Er werd weer volop gekookt afgelopen week en dat is te zien in het eetoverzicht. Al weken keek ik uit naar de zuurkoolstamppot die ik vorig weekend voor mezelf maakte. Ik wist een manier te vinden om de stamppot iets lichter te maken en dat beviel me onwijs goed.
Later in de week schoof ik aan bij een Thanksgiving diner en de rest van de week was lekker gevarieerd. Een heerlijke eetweek om op terug te kijken.
Zaterdag
Zaterdag was ik de hele dag op pad met een van mijn vriendinnen en we besloten ’s avonds ook samen te koken. Dat werd wel makkelijk hoor, want ik vond in de kast nog een pakje Pad Thai van Blue Elephant. We besloten het te maken met kipfilet en garnalen en topten de Pad Thai af met chili cashews van Johnny Cashew. Heerlijk!
Zondag
Zondag was het dan EINDELIJK tijd voor mijn zuurkoolstamppotje. Ik keek daar al zolang naar uit, echt genieten. Ik verving de helft van de aardappels die ik normaal gebruik voor bloemkool en dat bleek een hele goede zet. In de smaak proef je het eigenlijk niet eens, maar de stamppot wordt er wel wat lichter van. Ik at er gekruide kipfilet bij i.p.v. vette worst.
Uiteraard maakte ik extra veel zodat ik er later in de week nog een paar keer plezier van had.
Maandag
Na het sporten maandagavond hoefde ik gelukkig niet meer te koken, want er stond nog een restje pasta in een pan. Waanzinnig lekkere pasta trouwens, waarvoor ik het recept na Kerst met je ga delen: pasta met gekarameliseerde ui.
Dinsdag
De volgende dagen putte ik vooral uit de voorraad gerechten die in de koelkast te vinden waren. Omdat we dinsdag laat thuis waren van oudergesprekken op school, aten we met het bord op schoot tijdens het Sinterklaasjournaal. Ik at gevulde kipfilet (met broccoli en cottage cheese, het recept komt in januari) en maakte daar een grote salade bij van o.a. ijsbergsla en taugé.
Woensdag
Voor woensdagavond schoof ik een wraptaartje met tomaat (recept van deze krijg je ook nog haha) in de oven. Erbij aten we tomatensoep van Oma’s Soep.
Donderdag
Aan het eind van de middag stapte ik in de auto richting Lage Vuursche voor een heus Thanksgiving diner. Het was donderdag Thanksgiving en ik had er geen probleem mee gehad als dat hier in NL ook zou worden gevierd. Maar Brand USA organiseerde voor een select groepje pers een ècht Thanksgiving diner inclusief gevulde kalkoen en pecan pie, dus ik was helemaal in de gloria. Het was erg lekker en gezellig.
Vrijdag
Niets voor het eten gepland hebben op vrijdag, betekent dat het werkelijk alle kanten op kan. Deze keer hadden we onwijs veel zin in Chinees en aangezien het lang geleden was dat we dat hadden gegeten, besloot ik het te bestellen. Het was alleen ZO veel, dat minstens de helft overbleef. Dat heb ik maar in de vriezer gezet.
Aankomende week sta ik iets minder in de keuken om te koken voor Ohmyfoodness. Ik ben daar al zo’n eind mee, dat ik eerst maar eens wat moet gaan uitwerken voordat ik veel nieuwe recepten ga maken.
We vieren natuurlijk wel pakjesavond aankomende donderdag en in plaats van de traditionele gourmet (wat we altijd doen op pakjesavond), slingeren we de kaasfondue aan. Lijkt me heerlijk!
Fijne zondag! x