Over afgelopen eetweek kan ik redelijk kort zijn: het was Kerst in huis. Ik dook de keuken in voor de ‘kerstproductie’ en dat zorgde voor feestelijke diners en goed gevulde broodtrommels voor de jongens. Het was dan ook een hele gevarieerde week, die bijzonder goed werd afgesloten met een etentje bij Planken Wambuis.
Zaterdag
Zaterdag was een feestelijke dag. De intocht van Sinterklaas vond natuurlijk plaats, maar Vic deed ook karate-examen en slaagde glansrijk voor zijn gele band. We vierden dat ’s avonds met pizza. De jongens kozen zelf pizza uit in de supermarkt en voor mezelf maakte ik een wrappizza met tonijn en diverse groenten.
Zondag
Een old school maaltje op tafel zondagavond: foe yong hai! Dat maakte ik overigens alleen voor mezelf, want er lagen nog andere restjes in de koelkast voor de kinderen. Foe yong hai vind ik een perfect maaltje om voor jezelf te maken; de andere helft at ik de volgende middag namelijk als lunch.
Maandag
Kerstmodus AAN. Ik stond de hele ochtend in de keuken voor gezellige kerstrecepten, waaronder deze kerstboom van wraprolletjes. Ik deel de how to binnenkort met je, want dit is een ideale snack om te maken voor het kerstontbijt op school. De kinderen vonden het ook súper leuk.
We aten er zelfgemaakte bloemkoolsoep bij.
Dinsdag
Kerstdiner nummer twee. Ook dinsdag stond ik in de keuken voor diverse kerstgerechtjes en die kwamen dinsdagavond op tafel. We aten er het restje bloemkoolsoep bij dat nog over was van maandag.
Woensdag
Op woensdag zet ik steeds vaker de slowcooker aan voor het avondeten, dat komt namelijk heel goed uit met de planning van de rest van die dag. Deze keer kookte ik weer uit mijn eigen Slowcookerboek. Het werd het vegetarische enchiladapotje met pompoen. Restjes sla en tomaat gingen erbij en zelf at ik het met rijst i.p.v. de tortillachips die ook op tafel stonden.
Donderdag
Donderdagavond at ik pas laat want ik ging eerst nog padellen en had voor die tijd geen tijd om te eten. Tijdens het douchen slingerde ik de oven aan voor het grillen van bimi en puntpaprika. Dat mengde ik uiteindelijk door de tomatensaus met tonijn en spinaziepasta.
Vrijdag
De week werd bijzonder goed afgesloten met een etentje bij Planken Wambuis met vrienden. Ik denk dat de vrijdag mijn favoriete dag is geworden om buiten te deur te eten. Zo heerlijk om eerst een dag te werken en dan de dag zo gezellig af te sluiten.
We deelden een voorgerecht proeverijtje en als hoofdgerecht koos ik voor hert met portsaus. Heerlijk was het.
Aankomende week wordt een beetje van hetzelfde. Er staan nog wat kerstrecepten op de planning om te maken, maar daarna gaan we al gauw over naar de gezonde recepten die allemaal gepland staan voor januari. Daar kijk ik stiekem ook wel weer naar uit hoor.
Voor nu: fijne zondag! x