Review: Whoopies bakmix van Honig

Tijdens mijn wekelijkse boodschappenrondje kwam ik bij de Albert Heijn ineens een nieuwe bakmix tegen. Voor mij nieuw want naar verluid is deze Whoopies bakmix van Honig al enige tijd verkrijgbaar. Whoopies is nooit zo’n hype geweest als macarons en ik betwijfel of dit ooit nog gaat komen. Toch is het een erg leuke zoete zaligheid om bij de koffie te serveren. Whoopies hebben wel wat weg van macarons als je het mij vraagt, qua uiterlijk dan. Want waar macarons krokante koekjes zijn, horen whoopies een cake structuur te hebben. In ieder geval leek het me leuk om deze bakmix te testen voor OMF en dus nam ik hem mee.

honig whoopies

Het handige van zulke bakmixen is dat je nooit zoveel ingrediënten nodig heeft en dat vrijwel iedereen dus direct thuis aan de slag kan. Voor deze whoopies heb je uiteraard de Whoopies bakmix van Honig nodig, 50 gram roomboter, 1 ei en 175 ml melk. Overigens is de Whoopies bakmix van Honig in twee varianten verkrijgbaar, deze chocolade whoopies met vanille en neutrale whoopies met aardbeiencrème.

Ik heb de whoopies niet helemaal gemaakt zoals op de verpakking staat, zo vind ik de bijleverde decoratiebolletjes altijd vreselijk amateuristisch staan en het glazuur was ranzig. Neutrale chococakjes met vanillecrème dus.

honig whoopies

Je begint met het maken van de cakejes want die moeten de oven nog in. Gebruik de bakmix, doe hier het ei bij en 50 ml melk en klop het geheel met een elektrische mixer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vervolgens is het de bedoeling dat je met twee theelepels deegbolletjes vormt (hiervoor is heel handig een indicator op de bakmix geprint) en deze met vier centimeter tussenruimte op de bakplaat plaatst. Het zou niet uitmaken als de bolletjes niet perfect rond zouden zijn, in de oven zouden ze namelijk de goede vorm krijgen. A fijn, deegbolletjes voor 10 – 12 minuten de oven in en ondertussen verder met de crème.

En hier stuit ik op het eerste probleem: niet perfect ronde deegbolletjes zorgen niet voor perfect ronde whoopies. Mijn whoopies hadden toch echt wat vreemde vormen en waren zeker niet perfect rond. Daarnaast was de tien minuten baktijd in mijn oven veel te lang. Met 7/8 minuten had ik ze veel beter uit de oven kunnen halen, dan waren de cakejes een stuk zachter geweest. Dit heb ik met de tweede batch dan ook gedaan, stukken beter.

honig whoopies

Nou goed, verder met de crème dan maar. 125 ml melk bij het poeder. Even goed doorkloppen tot er een stevige crème ontstaat en dit kan vervolgens tussen de whoopies gespoten (of geschept) worden. Werkt prima als je het mij vraagt, de crème heeft een lekker dikke structuur en is makkelijk op de cakejes te spuiten zonder uit te lopen. Maar de smaak… aan vanille ontbreekt ieder spoor als je het mij vraagt. Tim vond de smaak best ok, maar ik vond het een flink chemisch smaakje hebben. Voor lekkere whoopies kun je toch beter zelf aan de slag met een crème.

Dan moest alleen het glazuur nog gemaakt worden. Wederom heel makkelijk: zakje glazuurpoeder mengen met 3 – 4 eetlepels warm water. Ik ben maar begonnen met drie bescheiden lepels en sorry, maar zelfs daarmee kreeg ik het glazuur al niet stijf. Het bleef een vloeibaar, lopend drapje dat er al niet heel appetijtelijk uit zag, maar ook nog eens niet lekker smaakte. Wederom een chemisch smaakje. Het is maar goed dat ik met mijn enthousiaste hoofd de glazuur niet klakkeloos over de whoopies heb geschonken.

honig whoopies

honig whoopies

Ik kan er nog veel meer woorden aan vuil maken maar het lijkt me duidelijk. De Whoopies bakmix van Honig is geen succes. Ondanks dat de whoopies er wel gezellig uitzien (als je het mij vraagt) is de smaak niet om over naar huis te schrijven. Daarnaast zou ik ook niet zomaar de beschrijving van Honig overnemen in je werkwijze. Mijn eerste lading cakejes was hard en droog terwijl ik ze toch echt ‘maar’ tien minuten in de oven heb gehad. Daarnaast worden de cakejes ook niet perfect rond zoals wordt beloofd, al had ik dat ook niet verwacht. De crème is wat betreft smaak geen succes als je het mij vraagt en het glazuur kun je beter helemaal achterwege laten.

Nee, ik ga de volgende keer mooi zelf aan de slag. Deze bakmix sla ik voortaan over. Jammer!

Join the Conversation

 1. Tineke says:

  Wat jammer, ze zagen er zo lekker uit!
  Liefs

 2. Monique says:

  Ik ben zoiezo niet zo van de kant en klare bakmixen. Zelf bakken kost wat meer tijd, maar loont echt wel!

  Ik vind ze er wel leuk uit zien!

  1. Sabine says:

   Ik ook niet hoor, ik test de bakmixen alleen voor OMF. Gebruik ze zelf nooit ;)

 3. Hester says:

  Ze zien er leuk uit, maar ze lijken me helemaal niet lekker! Jammer!

 4. Josianne says:

  Jammer dat ze niet lekker smaken, want ze zien er wel heerlijk uit!

 5. Jammer, ze zien er leuk en lekker uit!

 6. Marije says:

  Hè jammer, ze zien er zo verschrikkelijk lekker uit, zat met water in mijn mond naar de foto’s te kijken haha :-)

 7. Roxanne says:

  Ik heb pasgeleden beide varianten gekocht, en wil ze nog wel proberen. Zonder glazuur dan ;)
  Ben benieuwd of jij een lekkerder, maar toch makkelijk recept vindt :)

 8. patricia says:

  De aardbeienvariant wordt veel platter dan de chocoladevariant. Beter voor het stapelen. Maar ook weer veel dunner en minder luchtig. En ook is de cremestructuur totaal anders (en superzoet). De glazuur van de aardbeienvariant is wel weer veel beter.

 9. Marijke says:

  Toevallig heb ik een paar dagen geleden een pak gekocht en ik ben het helemaal eens!
  1 keer en nooit meer!

 10. Anoniem says:

  Jammer, maar naar mijn ervaring met Honig bakmixen niet verbazend. Ik vond namelijk de cupcake mix ook niet zo. Vooral de topping was vreselijk, het smaakte naar een medicijn dat ik ooit had… Ik wilde deze mix halen maar ik denk dat ik daar maar vanaf zie!

 11. anoniempje says:

  Vandaag de aardbeien whoopies gemaakt, ik ben niet echt een crea-bea dus precies de stappen gevolgd. De whoopie zelf is erg goed gelukt, maar de vulling is erg dun terwijl ik het echt heb gedaan zoals beschreven. Het glazuur was met 2 el water nog te dun dus maar poedersuiker toegevoegd. Ze staan nu in de koelkast hopende dat het allemaal een beetje stolt, maar al met al viel het mij best tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close