Sab’s Eetoverzicht week 41-2025

Deze week liep even he-le-maal anders dan gepland. Drie kookdagen werden er precies nul en mijn werkuren moesten bij elkaar gesprokkeld worden. Mijn oma overleed namelijk vorig weekend en in de dagen na haar overlijden waren we vooral ontzettend druk met het opruimen van haar spullen en het leeghalen van haar woning. Want ja, zo’n woning in een verzorgingshuis moet binnen 7 dagen leeg zijn.

Enigszins begrijpelijk maar tegelijkertijd ook intens in een week waarin je toch al geleefd wordt. Maandag t/m woensdag stond volledig in het teken van opruimen en in de avonden klapte ik dan de laptop open. Donderdag was de uitvaart en vrijdag ‘sloot’ ik mezelf op kantoor op om meters te maken. Dat ging echter niet helemaal vanzelf want de vermoeidheid kikte er flink in.

Deze eetweek zag er dan ook anders uit dan ik van tevoren had bedacht, maar soit. Dat heb je soms.

IMG 4829

Zaterdag

Zaterdag was ik bij mijn vriend en we hadden vrij weinig zin om heel uitgebreid te doen met het avondeten omdat we ’s avonds ook nog de hort op gingen. Het werden flatbreads met kipshoarma en daarbij bakten we wat frietjes uit de Airfryer. Lekkeeeeer!

IMG 4835

Zondag

Vanaf zondag was ik vrijwel alle dagen in de weer en daardoor was het extra fijn dat ik ’s avonds bij mijn ouders kon blijven eten. Toen mijn moeder en ik thuiskwamen had papa het eten al bijna klaar. We aten kippetje uit de oven met krieltjes en een lekkere salade.

IMG 4843

Maandag

Ik gaf de jongens twee opties om uit te kiezen voor het avondeten: stoofvlees (restje uit de vriezer) met bloemkool en aardappelkroketjes of stampandijvie. Ze kozen voor het eerste dus zo gezegd zo gedaan. In de koelkast stond nog een bakje met ‘oorlogsaus’, dus die maakte ik direct maar op.

IMG 4882

Dinsdag

Omdat de stampandijvie maandag niet werd gekozen voor het avondeten, kwam dit dinsdag op tafel. Lekker, ik had er zoveel zin in! Uiteraard met jus, kaasblokjes en rauwe ui – zo eet ik ‘m het liefst. De pan ging helemaal leeg dus bij de jongens viel het kennelijk ook in de smaak.

IMG 4949

Woensdag

Een makkelijke maaltijd op de woensdag aangezien we dan maar met z’n tweeën eten en ik pas om 18.30u thuiskom na hockeytraining en het wegbrengen van de kinderen. We maakten Chow Mein met udon noodles, kipdijfilet en biefstuk.

IMG 4954

Donderdag

Op de dag zelf moeten bepalen wat er gegeten gaat worden leidt niet tot de meest inspiratie volle maaltijden, maar de foe yong hai die we donderdag op tafel zetten smaakte meer dan prima! Ook weer lekker snel klaar en dat is precies waar we behoefte aan hadden na de uitvaart.

IMG 4963

Vrijdag

Mijn vriend vertelde laatst eens dat hij vroeger wel eens boerenkool in bladerdeeg maakte. Had ik nog nooit van gehoord, maar vond het een goed idee omdat eens op de planning te zetten. Zo gezegd zo gedaan dus dat kwam vrijdagavond op tafel. Lekker! Ik ga dit eens uitwerken voor een recept op OMF.

Omdat ik vorige week vrijwel helemaal heb gemist wat werk betreft, heb ik deze week behoorlijk wat in te halen. Bijna alle dagen van de week staan in het teken van koken en nieuwe gerechten maken. Want dat is het nadeel van ondernemer zijn: werk blijft gewoon liggen hè.

Even een weekje buffelen dus, want de week erop is het hier herfstvakantie en komt er ook niet héél veel van werken terecht ben ik bang.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close