Supersnelle Chai Tea Latte

Chai Tea Latte is ongetwijfeld het meest gehypte drankje van dit moment. En terecht! Wanneer ik met de trein moet en in de kou op een perron moet staan, heb ik maar wat graag een Chai Tea Latte van Starbucks in mijn handen. Verbazingwekkend genoeg is er nog geen thee op de markt gebracht die exact de thee maakt zoals ze bij Starbucks doen. Althans, in de supermarkten is het niet makkelijk te krijgen. Na wat gepuzzel en geprobeer ben ik erachter gekomen dat de Pickwick Smooth Chai thee wel érg dicht in de buurt komt bij de originele Chai Tea Latte. Dan moet je het echter wel op de juiste manier aanpakken. Vandaar dit artikel voor een supersnelle Chai Tea Latte. Reken maar dat dit drankje bij jou thuis veel gedronken gaat worden als je het eenmaal hebt geprobeerd!

chai tea latte

Voor deze supersnelle Chai Tea Latte heb je twee zakjes Pickwick Smooth Chai nodig, een groot glas melk en een snufje kaneel. Deze benodigdheden zijn overigens voldoende voor één glas, mocht je het dus voor meerdere personen willen maken heb je aardig wat theezakjes nodig. In eerste instantie probeerde ik deze supersnelle Chai Tea Latte met slechts één theezakje te maken, maar naar mijn idee werd de thee daar niet sterk genoeg door. Met twee zakjes kom je veel verder!

Verhit in ieder geval de melk in een pan, maar laat het niet koken. Giet de warme melk in een glas, laat een beetje melk over en leg de theezakjes in het glas. Laat net zolang trekken tot de thee de naar jouw smaak gewenste sterkte heeft. De melk die je zojuist hebt overgehouden klop je op met behulp van een melkschuimer.

Zelf heb ik geen melkschuimer, maar door een handig artikel van Culy heb ik mijn melk toch enigszins weten op te schuimen. De methode is heel eenvoudig:

 • Neem een oud jampotje waar je de deksel nog van hebt en vul deze tot de helft met melk;
 • Doe de deksel op de pot;
 • Schud het potje met de melk goed heen en weer zodat de melk in volume verdubbelt en je al een soort ‘schuimkraag’ krijgt;
 • Zet het potje in de magnetron en laat 30 seconden op medium vermogen draaien.

Tadaaa! Klaar is je opgeschuimde melk.

chai tea latte

De melk die je zojuist hebt opgeschuimd giet je voorzichtig over de warme thee. Gebruik desnoods een lepeltje om de schuimkraag goed in het glas te krijgen. Strooi een klein beetje kaneel over de schuimkraag en klaar is je supersnelle Chai Tea Latte!

Simpel toch? Kenners zullen zeggen dat het absoluut niet in de buurt komt van de Chai Tea Latte van Starbucks, maar dit was dan ook niet mijn bedoeling. Naar mijn idee is dit ‘recept’ hartstikke prima voor een snelle en home made variant en zeg nou zelf… Iedere dag dit drinken voor een paar centen of steeds € 4,50 (of meer) moeten betalen voor de Starbucks variant. Ik heb de keus wel gemaakt hoor.

chai tea latte

Join the Conversation

 1. I love love love chai tea latte! Ik heb zelf van Bondi Chai een zakje poeder, vind ik erg lekker :) Alleen is het volgens mij alleen online te bestellen

  1. Hi Loui, dank je wel voor je reactie met Bondi Chai. Ook enkele Kaldi zaken hebben de Bondi Chai. Stuur een reactie naar ons (info@chaiwallah.eu) , Loui en je ontvangt gratis een zakje Club Cinnamon.

 2. Marije says:

  Oeh, dit klinkt lekker! Ik heb de chai tea latte van Starbucks al een paar keer gehaald, maar ik vind ‘m zo achterlijk duur! Dit is een hele fijne budget tip dus, dankjewel!

 3. Alice says:

  Zo deed ik het dus vroeger ook. Tot ik op internet het recept vond voor de chai siroop van starbucks. Nu maak ik hem 2 keer per jaar in een grote fles. :-) Heerlijk is hij. Je kan hem googelen als starbucks chai syrup.

 4. Samira says:

  Mocht je in de buurt van Duitsland wonen, de Penny markt in Kranenburg en waarschijnlijk ook elders verkopen zakjes met kant en klare chai tea mix waar je alleen nog hete melk bij moet doen.

  Komt aardig in de buurt van de Starbucks chai ;)

 5. Annabel van Leeuwen says:

  Ooooh lekker!! Ga ik zeker proberen. Was het al van plan om op deze manier te doen maar goed om te weten dat pickwick Smooth Chai daar goed voor is. Scheelt weer wat gezoek :P

 6. Maxime says:

  Ook in nederland verkopen ze kant en klare mix, je hoeft alleen nog wat melk/water toe te voegen! Heel lekker, heb het vorige week voor mijn verjaardag gehad :)
  Maar ga dit ook eens proberen te maken, ben benieuwd!

 7. Leentje says:

  Gewoon in de winkel Chai tea latte van Nescafé – dolce gusto kopen. Je hebt dan wel een dolce gusto machine nodig, maar voor wie dat heeft is het in een momentje klaar. De verpakking is voor acht maal te gebruiken. Het bevat telkens twee cups. Eerst de witte cup gebruiken en tas tot de helft vullen en daarna de bruine cup en tas verder vullen. Is klaar op een halve minuut en ik heb eerlijk gezegd nog geen betere gedronken. Het is niet in alle winkels te verkrijgen, maar ik bestel het online op Xe site van Dolce Gusto. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close