Hotspot: Par Hasard (Frites uit Zuyd)

Vorige week was ik samen met mijn foodievriendinnetjes Monique, Pauline, Brenda en Philippine te gast bij Par Hasard, het eetcafé van het inmiddels al in Nederland wereldberoemde Frites uit Zuyd. Sinds de opening van Frites uit Zuyd negen weken geleden stond de friettent al hoog op mijn lijstje. Deze friettent is namelijk niet zomaar een snackbar, alle producten worden er met de hand gemaakt. En ja, dat geldt ook voor de kroketten, frikandellen en de patat. Hoewel ik blij was geweest met enkel een zak friet en een huisgemaakte kroket kan dit uiteraard niet wanneer je met foodies uit eten bent, en dus dineerden we urenlang bij het aangrenzende Par Hasard. Kijk je mee?

Horecaman Xandar Hasaart vond het na jaren in de hotellerie tijd voor een uitdaging. Hij mistte het Bourgondisch genieten in Amsterdam en besloot daarom zijn roots uit Maastricht over te brengen naar de hoofdstad. Samen met Quirin van Engelshoven begon hij Frites uit Zuyd en het laagdrempelige eetcafé Par Hasard.

Frites uit Zuyd en het aangrenzende Par Hasard zijn beide gevestigd aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Enkele jaren geleden nog een compleet onbekende straat maar inmiddels een broedplek voor fijne restaurants en toffe hotspots. Julius Bar & Grill vind je bijvoorbeeld op een steenworp afstand.

Frites uit Zuyd

Frites uit Zuyd

Frites uit Zuyd

Frites uit Zuyd

Frites uit Zuyd
Frites uit Zuyd is een echte afhaaltent met een twist. Je kunt er terecht om patat met een snack af te halen en terwijl je wacht neem je plaats aan de bar om te genieten van een lekker drankje. Je kunt er ook voor kiezen om de frietjes al op te peuzelen aan een van de barkrukken of buiten op het verwarmde terras.

Dat de frieten van Frites uit Zuyd bijzonder zijn kan ik alleen maar beamen. Wekelijks worden de aardappels gecheckt en gekeurd en enkel de beste soorten worden gebruikt. Zo kan het maar zo zijn dat je in juli frietjes van een heel ander ras aardappels eet dan wanneer je in september weer even terugkomt. De beste aardappelen zorgen in combinatie met een nauwkeurige afweging van drie soorten olie voor knapperige en zeer smaakvolle frieten.

Ook de garnalenbitterballen, de huisgemaakte frikandellen en de piccalillymayonaise zijn dikke aanraders. Huisgemaakt, zonder E-nummers en bomvol smaak. Hier ga ik nog eens een frietje eten.

Par Hasard

Par Hasard

Par Hasard

Par Hasard

Par Hasard
Wil je toch iets langer blijven zitten en gezellig tafelen dan ben je bij Par Hasard aan het goede adres. Uiteraard kun je ook daar genieten van de befaamde frieten, maar hier is de kaart iets uitgebreider. Reserveren kan niet, spontaan binnenlopen is daardoor een goede optie. Even waan je je in een andere stad (Maastricht!) dan in Amsterdam wanneer je aan de gezellige tafeltjes plaatsneemt. Met een mandje brood, wat roomboter en een fles water word je vriendelijk verwelkomt en dan is het kiezen uit de beperkte maar allemaal zeer smaakvol klinkende menu-opties.

Zelf proefde ik van de Steak Tartare met gekarameliseerd buikspek, het Limburgse ‘Zoervleis’, de Fish & Chips en als nagerecht verloor ik mezelf in de Hemelse Modder met kersen.

Hoewel de Steak Tartare en de vis van de Fish & Chips wat mij betreft iets hoger op smaak gebracht mochten worden (en ik mistte toch echt de ei-dooier bij de Steak Tartare!) werd dit meer dan goed gemaakt door de waanzinnige frietjes, de zachte piccalillymayonaise en het bizar lekkere dessert. Het is verleidelijk om je compleet vol te eten aan de friet maar jongens, bewaar alsjeblieft een plekje voor de Hemelse Modder want die mag niet overgeslagen worden.

Het is lekker no-nonsense eten bij Frites uit Zuyd en Par Hasard. Tegen een fijne prijs wordt eten uit het zuiden aangeboden en in een stad als Amsterdam is dit meer dan welkom. Strijk neer voor een drankje en een hapje na een dag shoppen en je sluit de dag geslaagd af.

Frites uit Zuyd / Par Hasard
Ceintuurbaan 111 – 113
1072 EZ Amsterdam

Join the Conversation

 1. lonneke says:

  Jeetje, ik krijg hier trek van!
  Wat ziet dat er ontzettend lekker uit.
  Liefs Lonneke

 2. MySimplySpecial says:

  Wat ziet alles er goed uit! Dit adres ga ik onthouden.

 3. Kirsten says:

  Heerlijk ziet dat er uit! Ik krijg er honger van!

 4. Linda says:

  Gaaf concept! Daar wil ik heen als ik in Amsterdam ben

 5. Madelon says:

  O my die frieten <3

 6. Tedje says:

  Oeh lijkt me erg leuk om een keer naartoe te gaan!

 7. Leuke post ! Zelf ben ik er al enkele keren geweest. ( de friettent)
  De Ceintuurbaan is trouwens nooit een onbekende straat in Amsterdam geweest hoor ;)

 8. Marlissa says:

  Ziet er leuk uit en iedereen is zo positief! Wil ik zeker een keertje heen, leuk blogje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close