Mijn eetweek was bij de start compleet blanco. Ik gaf het vorige week al aan: door een niet-normale week, was er niet echt ruimte om een fatsoenlijke eetplanning te maken. Ik had een uitvaart, de jongens waren een deel van de week bij mij, maar ook kookte ik sinds een paar weken weer eens echt voor mezelf.
Terugkijkend op de eetweek, hadden we echter niets klagen! Ik zette nog behoorlijk wat lekkere maaltjes op tafel, al zeg ik het zelf.
Zaterdag
De jongens bleven zaterdag een nachtje bij hun vader en ik toverde voor het avondeten wat restjes uit de vriezer. Ik had nog Kerrie Telor (kerrie eieren, het recept volgt nog!) in de vriezer en daarbij at ik rijst, gegrilde broccoli, augurkjes en een lepel crème fraîche. Ik moet echt vaker Indonesisch koken! Ik vind het zo lekker, maar doe het bijzonder weinig.
Zondag
Op zondag flanste ik iets in elkaar met de dingen die ik nog in huis had. Het werd Orzo risotto met kipdijfilet, doperwtjes en courgette. Ook weer zo’n gerecht dat ik al tijden niet meer had gemaakt maar wat we allemaal zo lekker vinden.
Maandag
Het avondeten van maandag ziet er een beetje ondefinieerbaar uit, maar het was wel erg lekker! Ik dook overdag de keuken in voor een shoot met Iglo en gebruikte het recept als avondeten. Gebakken gnocchi met spinazie a la crème en salade van geroosterde venkel ernaast.
Dinsdag
Ik had dinsdagmiddag een uitvaart en was daardoor wat later bij de adressen waar ik de jongens moest ophalen. Gelukkig had ik de slowcooker aan gehad dinsdagochtend, waardoor we snel aan tafel konden. Ik maakte de Kip Cashew uit mijn Slowcookerboek.
Woensdag
De hele weken had ik gerechten in gedachten voor het avondeten en tijdens het koken werd het dan toch weer iets anders. Woensdag wilde ik eigenlijk Shakshuka pasta maken, maar ik bleek geen pasta meer in huis te hebben. Ook had ik nog maar drie eieren (we aten met z’n vieren).
Na een beetje freestylen werd het uiteindelijk gebakken (mini) gnocchi met gegrilde groenten, rucolasalade en mozzarella.
Donderdag
Ik schipperde donderdag de hele tijd tussen: ga ik nog naar de supermarkt om ingrediënten te halen, ga ik eten bestellen of ga ik iets fabriceren met de weinige dingen die ik nog in huis had. Ik heb OMF doorgespit, Thuisbezorgd open gehad en uiteindelijk stapte ik tóch de keuken in op zoek naar bruikbare dingen in de vriezer en voorraadkast.
Het werd een eenvoudige Ramen met veel knoflook, gember, gedroogde paddenstoelen en wortel in de bouillon. In de vriezer lag nog groente-gyoza, dus die at ik erbij. Hartstikke lekker achteraf!
Vrijdag
Er stond nog een restje chili con carne in de koelkast die ik eigenlijk voor donderdag uit de vriezer had gehaald. Toen had ik er geen zin in, zoals je hebt kunnen zien, en dus ging het vrijdag op tafel. Met wat rijst en een dot crème fraîche.
Nou, niets om over te klagen toch? Voor een improvisatie-eetweek vond ik het echt meer dan prima.
Aankomende week ga ik de keuken weer in voor OMF. Morgen heb ik een shoot met Iglo en hoef ik dus niet voor het avondeten te zorgen. Of nouja, ik kook het natuurlijk allemaal zelf, maar dat hoef ik ’s avonds dus alleen maar op te warmen.
Dinsdag staan er vier gerechten op de kookdag-planning die allemaal voor het avondeten kunnen, dus de rest van de week zit ik gebakken.
Fijne zondag! x