Hotspot Amsterdam: Happyhappyjoyjoy

Het fijne van (persoonlijk) bloggen is dat je kunt zeggen wat je wilt. Ik zou ook nooit voor een krant kunnen werken ofzo, waar ik moet letten op mijn woorden. Het is zo fijn om gewoon te kunnen typen wat je denkt! Zo wil ik bij deze restaurant review van Happyhappyjoyjoy allereerst zeggen dat ik de naam van dit restaurant afschuwelijk vind. Van mij had de resto Shin Chan of Hamtaro kunnen heten en het had hetzelfde effect op me gehad. Waarom zo’n idiote naam? Wat is er mis met ‘Julius Asian Streetfood’ of iets in die trend? Dat had toch beter geklonken? Los van de naam is het chefkok Julius Jaspers in ieder geval wéér gelukt een parel van een restaurant te openen in hartje Amsterdam. Na het succes van Julius Bar & Grill was het tijd voor iets nieuws. De menukaarten van Julius Jaspers bevatten al-tijd Aziatische gerechten; een logische stap was dan ook het openen van een Aziatisch streetfood restaurant. Hoe een Hollander een Aziatisch restaurant succesvol kan maken? Door véél vooronderzoek te doen, véél te proeven en échte experts aan het roer te laten staan. Happyhappyjoyjoy is met stipt één van de allerbeste Aziatische streetfood restaurants van Nederland, sterker nog – ik kan me geen betere bedenken, en ik waande me op een willekeurige maandagavond dan ook echt even in Azië. Wat een heerlijkheid, wat een hotspot.

Happyhappyjoyjoy

Happyhappyjoyjoy

Happyhappyjoyjoy

Liefhebbers van Aziatisch eten kunnen hun geluk niet op bij Happyhappyjoyjoy. Het typische Amsterdamse gevoel wanneer je over de Bilderijk loopt is in één klap verdwenen wanneer je de deur opent van het restaurant. Om te beginnen word je vriendelijk (en persoonlijk!) welkom geheten door een gastvrouw of -heer en staart de uitnodigende bar met tal van Aziatische speciaaldrankjes en -biertjes je aan. Ondanks mijn rommelende maag vond ik het maar wat lastig om niet aan de bar neer te strijken om een beetje te werken onder het genot van een drankje. Maar de rest van het restaurant nodigde me nog net iets meer uit.

Geishaparaplu’s aan het plafond zorgen voor een typisch Aziatisch rode gloed en de houten stoeltjes en tafeltjes en de kleurrijke posters aan de muur zorgen voor een onhollandse uitstraling. Yes, bij Happyhappyjoyjoy ben je echt even in Azië zonder minimaal twaalf uur te hebben gevlogen. Van het drukke Amsterdamse straatleven merk je niets meer, dit is de perfecte plek om gezellig te lunchen, uitgebreid te dineren of om (zoals ik deed) rustig even te werken onder het genot van een hapje en een drankje.

Opvallend verschijnsel: de keuken wordt gedomineerd door Aziaten. Heel fijn want wat mij betreft weet alleen een Chinees hoe échte dimsum wordt gemaakt en kan een Hollander nooit zulke lekkere curry’s maken als een Thai of Indonesiër. Ook de bediening is overwegend Aziatisch. Ontzettend spontaan, iedereen stelt zich voor bij zijn of haar voornaam en spreekt goed Nederlands of Engels. Ik kan me voorstellen dat veel toeristen zich (ook!) extreem op hun gemak zullen voelen bij Happyhappyjoyjoy.

Happyhappyjoyjoy

Happyhappyjoyjoy

Hoewel ik deels voor de sfeer naar Happyhappyjoyjoy ging, was ik nog nieuwsgieriger naar het eten. Het menu van Happyhappyjoyjoy wordt gepresenteerd op een andere manier dan we gewend zijn van restaurants. In plaats van drie gangen kun je kiezen uit maar liefst 38 verschillende Aziatische gerechtjes uit 6 verschillende landen. Ieder gerechtje heeft de grootte van een fatsoenlijk tussengerecht en drie tot vier gerechtjes zou dan ook voldoende moeten zijn voor het avondeten, afhankelijk van hoe grote eter je uiteraard bent.

Op aanraden van de bediening koos ik uiteindelijk vier gerechtjes van de kaart uit waar ik zelf ook al heel benieuwd naar was. Ik ging voor de Shao Mai – gestoomde dumplings met varkensvlees, garnaal en Chinese paddenstoel -, Peking Duck – gestoomde bun met eend, hoisin, bosui en wasabimayonaise, Korean Salad – Koreaanse salade met aubergine, taugé, sesam en chili – en 5-Spiced Pork – langzaam gegaard buikspek met kaneel, steranijs, venkelzaad, kruidnagel en szechuanpeper. Alle gerechtjes zijn wat mij betreft prima geprijsd. Je betaalt zo tussen de €5 en €7,50 per gerecht. De prijs is uiteraard afhankelijk van de ingrediënten maar ook van de bereidingswijze. De dumplings waren respectievelijk iets duurder dan de rest van de gerechten maar het kost dan ook behoorlijk wat tijd om de dumplings te maken en te stomen.

Happyhappyjoyjoy

Ik kreeg als eerste de Koreaanse salade geserveerd. Een flink bordje voor een tussengerecht! Ik betaalde €6 voor deze salade en ik moet zeggen dat de portiegrootte voor mij voldoende was geweest als voorgerecht wanneer ik had kunnen kiezen voor een drie-gangen diner. De salade was goed op smaak gebracht, al had ik graag iets meer chili willen proeven door de hele salade. Nu was het als topping aangebracht op de salade maar ik vond het zelf wat weinig. De sesam was echter goed te proeven en verder smaakte de salade top. Ik moet altijd even wennen aan koude, gemarineerde aubergine maar ik smulde van de taugé. Ik ben dol op taugé!

Happyhappyjoyjoy

De Peking Duck, het gestoomde broodje, vond ik fantastisch en ik heb er vandaag de dag nog steeds spijt van dat ik het broodje met buikspek niet heb geproefd. Van de wasabi in de mayonaise proefde ik niet zoveel en dat had van mij iets meer aanwezig mogen zijn, maar de eend was boterzacht en heerlijk van smaak. Ook het broodje vond ik voortreffelijk. Het deed me denken aan een broodje bapao maar dan veel minder klef. Mijn gehemelte zat in ieder geval niet volgeplakt met brooddeeg. Voor de Peking Duck betaalde ik €5 maar ik had hier met liefde meer geld voor neergelegd. Mijn absolute favoriet van de gerechten die ik heb geproefd.

Happyhappyjoyjoy

Maar ook de 5-Spiced Pork vond ik voortreffelijk. Op Culy las ik van tevoren dat zij de buikspek te ver door gegaard vonden maar ik had daar geen last van. Het bordje buikspek dat ik kreeg was boterzacht en heel hoog op smaak. De dipsaus die ik erbij kreeg heb ik nauwelijks aangeraakt, totaal niet nodig. Ook hier vond ik de portie aan de flinke kant als was de prijs/kwaliteitverhouding dik in orde. Voor dit bordje buikspek betaalde ik €6,50.

Van de dumplings heb ik helaas geen foto gemaakt en ik moet toegeven dat ik hier veel te lang op heb moeten wachten. Ruim een uur en een kwartier heb ik gezeten voordat mijn dumplings werden uitgeserveerd. Waarschijnlijk was er iets mis gegaan met de bestelling, de bediening wist me te vertellen dat het normaliter 15-20 minuten duurt voordat de dumplings op tafel staan. Zoals ik al zei zijn de dumplings met €7,50 iets duurder maar ze worden dan wel per drie geserveerd. En wat een bommetjes zijn het! Echt een gerechtje om te delen want voor mij was het teveel na de drie andere heerlijke gerechten. Ik vond ze lekker maar was niet blown-away. Wellicht dat de andere dumplings op de kaart smaakvoller zijn, maar die heb ik niet geprobeerd.

Met een vol en gelukzalig gevoel rekende ik €25,50 af voor vier gerechten en een water. Persoonlijk vind ik dit niet duur als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. De sfeer bij Happyhappyjoyjoy is fantastisch en het eten maakt me nog veel blijer. Is het je opgevallen dat ik het alleen aan het begin van dit artikel over de naam van het restaurant heb gehad? Goed eten doet alles vergeten, zelfs een idiote naam.

Happyhappyjoyjoy
Bilderdijkstraat 158HS
1053 LC Amsterdam

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Leuke recensie! En tja, Happyhappyjoyjoy, ik vind het wel grappig!Je vergeet het niet snel-juist omdat het zo vreemd is- en dat heeft ‘ie dan wel goed gedaan. Jammer dat je zó lang moest wachten op je dumplings zeg! Mocht ik een keer in de buurt zijn, dan ga ik zeker even een kijkje nemen.

 2. Margot says:

  Hmm die naam snap ik ook niet echt, maar verder klinkt het wel als een aanrader!

 3. Nadine says:

  Oh het ziet er zo leuk uit! En dat eten is oprecht ook helemaal niet duur, bij wijze van spreken betaal je voor een hamburger op een broodje met wat saus erover geklotst in de lokale snackzaak even veel geld. :o

 4. Daniëlle says:

  Het ziet er heerlijk uit! Lijkt mij zeker eens de moeite waard om een hapje te gaan eten!

 5. Samantha - Daily Pleasures says:

  Ontzettend leuk concept! Ook handig voor de kleine eters onder ons.

 6. Ellen says:

  Wat een geweldige presentatie! Ik heb nog niet geproefd en ik zou er zo heen willen!

 7. Moet bij de naam meteen aan Lush denken, volgens mij hebben zij ook producten met die naam :-). Ziet er verder heerlijk uit!

 8. Suzanne says:

  Ik had de naam al voorbij zien komen en ik dacht: wat moet dat voor idioot restaurant zijn. Ik ben blij dat jij er zo’n positief verhaal over hebt geschreven. Deze komt zeker op mijn lijstje met plekken waar ik nog een keer wil eten.

 9. ik denk dat julius jaspers fan is van ren and stimpy ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close