Sab’s Eetoverzicht week 15-2025

En weer een volle lenteweek voorbij. Helaas hebben we niet heel veel buiten kunnen eten afgelopen week, daar was het vaak toch net iets te frisjes voor, maar desalniettemin hebben we wel weer genoten van de zon. Dat wordt afkicken aankomende week…

Mijn werkdruk was iets minder hoog afgelopen week en daar ben ik heel blij om. De weken ervoor voelde ik me als een kip zonder kop, maar inmiddels is dat gevoel weer afgenomen. Vanwege een aantal afspraken bracht ik niet heel veel tijd in de keuken door en wat ik maakte was minder geschikt als avondeten, dus ook ik moest er ’s avonds aan geloven. De inspiratie was af en toe ver te zoeken, maar terugkijkend op de eetweek stond er alsnog genoeg lekkers op tafel.

IMG 1144

Zaterdag

De jongen logeerden zaterdagavond een nachtje bij opa en oma en we werden uitgenodigd om daar aan te schuiven voor het avondeten. I-de-aal. We aten gado gado, heerlijk.

IMG 1148

Zondag

Een makkelijk maaltje waarvoor ik een beroep deed op mijn koelkast, vriezer en voorraadkast zondag. Het werden noedels met wokgroenten (gewokt in oestersaus) en een stukje zalm erbij. Smaakte prima, maar ik kreeg zo’n extreem allergische reactie ’s avonds en ’s nachts. Ik denk door de oestersaus dus misschien moet ik daar even vanaf blijven.

IMG 1152

Maandag

Een AGV’tje maar dan anders. Ik had het idee om flatbreads met kipschnitzels te maken voor de avond, maar daar moest natuurlijk wel iets bij. Aangezien de kinderen dol zijn op aardappels in gekke vormpjes, kocht ik aardappelwafels die ik in de Airfryer stopte. Erbij een eenvoudige salade.

IMG 1207

Dinsdag

Dinsdag was mijn kookdag en onderop de foto zie je geklopte feta met gekruide komkommersalade. Erg lekker! Het is een zomerrecept, dus jullie moeten helaas nog een poosje op het recept wachten. Erbij aten we aspergesoep en aangezien ik voor de foto’s een stokbroodje in de oven had gestopt, aten we die er ook maar direct bij.

IMG 1216

Woensdag

Beroep nummer 2 op mijn voorraadkasten na de late hockeytraining van Vic woensdag. Cody koos voor spaghetti en daar maakte ik wederom een heel eenvoudig maaltje mee. Eenvoud staat wel bovenaan de lijst deze weken, merk je het? In de pasta gingen kippendijen, de nodige hoeveelheid knoflook, gegrilde groentepuree (van Mutti!) en de saus maakte ik met een restje slagroom. Overheen ging een zelfgemaakte kruidenmix die ik van mijn Turkse vriendin heb gekregen. ZO lekker, met o.a. zongedroogde tomaat, basilicum en knoflook.

IMG 1221

Donderdag

Ik deed een beroep op mijn eigen website voor het bedenken van het avondeten van donderdag. En ik besloot voor een variant op deze Gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter te gaan. Ik maakte pesto van avocado, basilicum en pistachenootjes en gebruikte knoflookgarnalen in plaats van zalm. Daarbij schepte ik aan het eind ook nog een beetje mozzarella door het gerecht. Lekker!

IMG 1238

Vrijdag

“Vrijdagavond, New York Pizza avond” (wie kent het deuntje?)

Aankomende week is alweer de laatste week voordat de kinderen meivakantie hebben. Die duurt bij ons van 18 april t/m 6 mei, absurd toch eigenlijk? Ik hoop dan ook veel tijd in de keuken door te brengen want werken tijdens schoolvakanties is altijd een beetje extra jongleren.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close