Tip: Culy Foodfestival 4 – 5 april

Liefhebbers van food opgelet! Volgende week in het paasweekend vindt voor de eerste keer het Culy Foodfestival plaats: twee dagen lang met lekker eten, toffe workshops en heel veel moois. Als foodie en foodie-vriendinnetje van Culy hoofdredactrice Monique wil ik jullie natuurlijk nog een keertje extra wijzen op dit onwijs leuke foodfestival waar je echt bij moet zijn als je houdt van lekker eten en gezelligheid.

Wanneer?

In het weekend van Pasen, op 4 en 5 april kun jij je helemaal laten onderdompelen in de wereld van food. Het Culy Foodfestival is op zaterdag geopend van 13.00 – 23.00 uur en op zondag van 13.00 – 22.00 uur.

Waar?

In SugarCity in Amsterdam! SugarCity is via de verschillende snelwegen makkelijk te bereiken en beschikt over een eigen parkeerterrein. Ook met het OV is het een eitje om er te komen, de locatie beschikt namelijk over een eigen NS-station.

Culy foodfestival

Wat?

Veel belangrijker is natuurlijk wat je er allemaal kunt doen. En dat is nogal een boel! Op de website van het evenement vind je een blokkenschema met alle workshops, demo’s en films maar hieronder neem ik je nog even mee naar een aantal highlights.

Demo: Van Kop tot Staart – Brandt & Levie
In deze 45 minuten durende presentatie vertelt Samuel Levie je hoe ze zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld van worstenmakers tot charcutiers. Tijdens de presentatie worden verschillende producten geproefd en getest. Brandt & Levie opent op het festivalterrein ook een heuse slagerij waarin je kunt zien hoe zij met hun vlees omgaan. Hun beroemde hotdogs worden in de slagerij geserveerd en uiteraard kun je ook verschillende worsten proeven en mee naar huis nemen. Aanmelden voor deze presentatie kan op het festivalterrein.

Dilmah Thee & Toetjesbar
Even lekker zitten en ontspannen? Top theemerk Dilmah opent op het Culy Foodfestival een Thee & Toetjesbar waar je terecht kunt voor een heerlijk kopje thee met bijpassende zoetigheden. En die zoetigheden zijn weer gemaakt door toppatissier Hidde de Brabander.

De Tomeato-burger van &Samhoud Places
Chefkok Moshik Roth deed het nodige stof opwaaien vorig jaar toen hij de Tomeato-burger presenteerde in zijn &Samhoud Places. Deze echte Amerikaanse burger is namelijk volledig vegetarisch en gemaakt van tomaat! Op het Culy Foodfestival kun jij deze burger proeven.

Smokey Goodness
Tim gaat héél erg blij zijn met deze hoek op het Culy Foodfestival. Chef Jord bereidt in de ‘rookruimte’ stoere streetfood gerechten in zijn rough kitchen. Denk aan gestoofd buikspek en pulled pork. Oh yes!

Het Culy Foodfestival mag je eigenlijk niet missen!

Zie ik je daar op zaterdag 4 of zondag 5 april?

Tickets voor het Culy Foodfestival zijn hier voor € 15,00 per stuk te koop.

Culy foodfestival

Join the Conversation

  1. Simone says:

    Ik ben er zondag de 5e. Ben erg benieuwd naar het festival. Jammer genoeg was ik te laat met het inschrijven voor de workshops, maar als ik het programma zie, moet het wel goed komen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close