Steak & Frites, sinds ik dit bij La Cage in Amsterdam heb gegeten ben ik er weg van. Eigenlijk is het niet meer dan een goed stuk rundvlees (bij La Cage was het bavette, verrukkelijk!) met lekkere frietjes maar is dit niet altijd gewoon heel erg lekker? Voor wat barbecue-variatie besloot ik dit gerecht om te zetten tot een spies met als resultaat een Steak & ‘Frites’ BBQ spies. Frites tussen aanhalingstekens want ik vond het ietwat ver gaan om patat aan een spiesje te rijgen. In plaats van patat koos ik voor krielaardappeltjes want deze lenen zich bijzonder goed voor de barbecue. Wel even voorkoken. De biefstuk hoeft namelijk niet zo lang te garen en je wilt natuurlijk geen rauwe aardappeltjes happen.
Wat heb je nodig? (4 grote spiesen)
- 2 kogelbiefstukjes (400 gram in totaal)
- 12 krielaardappeltjes
- olijfolie
- ½ eetlepel gedroogde rozemarijn
- ½ eetlepel gedroogde tijm
- peper en zout
1. Was de krielaardappeltjes grondig onder de koude kraan en kook ze gaar.
2. Laat de aardappeltjes afkoelen en sprenkel er vervolgens olijfolie overheen. Voeg de rozemarijn, tijm en peper en zout toe en schep het geheel goed om.
3. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep deze droog met een vel keukenrol.
4. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en snijd hem vervolgens in blokjes.
5. Vet de vleespennen in met een beetje olie en rijg om en om een krieltje en twee blokjes biefstuk aan de spiesen. Begin met een krieltje en eindig met twee blokjes biefstuk. Herhaal dit tot de pen vol is.
6. Vet het rooster van de barbecue goed in en rooster de Steak & Frites spiesen vervolgens in 3 – 4 minuten gaar. Draai regelmatig om zodat de biefstuk aan alle kanten kan dichtschroeien.
Deze spiesjes zijn heel erg lekker om te serveren met chimichurri!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Goed idee! Lekker en het ziet er leuk uit!
Wat een goed idee. Salade erbij en je maaltijd is klaar.
Ziet er goed uit en ik ben echt fan van biefstuk <3