En toen was er alweer een week voorbij. Ik heb altijd het idee dat de eerste weken na de vakantie nog sneller gaan dan de vakantieweken zelf. Jullie ook? De drie weken in Italië vlogen achteraf ook voorbij hoor, maar dat ik nu ook alweer bijna drie weken thuis ben vind ik een beetje bizar.
Maar goed, er werd weer lekker gewerkt afgelopen week! Het is nog steeds rustig op de mail, maar er stonden al wel weer een aantal deadlines en meetings in de agenda. En ik dook de keuken weer in! Wat ik stiekem toch ook wel weer heel erg lekker vond hoor. Ondanks het feit dat ik aan het koken was voor september en dat altijd een bijzonder moeilijke maand vind om voor te koken. Want: wat gaat het weer doen? Wordt het nog een echte nazomermaand of gaan we toch al richting de herfst?
Het is altijd een beetje puzzelen met de recepten die ik voor september bedenk, maar er komt in ieder geval weer genoeg inspiratie jullie kant op!

Zaterdag
Zaterdag had ik afgesproken met mijn vriendin in Amsterdam en bleef daar direct voor het eten. Ze maakte gebakken gnocchi met parmaham en burrata – lekkeeer! Ik had al een poos geen gnocchi meer gegeten, dus dat smaakte erg goed.

Zondag
Ik had totaal iets anders bedacht om te eten zondag maar ik had zo géén zin meer om voor mezelf te koken ’s avonds. Tel daarbij op dat ik al weken zin had om Chinees te bestellen en het einde was zoek. Maar goed, soms moet dat ook gewoon kunnen hè? Zoals altijd was het ook weer veel te veel, dus de restjes gingen de vriezer in voor later.

Maandag
Maandag dook ik de keuken in voor Ohmyfoodness en maakte ik een aantal lekkere recepten. Eén daarvan was dit eenpansgerecht met rijst en kip die ik ’s avonds na het sporten alleen nog maar hoefde op te warmen. Het recept komt binnenkort jullie kant op, want dit is een fijn maaltje voor doordeweekse dagen.

Dinsdag
Met mijn goede gedrag stond ik dinsdagavond ook weer in de sportschool en besloot na die tijd een heel simpel maaltje in elkaar te draaien. Ik bakte een zak wokgroenten op en mixte daar wat kruiden, gerookte kip en drie eieren doorheen. Rijst erbij en zoetzure chilisaus er overheen. Een soort super snelle foe yong hai eigenlijk.

Woensdag & Donderdag
Eén van de andere gerechten die ik tijdens de kookdagen maakte was deze kip kerrie risotto. We proefden dat laatst in een restaurant maar die verse was zó slecht uitgevoerd dat ik dacht: dat moet beter kunnen. Deze was gelukkig wél heel lekker. Ook hiervan krijg je het recept binnenkort van me! Ik at het twee dagen achter elkaar want het was de bedoeling dat ik hier niet alleen van zou eten, maar dat liep even anders. En aangezien ik geen eten wil weggooien, loste ik het maar zo op.

Vrijdag
Door een verandering in de weekplannen werd vrijdag ineens een kookdag in plaats van een vrije dag, maar dat kwam ook wel goed uit. Ik kookte direct (vrijwel) voldoende eten voor het hele weekend. Na het padellen hoefde ik vrijdagavond het eten alleen nog maar op te warmen en dat werd knoflookorzo met garnalen en spinazie. Ook hiervan kunnen jullie binnenkort het recept verwachten.
Aankomende week is hier de laatste vakantieweek. De jongens komen (eindelijk) weer thuis vrijdag en de oudste begint direct goed met een kinderfeestje. In het weekend gaan we uit eten en hoe de week verder verloopt gaan we wel even zien. Ik heb geen ruimte om de keuken in te duiken voor een kookdag, dus het wordt per dag bekijken waar we zin in hebben. Ook wel lekker.
Fijne zondag! x