Net zoals vrijwel bij iedereen, was het hier een race tegen de klok afgelopen week. Niet per se qua werk, want daar had ik alles wel goed voor voorbereid, maar wel op het gebied van andere dingen. Nog even snel een paar afspraken, kerstviering op school voor de jongens, kerstdiner van het werk…
Het was een hectische, maar wel hele leuke week. Al ben ik blij dat het er voor dit jaar opzit en dat we kunnen uitkijken naar twee weken vakantie. Ik heb zin in de feestdagen met familie en lekker eten, zin om even geen wekker te hoeven zetten, luieren en leuke dingen doen met de jongens. Zálig.
Zaterdag & Zondag
Mijn avondeten van zaterdag en zondag was hetzelfde. Voor zaterdag maakte ik volkoren couscous met geroosterde bloemkool, gerookte kip en een schep magere kwark met za’atar.
Zondag had ik de HELE dag zin in pizza. En ik heb meerdere keren op het punt gestaan om het te bestellen. Maar mijn ruggengraat was sterker dan mijn hoofd die dag en uiteindelijk warmde ik het restje couscous voor mezelf op.
Maandag
Noedelsoepbuffetje! De kinderen vonden dit super leuk en eigenlijk is het ook gewoon heel handig dat iedereen gewoon kan opscheppen waar hij/zij zin in heeft. Mijn soep bestond uit volkoren noedels met sugar snaps, broccoli, kipfilet en lekker veel taugé.
Dinsdag
Zin in spaghetti had ik en omdat ik wel wilde dat de jongens goed zouden eten, door de vermoeidheid hadden ze het lastig met alles afgelopen week, maakte ik spaghetti met rode saus. Die bestond alleen uit gehakt, gezeefde tomaten en wat andere smaakmakers. Ik grilde er broccoli in de oven bij voor degenen die zin hadden daarin.
Woensdag
Woensdag organiseerde Denyza van Workmode in Apeldoorn een kerstdiner op kantoor. Met 24 vrouwen gingen we aan de pizzarette en kaasfondue. Méga gezellig was het en we hebben echt heerlijk gegeten. Ik maakte zelf het toetje: tiramisu voor iedereen.
Donderdag
Voor het avondeten van donderdag trok ik nog een laatste restje Chinees uit de koelkast. Er was maar weinig tijd om te eten tussen de kerstviering op school en de musical 40-45 met mama door, dus het kwam goed uit dat ik alleen iets hoefde op te warmen. Chinese bami was het, met kipsaté.
Vrijdag
De pizza cravings waren nog steeds daar en ik besloot ze te bewaren tot vrijdag. Ik kluste de hele vrijdag in het nieuwe huis van mijn vriendin in Amsterdam en haalde daarna direct de kinderen en hond van de opvang. Zin om te koken verwachtte ik niet en dat bleek ook zo te zijn. We bestelden dus een pizzaatje om de vakantie in te luiden.
In verband met de vakantie komen er de komende twee weken geen eetoverzichten online. Ik zie jullie op zondag 13 januari weer met het eerste eetoverzicht van 2025. Uiteraard komt er in de tussentijd wel genoeg ander lekkers voorbij, dus je hoeft me niet te missen.
Hele fijne feestdagen gewenst! x