Tomatensoep maken is iets dat ik al sinds jaar en dag doe. Het was één van de eerste recepten die ik leerde maken van mijn moeder en nog altijd is het mijn meest favoriete soep e-ver!
Ik deelde laatst op Instagram al even een foto van deze soep en toen gaf ik al aan dat dit mijn nieuwe go to recept is geworden.
Niet geheel zonder reden, deze geroosterde tomatensoep maak je namelijk met maar DRIE(!) ingrediënten: geroosterde tomaten, Heinz Tomato Frito en Parmezaanse kaas. Ok, en een beetje peper, zout en olijfolie maar ik ga ervan uit dat jullie die allemaal wel in huis hebben.
Tomatensoep recept
Een goed tomatensoep recept moet je in je repertoire hebben. Op Ohmyfoodness heb ik al verscheidene variaties met je gedeeld. De zoete Chinese tomatensoep is groot favoriet bij jullie, net als de geroosterde aubergine-tomatensoep.
Zin om tomatensoep te maken? Wellicht vind je onderstaande recepten dan ook lekker!
- paprika-tomatensoep met chorizo
- tomatensoep met balletjes
- Italiaanse tomatensoep
- Mexicaanse tomatensoep
- tomatencrèmesoep met knoflookcroutons
Geroosterde tomatensoep
Zoals de naam al deed vermoeden is deze geroosterde tomatensoep gemaakt met, jawel, geroosterde tomaten.
Voor dit recept heb ik gekozen voor rode Hollandse tomaten en kleine gele cherrytomaatjes. Die hebben net een iets andere smaak en ik vond de kleuren op de bakplaat zo leuk bij elkaar staan.
In principe maakt het niet zoveel uit welke tomaten je gebruikt, kijk vooral ook naar de aanbiedingen bij de supermarkt of plaatselijke groenteboer.
Voor dit tomatensoep recept kun je bovendien ook heel goed tomaten gebruiken die net iets te lang liggen. Die wat zacht zijn geworden en die eigenlijk niet zo lekker meer zijn om zo los te eten.
In totaal heb je ongeveer een kilo tomaten nodig. Met dit recept maak je een hoeveelheid voor ongeveer 2 – 3 personen, dus je hebt direct een hele dosis groenten binnen. Fijn!
Ik roosterde tomaten met alleen een beetje olijfolie, peper en zout. Hetgeen deze geroosterde tomatensoep écht lekker maakt is namelijk de Heinz Tomato Frito.
Heinz Tomato Frito
In de afgelopen jaren heb ik al veel vaker recepten met Heinz Tomato Frito gedeeld en sinds het begin van deze samenwerking is het een van mijn favoriete smaakmakers in de keuken geworden. Heb je een pak Heinz Tomato Frito in huis, dan heb je verder eigenlijk niet zoveel meer nodig.
Heinz Tomato Frito zijn gezeefde tomaten met knoflook en ui. De knoflook en ui worden 2,5 uur in olie gesudderd en de olie wordt daarna toegevoegd aan zongerijpte tomaten.
Super smaakvol en extra ui en/of knoflook toevoegen is niet langer meer nodig.
Ik heb standaard een paar pakken in huis en heb er onder andere de volgende gerechten al meegemaakt:
- Mexicaanse rijstschotel met kip
- Kip Stifado
- Spaghetti Bolognese Taart
- Koude rijstsalade met kip en groenten
- Balsamico kip met mozzarella en tomaatjes
- Pasta puttanesca met geroosterde cherrytomaatjes
Inslaan dus!
Mocht je deze tomatensoep maken: laat dan een reactie achter en geef het recept een beoordeling door middel van sterren! Ik vind het altijd erg leuk om iets te horen van jullie, dan heb ik toch iets minder het gevoel dat ik alleen aan het ‘zenden’ ben, en doe mijn best om op alles en iedereen te reageren. Je mag me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via Instagram. Vergeet dan ook niet om Heinz even te taggen in je post.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Tomatensoep recept met geroosterde tomaten
Benodigdheden
- bakplaat
- blender
Ingrediënten
- 1 kg tomaten – in parten
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 1 pakje Tomato Frito (350 g)
- 30 g Parmezaanse kaas – geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Verdeel de tomatenpartjes over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
- Rooster de tomaten 30 minuten in het midden van de oven, tot ze helemaal zacht zijn.
- Doe de geroosterde tomaten samen met de Heinz Tomato Frito en de Parmezaanse kaas in een blender en blend het geheel tot een gladde soep.
- Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
Ga terug naar alle soep recepten.
De tomatensoep van geroosterde tomaten was heerlijk, ik ga m zeker vaker maken
Wat fijn!
Vitamine bommetje, als klein voorgerecht soepje. Polpetine en melanzane als hoofdgerecht. Kunnen we al aan tafel
Wat een heerlijk menu!
Heerlijke soep, staat hier geregeld op tafel.
Dit keer een halve rode paprika, 3 tenen knoflook en ander halve ui mee geroosterd omdat die op moesten. Het soepje is nog lekkerder geworden.
We hebben er van zitten smullen !
Hoi, misschien rare vraag, maar moet er helemaal geen bouillon bij? Of iets van water? Ik ben m nu aan t maken
Nee hoor, niet nodig! Eventueel een klein scheutje water als de soep te dik blijkt te zijn na het blenden.
Hoe kan ik er een Spaanse twist aan geven?
Ik zou er een flinke theelepel pimenton (gerookt paprikapoeder) aan toevoegen, dan kom je al een heel eind.
Dank je wel.
Gr Helma