Review: AH maaltijdsalades

Maaltijdsalades, ik ben er gek op. Vooral met het warme weer van de afgelopen dagen maak je mij veel blijer met een goed gevulde salade (of met een barbecue natuurlijk) dan een bord dampend eten waarvoor ik eerst achter de pannen heb moeten staan. De maaltijdsalades van de Albert Heijn zijn zonder twijfel mijn favorieten maar er is zo ontzettend veel keus, dat het altijd even duurt voordat ik er een naar mijn smaak heb uitgekozen. Vorige week namen we weer twee salades bij de boodschappen mee en juist omdat er altijd zoveel keus is, hebben we ze alle twee voor jullie gereviewed. Misschien maakt het de keus wat makkelijker de volgende keer.

maaltijdsalade1 1

maaltijdsalade1 2

maaltijdsalade1 3

maaltijdsalade1 4Spaanse salade met chorizo en olijven
Tim ging voor de Spaanse salade met chorizo en olijven, een lekker kleurrijke en goed gevulde salade. Naast chorizo en olijven zitten er aardappelpartjes, cherrytomaatjes, romaine sla, pittige rucola en machego kaas in. De dressing die erbij hoort is een pittige tomaatdressing.

De ingrediënten zijn waar nodig netjes gescheiden ingepakt zodat smaken niet onnodig met elkaar gemengd worden. Dit zorgt er dan ook voor dat ieder ingrediënt zijn eigen smaak behoud en dat de kaas bijvoorbeeld niet naar de sterk overheersende chorizo ruikt. Wat betreft de dressing: dit is meer dan genoeg voor de hele salade.

Maar dan de smaak: de salade is vrij sterk van smaak en aardig pittig dus hier moet je wel van houden. Vooral de dressing zorgt voor het pittigje in de salade, dus dit heb je zelf nog in de hand. De olijven waren goed van smaak en lekker vers. De chorizo mocht van Tim wel iets pittiger, het leek meer op cervelaat (qua smaak) dan op chorizo. De combinatie van de ingrediënten is in ieder geval wel goed gekozen en daarom zou ik (Tim) deze salade ook zeker nog een keer eten. Een aanrader voor mensen die van een pittige salade houden met een ietwat mediterraanse twist.

maaltijdsalade2 1

maaltijdsalade2 2

maaltijdsalade2 3

maaltijdsalade2 4Beef Rendang
Ikzelf ging eens voor een wat andere maaltijdsalade dan ik gewend ben: eentje met noedles. Ik nam de Beef Rendang salade met gemarineerd rundvlees, frisse komkommer, veldsla, gebakken uitjes, wortel en noedels. In de bak vond ik ook nog een zakje met geraspte kokos en sesamzaadjes en een zakje kokos/limoen dressing.

Qua smaken klinkt het dus in ieder geval al goed, maar waar ik wel een beetje bang voor was is dat de rundvlees taai zou zijn en de noedels aan elkaar zouden plakken.

Gelukkig bleek dit allemaal niet waar te zijn en waren de ingrediënten goed met elkaar te mengen. De noedels smaakten goed vers en ook het gemarineerde rundvlees was verre van taai. Deze Beef Rendang salade is een aanrader voor mensen die van Oosterse smaken houden. Terwijl ik deze salade at werd ik weer even teruggevoerd naar Thailand, want zulke typische smaken herken je er zeker in terug. Ondanks dat ik geen groot fan ben van kokos en limoen in mijn eten, bracht het een aangename frissigheid aan de salade die perfect samenging met het gekruide rundvlees.

Al met al zijn we dus over deze twee salades enorm positief. Beide zijn goed gevuld, de ingrediënten smaken vers en de smaken zijn goed op elkaar afgestemd. Absolute aanraders dus!

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Aah dit ziet er heel erg lekker uit!

 2. Lydia says:

  Gelukkig zijn deze salades behoorlijk prijzig, anders zou ik me hier een ongeluk aan eten! Ik ben dol op de variant met geitenkaas, al gaat die met mozzarella er ook wel in . . .

  1. Sabine says:

   Jammer he dat ze vrij prijzig zijn? Toen ik ze kocht waren ze in de Bonus, dus dan is het nog te doen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close