Vlees wordt hier in huis erg gewaardeerd. En dan heb ik het niet persé over mezelf, maar eigenlijk vooral over Tobias. Ik kan makkelijk vlees missen want soms heb ik het niet eens door als we vegetarisch eten maar concludeer ik het achteraf. Ik vind een burgertje op zijn tijd absoluut lekker hoor, maar je hoeft mij er niet voor wakker te maken. Tobias wel. Gehaktbrood klonk hem dan ook als muziek in de oren.
Easy
Sabine maakte er al eens eentje met een lekkere marinade erover, ik bedacht deze tomatenvariant. Erg lekker als bijgerecht en best makkelijk te maken. Je kneed de ingrediënten door elkaar en daar waar je normaal ballen staat te kneden, mik je het deze keer in een cakevorm. Schuif in de oven en laat lekker garen tot de bovenkant een mooi kleurtje heeft. Heb je ondertussen mooi de tijd om een salade en wat aardappeltjes te maken, 2 dingen die denk ik heel lekker bij dit gehaktbrood zijn.
Tomatengehaktbrood
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2,5 el tomatenpuree
- 2 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 ei
- paneermeel zoveel als nodig
- peper
- zout
- 1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het gehakt met alle ingrediënten behalve de cherrytomaatjes. Kneed goed door en voeg zoveel als nodig paneermeel toe.
- Vet een cakevorm in en stort hierin het gehakt. Druk in de cakevorm en maak de bovenkant een beetje glad met een lepel. Druk hierna de cherrytomaatjes erin.
- Schuif het gehaktbrood in de oven voor ongeveer 30-40 minuten. Hou het gehaktbrood in de gaten, wanneer de bovenkant een mooi bruin kleurtje heeft is het klaar.
Wat een leuk en lekker recept.
Ga ik uitproberen.