Review: KitchenAid Staafmixer

Een paar weken geleden kreeg ik van fonQ, mijn favoriete webshop voor KitchenAid producten, een cadeautje thuisgestuurd: de KitchenAid staafmixer. Als jullie OMF al wat langer volgen dan weet je dat ik al jarenlang een hele oude staafmixer van mijn moeder gebruik. Ik geloof dat die staafmixer al een jaar of twintig oud moet zijn maar naar mijn mening functioneerde hij nog prima. Hoewel ik natuurlijk dolblij was met dit rode monster van KitchenAid, vroeg ik me wel af of hij echt wat zou toevoegen en of ik hem wel veel zou gebruiken. Als ik een apparaat heb dat goed werkt ben ik immers niet gauw op zoek naar een vervanger daarvoor. Boy oh boy wat had ik het mis. Je hebt staafmixers en STAAFMIXERS. Dit rode monster van KitchenAid is een STAAFMIXER. Wat een krachtpatser en wat een alleskunner. Tijd voor een uitgebreide review en een betoog over waarom ik het waard zou vinden om € 159 uit te geven aan een staafmixer.

KitchenAid Staafmixer

KitchenAid Staafmixer

KitchenAid Staafmixer

Deze foto’s zeggen eigenlijk al genoeg. De staafmixer van KitchenAid wordt geleverd als gereedschapskoffer voor in de keuken. In plaats van een zaag, hamer en boormachine vinden we in deze KitchenAid koffer alle accessoires die deze staafmixer de moeite waard maken. De staafmixer wordt standaard geleverd met een aantal accessoires:

 • Twee mixstaven van 20 en 33 cm. De mixstaven zijn makkelijk te monteren en zijn geschikt voor alle soorten pannen en kommen.
 • Een S-vormig mes, ideaal voor het mengen, fijnmalen en pureren van groenten, sauzen, smoothies of zelfs gemalen ijs.
 • Een stervormig mes dat te gebruiken is voor het fijnsnijden en raspen van bereid vlees.
 • Een Opschuimer/klopper, te gebruiken voor het opschuimen van melk of voor het mixen van beslag.
 • Panbeschermer beschermt pannen en kommen tijdens het gebruik van de messen op de staafmixer.
 • Draadgarde voor het kloppen van eiwitten, mayonaise of mousse.

Naast de koffer met accessoires wordt de staafmixer ook nog geleverd met een hakselhulpstuk, een kom van 600 milliliter met daarin een mes. Je schroeft de staafmixer heel eenvoudig op de deksel van de kom en kunt zo in no-time bijvoorbeeld knoflook of ui fijnhakken maar ook koekjes snijdt de staafmixer moeiteloos fijn. Sinds ik deze staafmixer van KitchenAid in gebruik heb gebruik ik de hakkom – om het even wat makkelijker te verwoorden – meerdere malen per week. Nooit meer naar knoflook stinkende handen en aangezien de accessoires zo makkelijk zijn om schoon te maken, vind ik het ook geen probleem om het bij de afwas neer te zetten.

Verder vinden we ook nog een mengbeker met een inhoud van 1L terug in de kom. De mengbeker fungeert tevens als maatbeker en is voorzien van een antispatdeksel.

KitchenAid Staafmixer

Zelf heb ik de rode staafmixer gekregen maar KitchenAid zou KitchenAid niet zijn als het apparaat in meerdere kleuren verkrijgbaar zou zijn. Bij fonQ is de staafmixer ook nog verkrijgbaar in Chrome (je betaalt hier wel iets meer voor), Amandel en Zwart.

Qua grip is het wellicht even wennen, het ‘handvat’ is namelijk best breed en aangezien ik relatief kleine handen heb, is het voor mij even zoeken naar de juiste manier om vast te houden. Het fijne is echter wel dat de staafmixer is voorzien van een anti-slip grip waardoor de mixer niet makkelijk uit je handen glijdt wanneer je ermee werkt. De aan-uitknop van de mixer zit aan de voorkant en waar je rekening mee moet houden is dat deze knop pulserend werkt. Druk je hem niet in, dan doet de staafmixer ook niets. Nu heeft de staafmixer zo ontzettend veel kracht dat je in no-time voedingsmiddelen hebt gehakt of gesneden, maar het is wel iets om over na te denken wanneer je veelvuldig en lang met de staafmixer in je handen staat. Het kan voor ietwat verkrampte vingers zorgen wanneer je een aantal minuten lang de aan-uitknop moet indrukken maar zelf vind ik dit een minimaal minpuntje.

Ook fijn is dat de staafmixer vijf verschillende standen heeft waarmee je zelf kunt aangeven hoe snel je resultaat wilt bepalen. Handig!

Het absolute pluspunt aan deze staafmixer voor mij is dat hij zo makkelijk uit elkaar te halen is waardoor alle onderdelen afzonderlijk van elkaar kunnen worden afgewassen. Zelf hebben wij geen vaatwasser en doen we alles met de hand, maar met mijn vorige staafmixer die bestaat uit één stuk was dat af en toe nog best puzzelen. Het snoer mag immers niet nat worden en je wilt toch de mesjes goed schoon krijgen. De staafmixer van KitchenAid schroef je gewoon helemaal uit elkaar waardoor je alleen het mes en de mixstaaf hoeft schoon te maken en het handvat lekker met rust kunt laten.

Op Instagram kreeg ik al een aantal keer de vraag of deze staafmixer nou echt zo goed werkt en of hij ook noten en andere stevige voedingsmiddelen kan fijnhakken. Ik kan daar kort over zijn: deze staafmixer is briljant. Ik heb er noten en biscuitjes mee gehakt, knoflook en uien mee gesneden, eiwitten en slagroom mee opgeklopt (binnen twee minuten was het stijf) en soep mee gepureerd. Op alle facetten is deze staafmixer een aanrader en hoewel je er een flinke duit voor neerlegt, ik bedoel – deze staafmixer haalt het natuurlijk niet bij de el cheapo varianten die je bij Blokker kunt krijgen, vind ik het iedere cent waard. Ik zou met liefde € 159 voor deze staafmixer betalen, je krijgt er namelijk een onmisbaar keukenmaatje voor terug.

Pluspunten:

– Deze staafmixer is niet alleen een staafmixer maar een echte alleskunner;
– Vijf instelbare standen;
– De looks natuurlijk!;
– Alle onderdelen zijn van elkaar af te halen, makkelijk schoon te maken dus

Minpunten:

– De prijs, al kun je deze staafmixer niet vergelijken met goedkope mixers;
– De aan/uitknop is wellicht ietwat vervelend gepositioneerd waardoor je kramp in je vingers kunt krijgen.

Eindcijfer: 9 / 10 

Deze en andere kleuren KitchenAid staafmixers zijn voor € 159,00 te koop bij fonQ.

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Oh, wat een prachtige mixer. Het lijkt me ook zo handig dat hij in een koffertje zit, dan kan je alles net opbergen. Ik zet die ook maar bij mijn (megalange) wishlist… ;-)

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wauw, wat een geweldig ding :D Ik heb echt nog nooit iets slechts over KitchenAid gehoord! Ik hoop later ook hun producten te kunnen aanschaffen :)

 3. Margot says:

  Ik ben zo blij met mijn staande mixer van KitchenAid. Ik geloof dus heel goed dat deze staafmixer ook super is!

 4. nicole says:

  Ik heb dezelfde en ben er echt super blij mee. Gebruik hem bijna dagelijks dus is zijn geld zeker waard!

 5. Marianne says:

  Deze staafmixer heb ik al even op het oog. Nog even door sparen!

 6. Hanja says:

  Wauw, die gaat op mijn verlanglijstje! Heb je naast deze nog een gewone handmixer nodig?

 7. Bianca says:

  Ow, handig dat opbergkoffertje!

 8. annelot says:

  ik heb de chrome versie van deze staafmixer en ik ben er ook zo blij mee !! ik heb heel vaak mijn vlees ervoor fijn gemalen voor mijn frikandellen, pesto ermee gemaakt , soepen you name it!! het enige kleine ienieminie nadeel vind ik omdat hij wat zwaarder is en als je de garde erop zet dat het best snel ( wat een voordeel is) gaat en doordat hij wat zwaarder is ik daar nog wat moeite mee heb om de grip erop te houden in combinatie met de snelheid haha

 9. Harald says:

  Na 1 jaar in gebruik zijn beide mixstaven overleden door slijtage van de plastic tandjes en daardoor de hulpstukken niet meer draaien.
  Voor zo’n prijzige staafmixer had ik wel wat betere kwaliteit verwacht.
  Nieuwe ( losse ) mixstaven zijn niet te krijgen ( of heel moeilijk) dus staafmixer is gelijk waardeloos :((

  1. Sabine Author says:

   Ik zou KitchenAid hier even over berichten. Lijkt me niet de bedoeling dat hij maar een jaar meegaat!

 10. Ik weet niet welk hakselstuk jij hebt gebruikt en getest. Maar die extra kom met hakselhulpstuk werkt van geen kanten. Het mes voert de kruiden, ui en ga zo maar door mee maar er wordt niets in stukjes gehakseld. De mes is ook totaal niet scherp.

  1. Sabine Author says:

   Hmm, dan denk ik dat je even terug moet naar de winkel waar je hem hebt gekocht – dat hoort namelijk niet!

 11. Gilbert says:

  Heb hem d
  Eind december 2016 gekocht en hij werkt nou al paar maanden niet meer zo als het hoort volgens mij is het plastic versleten wat de aandrijving is naar de hulp stukken. Dus vind prijskwaliteit geen goed product . Heb hem iets langer als 3 jaar gebruik hem ongeveer 10 keer per jaar .

 12. Anita says:

  Rotding! HEEL zwaar en onhandig in bediening en mijn kleine oude van Braun deed het ook veel beter! Ik raad deze dure niet aan en wil de mijne wel verkopen voor de halve prijs!

 13. Tineke Herps says:

  Prima apparaat, alleen moet je de bovenkant van de hakmolen niet in de vaatwasser doen.
  Bij ons zit er nu water in wat je met geen mogelijkheid eruit krijgt ☹️

  1. Klopt, dat staat er ook op. Dat kan met geen enkele deksel van een dergelijk hakmolentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close