Review: Gallo Risotto Pronto

Naast pasta ben ik ook dol op risotto, ook dat eet ik het liefst iedere week maar dat zou een beetje te gek zijn. Sowieso zou een week meer dagen moeten hebben overigens. Laatste kreeg ik een pakket opgestuurd van Gallo en daar werd ik wel heel gelukkig van. Een pak goede risottorijst en twee wel heel interessante doosjes: Risotto Pronto. Deze risotto zou in twaalf minuten klaar moeten zijn. Zou het echt…? Ik testte het voor je!

gallo risotto pronto

Risotto uit een pakje is iets dat ik persoonlijk onnodig vind. Ik vind het heerlijk om zelf risotto te maken en het is ook helemaal niet zo lastig. Een ding is echter dat het wel wat tijd in beslag neemt en ik kan me voorstellen dat je daar niet altijd tijd voor hebt. De Risotto Pronto van Gallo belooft dus in twaalf minuten klaar te zijn en het enige dat je hiervoor moet doen is water bij de rijst doen. Klinkt makkelijk toch?

Risotto Pronto is in twee smaken verkrijgbaar: Quattro Formaggi en Funghi Porcini (eekhoorntjesbrood). De eerste probeerde ik voor je uit.

gallo risotto pronto

gallo risotto pronto

De bereiding van de Risotto Pronto is heel makkelijk. Je hebt een pannetje nodig, een zakje rijst en 450 milliliter water. Doe de rijst in het pannetje en giet hier het water bij. Laat de rijst ongeveer twaalf minuten op middelhoog vuur koken tot al het water is opgenomen. En that’s it. Een kind kan de was doen en ineens kan iedereen risotto maken. Maar smaakt het ook?

gallo risotto pronto

Oh wauw wat is dit lekker! Maar serieus, geen grapje. Ik sta er van te kijken hoe goed deze risotto smaakt. Zowel qua smaak als textuur is het gewoon goed, absoluut niets negatiefs over te zeggen. Ondanks dat de risotto uit een pakje komt is er geen typische plastic smaak te herkennen en ook is de risotto zoals hij hoort te zijn: zacht, romig maar met een kleine bite. En dat in twaalf minuten

Wanneer je de risotto eet als avondeten raad ik je wel aan om er ingrediënten aan toe te voegen. Groenten en wellicht een beetje vlees of vis. En vergeet natuurlijk ook de Parmezaanse kaas niet. Kruiden heeft het in ieder geval niet nodig, de risotto smaakt an sich al goed genoeg.

gallo risotto pronto

gallo risotto pronto

Mocht je nog nooit eerder risotto hebben gegeten en het niet direct zelf willen maken dan is de Risotto Pronto van Gallo zeker een uitkomst. Overigens is dit ook het geval wanneer je even geen tijd hebt om risotto helemaal zelf te maken. Een vervanger voor mijn eigengemaakte risotto zal de Risotto Pronto van Gallo zeker niet zijn, maar mocht de nood een keer hoog zijn of ik moet zin hebben in risotto voor lunch dan zal ik zeker hiernaar grijpen.

Gallo Risotto Pronto is voor €2,69 te koop bij PLUS, Vomar en de grotere filialen van Albert Heijn. 

Join the Conversation

 1. Eline says:

  Ziet er heerlijk uit!

 2. Hester says:

  Oeh, lekker! Handig dat het dan ook zo snel kan!

 3. Daniëlle says:

  Ik ga eens kijken in de Albert Heijn! Ik houd zo van risotto :) Ik vind het vooral erg lekker met geitenkaas!

 4. Petra says:

  Wauw, ben nu erg benieuwd! Gauw langs een grote AH dus…

 5. Marloes says:

  Ik blijf toch altijd sceptisch tegenover zulke pakjes. Grande Italia heeft ze geloof ik ook. Hoef je ook alleen maar water aan toe te voegen, maar dan heb je dus echt geen lekkere risotto. Liever twintig minuten langer in de keuken staan en wel lekker eten

  1. Sabine Author says:

   Als je de tijd hebt om twintig minuten langer in de keuken te staan maak je natuurlijk je eigen risotto. Maar dat is dan ook niet het doel van dit product. Maar deze snelle risotto is echt wel erg lekker/goed, anders had ik het natuurlijk nooit gezegd. Uiteindelijk gaat er natuurlijk niets boven zelfgemaakte risotto.

 6. Roxanne says:

  Hm, goede tip! Ik wil inderdaad eens risotto maken, maar de bereiding is inderdaad iets wat me tegen hield. Hoewel het volgens mij niet eens zo heel moeilijk is

 7. Jos Akkermans says:

  Bram Hahn, redacteur gastronomie bij Elsevier schrijft hier ook heel positief over!
  Kijken en vooral proeven of het kan wedijveren met de verse pasta die ik gisteren in Aken at. Waar? Bij Pasta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close