Yessss, daar zijn we weer hoor! Na 4 weken vakantie te hebben gevierd was het afgelopen week tijd om weer aan het werk te gaan. Ik heb mezelf wel de hele maand augustus nog gegeven om parttime te werken om ook nog de Nederlandse zomer mee te pakken en wat extra tijd met mijn vriend door te kunnen brengen, maar de eerste uurtjes in de keuken zijn alweer gemaakt.
Op dit vieren de jongens vakantie met hun vader en dat betekent dat ik geen rekening met hen hoeft te houden wat betreft het avondeten. En soms is dat best lekker; ik kon mezelf zonder moeite aan een groente- en fruitinfuus hangen! Daar was ik namelijk écht even aan toe.

Zaterdag
We begonnen de eetweek direct even goed: met een lekkere salade. Ik maakte een eenvoudige Caesar-achtige salade met een beetje pasta en kikkererwten erdoor, zodat ik er wel goed vol van zou zitten. Zo’n eerste bak ‘groenvoer’ na een vakantie waarin dat veel te weinig voorkwam, smaakt altijd ZO goed.

Zondag
Shakshuka is altijd zo’n perfect maaltje om te maken als je licht wilt eten, óók als je alleen bent. Ik voegde er extra groente aan toe en gebruikte tomato frito met chili omdat ik die nog had staan. Dat laatste zou ik niet zo snel weer doen, vind dat pittige toch niet fantastisch.

Maandag
Omdat de kinderen nu bij hun vader zijn, kon ik op maandagavond lekker gaan sporten. Normaal gesproken doe ik dit altijd in de ochtend op maandag, maar dat hoefde nu dus niet. Tijdens het eten koken bleek dat ik vrij halsoverkop daarna weg moest, dus ik was blij dat ik een makkelijk maaltijd had bedacht: biefstukreepjes met broccoli, doperwtjes en kikkererwten. Ik bracht het op smaak met oestersaus en hot chili olie en at er haverrijst bij.

Dinsdag
Ik ging dinsdag de keuken in om een lekkere aardappelsalade voor de blog te maken en die besloot ik ’s avonds ook als avondeten te eten. Samen met nog een restje groenten die ik voor de shakshuka had gebruikt en kabeljauwfilets die ik in de vriezer vond.

Woensdag & Donderdag
Gezien de hoge temperaturen van afgelopen week hadden we woensdag zin in maar één ding: licht eten. Ik maakte deze frisse pastasalade maar dan zonder de garnalen en maakte er kipspiesjes bij. We bleken nog genoeg over te hebben dus ik at het donderdag nog een keertje.

Vrijdag
Een tijdje terug deelde ik hier op OMF het recept voor Chopped Caesar Wraps. Toen ik die voor het eerst maakte was ik direct al fan en ik bedacht me dat dit het perfecte maaltje voor vrijdagavond zou zijn. Het was wederom een warme dag, die wraps zijn in no-time klaar en smaken gewoon heel erg lekker. Dus zo gezegd, zo gedaan!
Aankomende week maak ik serieus weer wat uren in de keuken en ik gok dat ik heel wat avondjes kan teren op het eten dat dan wordt gemaakt. Ook wel weer in ideaal want hoewel ik altijd wel braaf kook als ik alleen moet eten, is dat toch niet zo leuk.
Fijne zondag! x