Hotspot Gent: Balls & Glory

Toen ik het programma voor het perstripje naar Gent van laatst kreeg was er één ding dat er voor mij uitsprong. Een lunch bij Balls & Glory. Zo’n restaurantnaam wekt interesse, in ieder geval bij mij. Nu ben ik sowieso al iemand die heel snel online op zoek gaat naar een restaurant en dan direct de menukaart(en) doorspit, maar bij Balls & Glory gebeurde dat met een snelheid sneller dan het licht. Ik leerde dat Balls & Glory een restaurantketen is dat bekend staat vanwege haar handcrafted meatballs. Nu is een gehaktballenrestaurant voor ons niet heel erg spannend misschien, ook omdat we in Amsterdam al een vestiging hebben gehad van Meatballs (waar is ‘ie gebleven?!) en we in Nederland opgroeien met gehaktballen, maar toch was ik nieuwsgierig. Balls & Glory is niet zomaar een restaurant met gehaktballen. De gehaktballen die je bij Balls & Glory eet zijn echt het ommetje waard. Met recht een hotspot en daarom verdiend ‘ie een plekje op OMF!

Balls & Glory

Balls & Glory

Balls & Glory

Zoals ik al zei is Balls & Glory een restaurantketen. Een beginnende keten weliswaar, naast in Gent is er ook een vestiging te vinden in Antwerpen en sinds kort in Brussel. Bij Balls & Glory kun je aanschuiven voor een lekkere lunch maar je kunt er ook voor kiezen om ballen mee naar huis te nemen en ze daar op te warmen.

Wanneer je ervoor kiest om te blijven zitten heb je om het makkelijk te maken de keus uit twee smaken. Welke ballen dit zijn verschilt per dag. Wij konden kiezen uit een bal van kipgehakt met een vulling van doperwtjes en munt of een rundergehaktbal met een vulling van driekazen. Uiteraard is er ook een vegetarische optie. In dit geval was het een bal van risotto met zongedroogde tomaat en mozzarella als ik me niet vergis. Zo’n bal is vervolgens niet het enige wat je eet, er hoort nog een sidedish bij. Bij Balls & Glory’s is dit een stoemp (stamppot) of salade van het seizoen. Wij aten er in juli van dit jaar en konden kiezen tussen een stamppotje met wortel en doperwtjes, hier worden twee verschillende sauzen bij geserveerd, of een couscoussalade met feta en mosterddressing. Beide verrukkelijk overigens.

Als je binnenkomt bij Balls & Glory zul je merken dat er fruitschalen en waterflessen op tafel staan. Hier mag je gratis gebruik van maken. Heb je dus nog plek voor een appeltje na de lunch (ik kan het me bijna niet voorstellen want de porties zijn gigantisch) dan mag je deze rustig pakken.

Voor een (MEGA) gehaktbal met stoemp of sla betaal je € 12,00. Een hele schappelijke prijs als je het mij vraagt.

Balls & Glory

Balls & Glory

Balls & Glory

Je kunt er echter ook voor kiezen om de ballen mee te nemen en ergens anders op te eten. De keuze die je dan hebt is nog iets uitgebreider, je kunt namelijk kiezen uit tien verschillende ballen. Alle ballen bij Balls & Glory worden handgemaakt en wanneer ze worden opgewarmd wordt de kern van de bal vloeibaar. Toen ik zag dat er in de koeling gehaktballen met champignons en truffel lagen baalde ik stiekem een klein beetje dat we daar bleven eten. Ik had die bal graag willen proeven!

Het assortiment van Balls & Glory wisselt met de seizoenen, maar om je alvast even een indruk te geven van het mogelijke menu hieronder een aantal variaties:

[ezcol_1third]Ballen:

 • Varkensvlees met bearnaise
 • Kipgehaktbal met krokante mais en curry
 • Varkensvlees met kaassaus van Parmezaan en broccoli[/ezcol_1third]

[ezcol_1third]Salades:

Wisselt iedere maand, mogelijkheden zijn:

 • Couscoussalde met feta en mosterddressing
 • Tarwesalade met gepofte wortel en geitenkaas[/ezcol_1third]

[ezcol_1third_end]Stoemps:

Wisselen ook iedere maand. Worden dagvers gemaakt met groenten uit het seizoen.[/ezcol_1third_end]

Balls & Glory

Balls & Glory

Balls & Glory

Ik kan er nog veel meer woorden aan vuil maken maar eigenlijk zou je gewoon zelf een keertje naar binnen moeten lopen bij Balls & Glory om een hapje te gaan eten. Het is eens een keer iets anders dan lunchen met een broodje of een salade. De gehaktballen bij Balls & Glory worden iedere dag weer vers gemaakt en met de hand gedraaid en ik weet zeker dat je hier gehaktballen gaat eten die je nog niet eerder hebt gegeten. Gepaard met een stoemp of een salade kun je voor een schappelijk bedrag heel prima terecht bij Balls & Glory en is het een heerlijk plekje om even rustig te zitten.

Balls & Glory in Gent vind je aan de Jakobijnenstraat 6, iets buiten het centrum. Voor meer info, check de website!

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Wat een ontzettend tof concept zeg! Heel fijn dat ze ook vega-opties aanbieden. En als ik het zo zie, ziet de zaak er echt prachtig uit. Mocht ik ooit in Gent zijn, dan ga ik hier zeker langs.

 2. Margot says:

  Wat een leuk concept!

 3. Daisy says:

  Ik denk dat ze zich heel fel geïnspireerd hebben op het Siciliaanse gerecht ‘arancini’ (zeker eens opzoeken/maken, het is echt hemelss). Verder tof concept!

  1. Sabine Author says:

   Hmm, dat weet ik niet. Met de vegetarische bal zeker wel denk ik, maar verder zijn het geen gehaktballen met een vulling van risotto. Er staat trouwens ook al een recept van op OMF! ;) https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/snacks-omf-eet/risottoballetjes-met-zongedroogde-tomaat

   1. Daisy says:

    Heb inderdaad nog eens gekeken op de site en er stond gewoon vegetarische arancini! En ooh lekker, zal ik zeker eens checken :)

   2. Sabine Author says:

    Ah, dan had je dat inderdaad goed opgemerkt! ;) Lekker is het he… Voor risotto mag je me al wakker maken maar voor Arancini helemaal.

 4. Samantha - Daily Pleasures says:

  Wat een leuk tentje! Die ga ik zeker onthouden aangezien mijn vriend nog een keer graag naar Gent wil.

 5. Yvette says:

  Vorig jaar stonden ze ook op Tomorrowland en heb toen twee dagen achter elkaar hier wat gehaald. Ze waren inderdaad erg lekker!

 6. CreativEls says:

  Bedankt voor de tip !

 7. Marjo says:

  Zaten ze niet in een aflevering van de Nederlandse Masterchef ? Volgens mij moesten de kandidaten een eigen gehaktbal maken …

  1. Sabine Author says:

   Oh, dat zou best kunnen. Ik heb geen idee eigenlijk! Ze zijn wel heel actief met dat soort dingen.

 8. Andrea says:

  Leuk! Ik was hier begin augustus. Super leuke spot en erg lekker! Ik was ook heel benieuwd naar de gehaktballen met champignon en truffel. Helaas was het warm weer en zag ik het niet echt voor me dat ik een dag lang met gehaktballen in dat warme weer moest rondlopen. Hopelijk volgende keer meer geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close