Sab’s Eetoverzicht week 47-2025

Na weken van hectiek was het voor mij eindelijk tijd om aan de slag te gaan met recepten voor Kerst. Dat klinkt alsnog bizar vroeg, maar als je bedenkt dat ik hier normaal gesproken in september al mee bezig ben, is het rijkelijk laat.

Niet alle recepten die ik deze week maakte voor OMF waren geschikt als avondeten, dus ik was de meeste avonden ook nog lekker aan het kokkerellen. Hierdoor werd er flink gevarieerd gegeten en zo terugkijkend op de week, ben ik eigenlijk wel heel blij met wat er allemaal op tafel kwam!

Zaterdag

De eetweek begon weinig spectaculair, maar wel lekker! Zaterdag was een enorm hectische dag die begon in Burgers Zoo, voortzette bij het karate-examen van Vic en eindigde in de korpsavond van de liefde. Tel daar de nodige kilometers in de auto bij op en er was maar weinig tijd. We lieten gauw een pizzaatje bezorgen zodat we niet ook nog met koken bezig hoefden te zijn.

Zondag

Zondagavond maakten we het weer meer dan goed met het eten. Ik dook de keuken in om weer eens risotto te maken. Met spinazie, kip en een hardgekookt eitje. Dit ging er ook bij de kinderen goed in en dat is veel waard!

Maandag

Het enige maaltje dat ik kookte voor OMF en dat wel op tafel kwam ’s avonds waren deze Mexicaanse wraps. Het recept komt binnenkort online, nog heel even geduld.

Dinsdag

Stamppotten tijd! Het was al lange tijd geleden dat we hutspot hadden gegeten en tijdens het doen van de boodschappen bedacht ik dat ik daar zin in had. Ik maakte direct iets extra’s zodat ik ook een bak naar mijn moeder kon brengen.

Woensdag

Manlief vroeg een poos geleden al of ik een keer witlof wilde maken, maar steeds kwam het er niet van. Tot er woensdag ineens een ‘gaatje’ was. Ik maakte deze witlof uit de oven en bakte er aardappeltjes bij. Lekker!

Donderdag

Het was mijn idee om voor donderdag de tomaten orzo met kip en tzatziki te maken, maar gaandeweg werd het ‘recept’ continu aangepast. Tot het uiteindelijk een eenpansgerecht werd met gekruide kip en groenten. De leftovers nam ik de volgende dag mee naar kantoor. Ook lekker als lunch namelijk!

Vrijdag

De man en ik besloten na onze werkdagen vrijdag richting de stad te fietsen, naar de plek waar we bijna twee jaar geleden onze eerste date hadden. We pikten er een hapje eten mee (krokante kipburger) en dronken biertjes. Heerlijke avond!

Aankomende week sta ik voor de verandering een keer NIET in de keuken. Ik ben een aantal dagen ‘vrij’ vanwege andere verplichtingen en ik heb nog een aantal deadlines staan die eerst gehaald meoten worden. Gelukkig heb ik flinke meters gemaakt afgelopen week, dus een weekje zonder in de keuken te staan kan prima.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close