Ik heb weer eens zo’n week waarbij ik achteraf geen idee meer had van wat er nou allemaal op tafel heeft gestaan. Gek dat dat soms zo is hè? Niet dat het allemaal geen indruk heeft gemaakt ofzo, er stond bijvoorbeeld een GIGA lekkere Lam Vindaloo op tafel en we aten een voor ons vrij onbekend Pools gerecht. Maar mijn hoofd was niet zo bij het avondeten ofzo? Ik heb geen idee.
Hoe dan ook, we hebben lekker gegeten afgelopen week, die conclusie kunnen we wel trekken. En met het halen van een aantal deadlines, komt er sinds maanden ook weer wat meer rust in de agenda. En dat is FIJN! Want dat betekent: lekker aan de slag met de feestdagencontent voor de blog en meer eten waar we écht zin in hebben ’s avonds in plaats van wat echt op moet.

Zaterdag
Zaterdag vierden we Cody’s ‘grote mensen verjaardag’ en uiteraard mocht hij kiezen wat we zouden eten. Meneer koos, verrassend – not, voor poffertjes. Nu hadden wij als volwassenen (mijn vriendin bleef ook eten) daar niet zoveel zin in, maar gelukkig had ik genoeg in huis voor het maken van wraps. Dat werd dus ons avondeten – prima!

Zondag
Zondag hadden we een ultiem luie dag ingeroosterd. We waren allemaal zo moe van de feestweek en alle andere verplichtingen die eromheen ook waren. Als avondeten stopten we een pizzaatje in de oven en die aten we lekker op bij de tv, terwijl we naar de F1 race keken. Perfecte afsluiter van een heerlijke dag en weekend.

Maandag
Maar maandag gingen we wel gewoon weer over naar de orde van de dag hoor. Hoewel, ik dook nog niet helemaal de keuken in en dus kozen de mini’s voor ‘macaroni met vierkante worstjes’ als avondeten. Prima, vind ik ook altijd erg lekker.

Dinsdag
Vanaf dinsdag werd het allemaal iets ‘culinairder’ omdat we toen de gerechten die ik had gekookt konden opmaken. Op dinsdag was dit een super smaakvolle pompoen-wortelsoep (recept volgt) en erbij had ik allemaal broodrestjes om op te maken. Ik maakte tosti’s van Naan en had ook een lekkere zelfgemaakte gerookte makreelsalade op tafel staan.

Woensdag
Woensdag was laat, zoals iedere woensdag. Nadat ik de jongens had afgezet bij hun vader, reed ik met hond en spullen naar het huis van mijn lief. En uiteraard nam ik eten mee. Woensdag was dit een Pools gerecht: Pierogi met Kielbasa. We eten eigenlijk nooit iets uit die landen, maar dit smaakte echt goed!

Donderdag
Wat ik ook nog meenam was een MEGA lekkere Lam Vindaloo. Een behoorlijk pittige lamscurry (maar oh zo smaakvol), die we aten met rijst, komkommer en een flinke lepel yoghurt om het pittige een beetje te blussen.

Vrijdag
Een AGV’tje om de eetweek mee af te sluiten. Want soms moet je gewoon kiezen voor hetgeen de kinderen sowieso eten. Krieltjes uit de Airfryer, kip cordon bleu en doperwtjes met worteltjes. Primaaaa.
Aankomende week wordt een hele normale week. Dat wil zeggen: ik duik dus lekker de keuken in voor de blog. Vrijdag staat er een kerstevenement op de planning en het hele weekend zijn we heerlijk met z’n tweeën. De liefde had een paar eetwensen bij me neergelegd afgelopen weken, waar we echter nog niet aan toe zijn gekomen, dus daar gaan we ook maar eens werk van maken.
Fijne zondag! x
