Afgelopen zondag heb je het recept voor mijn Vanille rijstevlaai met pure chocolade al kunnen zien. Maar dat was niet de enige taart die ik maakte voor mijn verjaardag. Over de hele dag zou ik zo’n 15 mensen moeten voorzien van taart en aangezien ik graag keuzeopties aanbied, maakte ik er twee. De tweede taart die ik maakte was deze Frisse aardbeientaart met witte chocolade. Het zou mooi weer worden en dan vind ik een fruittaart wel op zijn plek. Deze taart is wellicht voor de iets gevorderde taartenbakker.
Wat heb je nodig?
- Mix voor biscuitdeeg (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)
- banketbakkersroom (zelfgemaakt of van poeder)
- 2 bakjes verse aardbeien
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 blik vlaaivulling aardbei
- mix voor botercrème
- melkchocolade hagelslag
- 1 reep witte chocolade
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Klop de mix voor biscuitdeeg volgende de aanwijzingen op de verpakking luchtig. Ik zelf testte voor deze taart de nieuwste mix van Dr. Oetker en die was prima! De mix van Funcakes vind ik ook altijd fijn. Natuurlijk kun je ook zelf helemaal biscuitdeeg maken, maar dit kost je veel meer tijd.
3. Bak het biscuit in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig zonder springvorm op een taartrooster. Ik zet zelf het biscuit altijd omgekeerd op het taartrooster, zodat de onderkant in feite de bovenkant wordt.
4. Snijd de verse aardbeien in plakjes en strooi hier de kristalsuiker overheen. Laat de suiker volledig in de aardbeien trekken. Maak ondertussen ook vast de botercrème volgens de aanwijzingen klaar of gebruik dit recept.
5. Snijd wanneer het biscuit volledig is afgekoeld de cake in drie gelijke plakken. Dit kun je voorzichtig doen met een broodmes maar je kunt er ook een taartzaag voor gebruiken.
6. Spuit met behulp van een spuitzak een rand botercrème van ongeveer een centimeter hoog langs de buitenste rand van de onderste cakeplak. Vul de cirkel die je hebt gemaakt van de botercrème nu volledig met de vlaaivulling.
7. Leg de middelste cakeplak op de vlaaivulling en spuit wederom langs de rand een randje botercrème. Vul nu het binnenste gedeelte met de banketbakkersroom en leg de bovenste plak cake weer bovenop de taart. Druk voorzichtig aan.
8. Smeer met behulp van een spatel de volledige taart met botercrème glad. Dit hoeft maar een heel dun laagje te zijn, alles wordt toch weer bedekt. Wanneer de taart glad is druk je direct de hagelslag tegen de rand van de taart aan. Pak hiervoor de taart op -het makkelijkste is als je er een taartkarton onder hebt zitten- en duw met je andere hand constant een handvol hagelslag tegen de zijkant van de taart.
9. Smelt ondertussen de witte chocolade vast au bain-marie.
10. Verdeel de gesuikerde plakjes aardbei over de bovenkant van de taart en besprenkel het geheel met de gesmolten witte chocolade.
Zoals ik al zei is deze taart wellicht iets voor de meer gevorderde taartenbakker, maar ook wanneer je dit niet bent kun je deze taart prima maken. Ik heb een filmpje opgezocht die een aantal basisprincipes van het taart bakken/decoreren laat zien. Kijk deze dus eerst voordat je aan de slag gaat met de aardbeientaart!
Zo lekker !
Lijkt me heerlijk!
Ziet er heerlijk uit en wat een prachtige foto’s! Welke camera heb jij?
Dankjewel! Ik gebruik een Nikon D3100 met een 18-55mm lens.
Ziet er echt super lekker uit! Maar ook redelijk moeilijk en veel werk..
Oef dit ziet er lekker uit!
Dit ziet er echt goddelijk uit!
Wauw! Dit ziet er echt heeeerlijk uit! Leuk recept voor mijn verjaardag.
Ik maak zelf ook wel eens een soort gelijke taart, of een slagroomtaart.. Ik gebruik dan soms de wolkencake van dr. oetker, die is wat luchtiger dan een normale biscuit, ook erg lekker! :)