mengsel. Voeg terwijl je blijft kloppen een voor een de eieren en het vanillemerg toe.
- Doe het zelfrijzende bakmeel en 't zout in de kom. Spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
- Schep het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven in 60 - 70 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen.
- Roer voor het roomkaasglazuur de roomkaas, poedersuiker en het citroensap met een garde tot een klontvrij glazuur. Schenk het glazuur over de afgekoelde vanillecake.
- Verdeel tot slot de granaatappelpitjes over de cake en serveer 'em direct of bewaar de cake in de koelkast.
Dit ziet er heerlijk uit! Ik stond vanochtend toevallig met een vergeten granaatappel uit de fruitmand in mijn handen, dus ik denk dat ik hiermee aan de slag ga!