5x onmisbare keukenapparaten die mijn leven beter maken

#spon

In samenwerking met De Bijenkorf

Ik krijg wel eens de vraag: wat is nou het allerfijnste keukenapparaat dat jij hebt staan? Waar kun je nou écht niet zonder. Nu ben ik wellicht niet per se de aangewezen persoon om hier een eenduidig antwoord op te geven want ik kook nogal veel (goh) en gebruik daardoor ook écht heel veel apparaten… maar er zijn er een aantal waar ik echt niet zonder kan. Van die apparaten die ik direct opnieuw zou kopen op het moment dat ze stuk gaan omdat ik ze simpelweg heel veel gebruik of juist wat minder vaak gebruik maar wel absoluut onmisbaar zijn voor me. Ik dacht: laat ik nou eens 5 keukenapparaten op een rij zetten die mijn leven beter maken. 5 onmisbare apparaten waar ik direct mijn pinpas voor zou trekken op het moment dat ze stuk gaan. Klaar voor? Komt ‘ie, in willekeurige volgorde!

1. Koffiemachine

Een paar jaar geleden had je me nooit horen zeggen dat een koffiemachine voor mij onmisbaar is, maar inmiddels is dat echt zo. Ik dronk nóóit koffie maar ineens begon ik cappuccino, latte en alle andere koffie-achtige drankjes met melk (zwarte koffie is nog steeds niet mijn ding) lekker te vinden en sindsdien drink ik iedere dag 2-3 cappuccino’s. Ik heb op kantoor een heel simpel koffiezetapparaatje staan waar je cups voor nodig hebt; thuis heb ik een espresso-apparaat. Het liefst zou ik een volautomatische koffiemachine willen, zo een waar al een melkcompartiment bij zit die automatisch opschuimt en de melk toevoegt aan de koffie, maar diep van binnen vind ik dat ik te weinig koffie drink om zo’n uitgave te kunnen veroorloven. Ooit komt ‘ie er, denk ik.

2. Standmixer

Inkoppertje natuurlijk: mijn standmixer. Deeg kneden, taartbeslag maken, slagroom opkloppen… eigenlijk alles doe ik met mijn standmixer. Dit apparaat maakt het leven ook zóveel makkelijker. Inmiddels ben ik ook zover dat ik slagroom en/of eiwitten echt niet meer wil opkloppen zónder standmixer. Noem het lui, ik ben vooral dankbaar dat ik de standmixer het werk kan laten doen zodat ik ondertussen iets anders kan doen. Mijn standmixer thuis, ik heb er zowel thuis als op kantoor een, is een poosje kapot geweest en ik merkte direct dat ik minder aan het bakken was.

3. Staafmixer + hakmolen

Nog zo eentje in de categorie standmixer: mijn staafmixer! En dan met name het hakmolentje dat erbij hoort want die gebruik ik werkelijk o-ve-ral voor. Ik maak er pesto’s en tapenades in, boemboe’s, ik vermaal er noten in, koekjes in kleine hoeveelheden… Alles dat maar fijngehakt moet worden en dat niet al te groot is gaat in het hakmolentje. Toen beide kindjes nog niet met de pot mee aten gebruikte ik het hakmolentje ook om de babyhapjes fijn te malen.

4. Broodrooster

Ok, bij een broodrooster denk je wellicht: echt waar? Maar ja, ik ben echt wel dol op mijn broodrooster. Een broodrooster heeft voor mij iets nostalgisch want vroegâh, toen ik nog bij mijn ouders woonde ontbeten we op zondagochtend altijd met warme broodjes. Dit waren de ene keer croissantjes uit de oven, de andere keer warme kaiserbroodjes maar ook stond regelmatig het broodrooster op tafel. Ik besmeerde mijn toast altijd het liefst met paté of legde er een plak kaas op die dan net een beetje ging smelten door de warmte van het brood. Súper lekker. Sinds enkele jaren heb ik ook weer een broodrooster in huis en we toveren hem regelmatig tevoorschijn. Ook de kindjes zijn dol op toast namelijk dus voor mij is het een onmisbaar keukenapparaat.

5. Melkopschuimer

Ik heb zólang nagedacht over mijn vijfde onmisbare keukenapparaat maar dit moet dan toch mijn melkopschuimer zijn. Zoals ik net al zei drink ik 2-3 keer per dag cappuccino en aangezien ik geen volautomatische koffiemachine heb, ben ik afhankelijk van mijn melkopschuimer om echt lekkere opgeklopte (haver)melk te maken. Ik heb er dan ook twee: één op kantoor en eentje thuis. Op die van thuis kun je zelf de mate van opschuimen instellen, koud opkloppen of gewoon melk opwarmen voor bijvoorbeeld chocomelk. Hoezo verwend!

Ik ben wel benieuwd: wat is nou jouw onmisbare keukenapparaat? Is dat ook een koffiemachine of broodrooster of juist iets totaal anders?

Join the Conversation

  1. Voor mij de handmixer voor snelle klusjes, de standmixer als ik echt lekker aan de bak ga, de staafmixer+hakker voor soep en andere kookklusjes, contactgrill voor een lekkere tosti en snel&lekker ontdooien van brood en last but not least mijn Dolce Gusto voor lekkere speciaal koffie.

  2. Mijn crockpot express, de oven en mn gietijzeren pan (ok geen apparaat maar zo’n heerlijk veelzijdige pan). Met die drie heb ik niets meer nodig om elke dag een volledige maaltijd te koken. En vooruit voor de handig de standmixer en de staafmixer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close