En toen ineens zat week 50 er alweer op van dit jaar, wauw! Dan pas besef je je eigenlijk hoe snel de tijd vliegt hè? Ik moet zeggen dat ik zelf meerdere van dit soort besefmomenten had afgelopen week hoor. Op een of andere manier had ik het idee dat het nog wat langer zou duren voordat Kerst daar zou zijn, maar ineens vulde mijn agenda zich met kerstactiviteiten.
Zelf was ik deze week al lekker in de weer voor januari. Ik had, vanwege de vele afspraken overdag, één kookdag gepland staan en die vulde ik met fijne kleine gerechtjes en gezonde maaltijden voor het nieuwe jaar.
De rest van de week tikte ik me helemaal een ongans achter de laptop, want die enorme stapel recepten moest nodig worden uitgewerkt.
Zaterdag
Vorige week heb je in mijn eetoverzicht kunnen lezen dat ik 3 etentjes en een borrel had. Daar was ik goed klaar mee deze week en ik had vooral behoefte aan een groente-infuus. Zaterdag maakte ik een traybake met broccoli, courgette en spruitjes. Daarbij ging een beetje volkoren orzo en gekruide kipfilet. Een lekker licht maaltje voor mezelf.
Zondag
Het is een enigszins ondefinieerbaar prutje, het avondeten van zondag. Dat blijft toch een uitdaging, nu de dagen zo kort zijn. Gelukkig was het eten een stuk lekkerder dan het eruit zag! Ik maakte ovenpasta met bloemkool en prei. Een deel van de bloemkool en prei gebruikte ik als saus en de rest schepte ik door de pasta.
Maandag
Ik vond bij AH vorige week volkoren mie-nestjes, heerlijk dat er steeds meer volkoren producten op de markt komen!, en besloot daar maandag bami mee te maken. De groenten zijn een beetje verstopt, maar ze zitten wel degelijk tussen de noedels. Samen met gekruide kip en een spiegeleitje.
Dinsdag
Dinsdag was mijn kookdag en ik kookte twee gerechten voor het avondeten en twee lekkere hapjes. Het avondeten kwam uiteraard op tafel dinsdag: zoete aardappelstamppot met andijvie en een kipsaucijsje. Het recept hiervoor komt pas in januari online, dus daar moeten jullie nog even op wachten.
Woensdag
Het tweede gerecht dat dinsdag werd gekookt, was romige orzo met spinazie en chorizo. Deze kwam woensdag op tafel. Helaas is dit wel een gerecht dat onmogelijk smaakvol op de foto te zetten is, dus neem van mij maar aan dat het heel lekker was – haha.
Donderdag
Donderdag was een bómvolle dag en ik had enorm het idee dat ik achter de feiten aan liep. Wat in praktijk helemaal niet zo was trouwens, maar zo voelde het wel. Ik ging wel padellen donderdagavond en besloot gewoon iets vroeger te eten. Ik had geen zin om om 19.30u nog aan het avondeten te zitten namelijk. Er stond nog een restje zoete aardappelstamppot in de koelkast, dus die warmde ik voor mezelf op. Prima bodempje voor een uurtje sporten.
Vrijdag
Vrijdag heb ik bestempeld als mijn ‘cheatdag’. Ik werk dan de hele dag op kantoor, waar we altijd verwend worden met lekkers, en heb ’s avonds dan nooit meer zin om te koken. Bovendien is dit ook een dag waarop ik niet sport, waardoor ik ook vanzelf zin heb in snaaien/lekker eten. Ik keek de hele dag uit naar de bord friet met snacks en het smaakte fantastisch.
En toen brak de laatste werkweek van het jaar aan. De kinderen gaan aankomende week nog naar school maar hebben uiteraard een kerstviering. Ik heb nog wat lastminute afspraken, maar duik niet meer de keuken in. Het is een kwestie van wat laatste recepten uitwerken, een dagje klussen bij mijn vriendin die eindelijk een eigen koophuis heeft en met mama naar 40-45 de musical.
Het belooft een leuke, laatste actieve week te worden. Zin in!
Fijne zondag! x