Spaghetti met kip-pesto balletjes

Spaghetti and meatballs, een van de meest bekende pastagerechten denk ik zo. Sowieso in Amerika, maar hier in Nederland hoogstwaarschijnlijk ook. Vroegâh aten wij spaghetti trouwens altijd op die manier. Lekker met veel champignons, tomatensaus en gehaktballen. Ik heb er ooit eens een artikel aan gewijd, zie hier. Zo af en toe heb ik nog steeds zin in spaghetti op die manier, maar toch varieer ik tegenwoordig een stuk meer. Het recept van vandaag is er ook eentje voor spaghetti met gehaktballen, maar dan anders. Ik maakte spaghetti met kip-pesto balletjes. Onwijs lekker en bomvol smaak. Totaal niet te vergelijken met spaghetti en gehaktballetjes in tomatensaus. Serveer er een lekkere (Caprese)salade bij en je bent good to go voor het avondeten.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Spaghetti met kip-pestoballetjes

3.87 van 30 stemmen

Spaghetti met kip-pesto balletjes

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti
  • 300 gr kipgehakt gekruid
  • 1 tl pesto
  • 3 el paneermeel
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 250 ml kookroom
  • 2 el mascarpone
  • 1 el pesto
  • verse basilicum

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Doe ondertussen het kipgehakt, de theelepel pesto, het paneermeel en de geraspte mozzarella in een kom. Mocht je ongekruid kipgehakt hebben voeg dan ook wat peper en zout toe.
  • Kneed het geheel goed om en vorm vervolgens gehaktballetjes van het mengsel. Bak de kip-pestoballetjes in een droge koekenpan rondom bruin en van binnen gaar.
  • Doe de kookroom, mascarpone en pesto bij de gehaktballetjes in de pan. Roer dit goed door en verwarm de roomsaus even kort door. Voeg een hoeveelheid verse basilicum naar smaak toe.
  • Schep de gaargekookte spaghetti bij de kip-pestoballetjes en roomsaus in de pan. Schep het geheel nog even kort om en serveer de spaghetti direct.
  • Garneer het gerecht desgewenst met extra verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Join the Conversation

  1. Malou | Blonde Blossom says:

    Ohhhhhhh mensen wat heerlijk weer dit! Pesto en kip, wat een goede combinatie! En het ziet er ook zo ongelofelijk romig en heerlijk uit. Dit ga ik weer opslaan! Malou x

  2. Danielle says:

    Mmm, lekker hoor, dankjewel, lijkt wel een beetje op wat ik ook maak, alleen heb ik kipblokjes en dan gooi ik de pesto door de roomsaus…. heerlijk comfort food op zijn allerbest.

  3. Evelien says:

    Vandaag meteen gemaakt. Heerlijk!! Mijn zoontje van drie heeft z’n bord afgelikt. Ik heb met de pasta ook courgetti meegekookt, om ook wat groenten binnen te krijgen. Klopt de hoeveelheid kookroom? Ik vond het erg veel en heb er dus minder bij gedaan. Bedankt voor het lekkere recept!

    1. Heerlijk recept, dank weer! Vaker gemaakt en vandaag ook geprobeerd met de combi courgetti/spaghetti, omdat ik te lui was om een salade te maken, wat groente wilde eten en deze tip las in de reacties. Ik moet zeggen dat ik het met enkel spaghetti toch lekkerder vind dus ik ga volgende keer weer je recept exact volgen ;-) Maar leuk om af en toe te experimenteren. Deze pasta blijf ik zeker vaker maken!

  4. Ryanne says:

    Deze staat bij mij voor vrijdag op de planning!
    Vanavond de rendang balletjes :)

  5. Vivian says:

    Het was heerlijk, wel machtig! Ik ga dit zeker vaker maken.
    Ik heb geen gehaktballetjes gemaakt, maar het kipgehakt los gebakken met alle ingrediënten volgens het recept erdoor. Ik heb er een courgette aan toe gevoegd.

  6. Maaike says:

    Zojuist klaargemaakt en heerlijk gegeten. Deze houden we er zeker in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close