Hoewel we aardappelsalades vaak bewaren voor de zomer, is dat naar mijn idee een beetje onzin. Want serveer zo’n aardappelsalade lauwwarm met een stukje vis of vlees en je hebt een prima maaltijd te pakken die je het hele jaar door zou kunnen eten. En bovendien: hoe lekker is het om zo’n salade mee te nemen als lunch naar je werk of school? Ik zou het wel weten hoor, als ik zou mogen kiezen tussen een bammetje met kaas of deze Sour cream & Onion aardappelsalade. De smaakcombinatie van sour cream & onion kennen we waarschijnlijk allemaal van de chips. Via de website van Bonappatit magazine kwam ik echter een recept tegen voor een aardappelsalade met diezelfde smaken en dat leek me nou ontzettend lekker. Zeker toen ik zag dat er ook nog een flinke hand sour cream & onion chips in de salade gingen. Dus ja, als je dacht aan een mega gezond maaltje… dat is dit niet helemaal – haha.
Sour cream & Onion aardappelsalade
Ingrediënten
- 1 kg krielaardappelen
- 50 g zure room
- 25 g mayonaise
- 1/2 tl uienpoeder
- 1 tl dijon mosterd
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 teentjes knoflook - geraspt
- 7 g verse bieslook (half bosje) - fijn gehakt
- 1 kleine kleine rode of witte ui - in halve ringen
- 2 handen Pringles sour cream & onion chips
Instructies
- Was de krielaardappelen onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden. Kook de krieltjes in 20 minuten gaar. Spoel af en laat afkoelen.
- Maak de dressing door de zure room, mayonaise, uienpoeder, mosterd, zwarte peper en knoflook door elkaar te roeren. Schep de dressing door de afgekoelde aardappeltjes.
- Doe de bieslook en uienringen bij de aardappelsalade in de kom. Breek de chips in grove stukken en schep ook deze door de aardappelsalade.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.