Als je echt een heel klassiek en misschien zelfs ouderwets voorgerecht moet noemen, wat zeg je dan? Voor mij is dat sowieso een garnalencocktail. Een beetje ijsbergsla, Hollandse garnalen en cocktailsaus en dat dan geserveerd in een glas. Het is niet helemaal mijn ding. Ik lust het wel hoor, maar vind het gewoon weinig standaard en ik heb al heel snel genoeg van de smaak als ik zo’n glas moet leeg lepelen. Mocht je nu nog op zoek zijn naar een heel simpel en fris voorgerechtje voor Kerst, dan heb ik bij deze nog een recept voor je: garnalencocktail slabootjes met avocadosalsa. Dat zijn de smaakmakers uit een garnalencocktail maar dan op een andere manier geserveerd en afgetopt met avocadosalsa. Het is een lekker fris voorgerecht, heel simpel om te maken en tóch is het wat minder standaard.
Slabootjes met garnalencocktail en avocadosalsa
Ingrediënten
- 250 g grote garnalen - schoongemaakt
Avocadosalsa
- 1 kleine avocado - in blokjes
- 1/2 sjalotje - fijngehakt
- 1 tl verse peterselie - fijngehakt
- 1 tl verse bieslook - fijngehakt
- 1 tl citroensap - fijngehakt
- peper en zout
Cocktailsaus
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl mosterd
- paar druppels Worcestersaus
En verder
- 4 blaadjes Romaine sla
- zwarte sesamzaadjes
Instructies
- Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de garnalen op hoog vuur gaar.
- Maak de avocadosalsa klaar door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
- Roer ondertussen de ingrediënten voor de cocktailsaus door elkaar en schep hier de gebakken garnalen door.
- Leg op ieder bord een blaadje Romaine sla en verdeel hier de garnalencocktail overheen.
- Schep de avocadosalsa over de garnalencocktail en maak af met een paar zwarte sesamzaadjes.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.