Spaghetti van vroeger (zoals mamma hem maakte)

Al eerder deelde ik op OMF een recept voor ‘Old school macaroni’ en ik besefte me dat ik nog nooit eerder de Spaghetti van vroeger heb gedeeld. Mijn moeder maakte haar spaghetti altijd op dezelfde manier en sinds ik alweer 3,5 jaar geleden het huis uit ging maak ik hem niet zo vaak meer. Maar ik had nog een bakje champignons in de koelkast staan die op moest en er lag een grote ui zacht te worden op de schaal en dus besloot ik deze spaghetti weer eens te maken. Veel mensen weten niet wat ze moeten doen met hun groenterestjes en dat is natuurlijk zonde. Dit gerecht is daar ideaal voor!

Spaghetti van vroeger

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 100 gram rundergehakt
 • 1 ei
 • 1 ui (mag al best wat zacht worden)
 • 200 gram champignons
 • 3 eetlepels paneermeel
 • Honig Maaltijdmix voor Macaroni en Spaghetti
 • 400 milliliter water
 • 120 gram spaghetti
 • peper en zout

1. Doe het gehakt in een kom en breng dit op smaak met peper en zout. Doe het ei en de paneermeel erbij en kneed alles goed door. Draai vervolgens kleine balletjes van het gehakt en leg dit even opzij.

2. Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot het glazig wordt.

4. Doe de gehaktballetjes bij de ui en bak dit rondom bruin. Voeg vervolgens de champignons toe en bak alles tot het gaar is.

5. Doe 400 milliliter water in een pan en voeg hier de Honig mix aan toe. Let op: de verpakking van de mix geeft 150 milliliter aan, maar wij maken er dus een lekkere saus van!

6. Breng de saus aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Laat de saus zachtjes indikken. Voeg eventueel een beetje bloem aan de saus toe wanneer je hem te dun vindt.

7. Doe de gehaktballetjes, ui en champignons bij de saus in de pan en roer even goed door.

8. Giet de spaghetti af en schep deze in diepe borden. Schep de saus eroverheen en serveer de spaghetti eventueel met geraspte kaas of parmezaan.

Dit is de spaghetti zoals ik hem ken, zoals mamma hem al-tijd maakte. Hoewel ik nu tientallen variaties maak met spaghetti vind ik deze stiekem altijd nog erg lekker. Hij is makkelijk om te maken en je kunt er je restjes groenten mee op maken. Fijn!

Meer inspiratie nodig voor het opmaken van restjes groenten? Ga dan naar de Facebook app van Honig!

Spaghetti van vroeger

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 237121804&c=%%CACHEBUSTER%%
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 237121804&c=%%CACHEBUSTER%%

Join the Conversation

 1. Linda Delichef says:

  Ideaal om restjes op te maken zo inderdaad. En het ziet er lekker uit!

 2. Ondanks dat het nog vroeg is, klinkt het echt heerlijk! Ik ben sowieso dol op spaghetti en macaroni. Het enige verschil met hoe wij hem thuis maken is dat we geen balletjes maken van het gehakt en er geen ei door doen, verder eigenlijk hetzelfde

 3. Simone says:

  Ziet er heel erg goed uit! Ik bak het gehakt eigenlijk altijd rul voor een pasta, goed idee om er eens balletjes van te maken.

 4. Thefoodiary says:

  Ik hou echt van moeders’ recepten haha. Mijn moeder maakt het nog steeds met dit pakje, alleen ik vind dat te zout. Het ziet er wel heel lekker uit!

 5. Marijke says:

  Ik hou echt van zo’n simpele ouderwetse, maar superlekkere spaghetti. Zo’n pakjes van Honig hebben wij hier niet, dus neem ik gewoon een pot saus. Hopelijk komt dat op hetzelfde neer. Maar dat idee van er gehaktballetjes in te doen, ga ik zeker eens proberen!

 6. Diana says:

  Hier nog iemand die dol is op pasta. Wat een gezellig gerecht, spaghetti met balletjes, die hou ik er in!

 7. Margot says:

  Lekker met die balletjes!

 8. Eline says:

  Lekker om er echt balletjes in te doen ipv geruld gehakt :)

 9. Geur van Maillard says:

  Ben jij nou zo jong, of bestaan die pakjes al zo lang?
  Maar goed, moeders gebruikte inderdaad schaamteloos pakjes & zakjes.
  Dat ontdekte ik ook toen ik achter het geheim kwam van de ‘Oma-soep’ kwam:
  https://www.maillard.nl/2013/10/03/oma-soep/

  1. Sabine Author says:

   Haha, ik ben jong (24) maar ik geloof dat de pakjes er ook al járen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close