Review: Dr. Oetker mix voor Cakepops

Een review van de nieuwste Dr. Oetker mix voor Cakepops heb je al op diverse andere blogs kunnen lezen. Aan de ene kant ben ik er dan niet voor om het ook nog even te reviewen. Voelt dubbel voor mij en ondanks dat iedere mening anders is, kun je na drie/vier reviews toch wel een beeld vormen. Echter, omdat dit product al zo vaak gerecenseerd is door bloggers wint het product wel aan populariteit. En ik ben dan weer zo iemand die met een extra kritisch oog naar een product gaat kijken. Is het wel echt goed, werkt het allemaal, klopt de beschrijving op de verpakking? Vandaar dus ook van mijn kant alsnog een review van de Dr. Oetker mix voor Cakepops.

dr oetker cakepops

dr oetker cakepops

Cakepops
Laten we even eerlijk zijn dat ‘cakepops’ niet zomaar cakeballetjes op een stokje zijn. De laatste tijd zie je veel mensen gebruik maken van de Cakepopmaker waarmee je met een simpel cakebeslag een perfect rond balletje creëert, deze vervolgens op een lollystokje plaatst en hierna versierd met allerlei moois. Maar dit is geen échte cakepop. Cakepops worden namelijk gemaakt op de manier waarop wij het al eens eerder beschreven. Verkruimelde cake gemengd met chocolade, icing of botercrème die vervolgens tot stevige balletjes worden gevormd.

Hiermee kan ik dus direct al zeggen dat je met de Dr. Oetker mix voor Cakepops geen échte cakepops maakt. Er komt immers geen chocolade, icing of botercrème aan te pas welke je dient te mengen met verkruimelde cake. Hey, ik heb je gezegd dat ik kritisch zou zijn!

dr oetker cakepops

De bakmix
Het maken van de ‘cakepops’ van Dr. Oetker is heel eenvoudig. Men neme de cakepopmix en mengt deze met de boter en het ei. Vervolgens schep je het beslag in de minicupcakevormpjes (wat klopt hier niet…?) en bak je de cakejes af in de oven. Er komen dus al geen balletjes uit en dat vind ik jammer. In principe is het dus niet meer dan een minicupcake op een stokje. Wat ik wel moet zeggen is dat het beslag goed in vorm blijft. Je zult niet snel uitgelopen cupcakes krijgen en dat is natuurlijk fijn. Het oog wil ook wat.

Met behulp van het chocoladeglazuur plak je de stokjes in de cakejes. Wanneer dit even is uitgehard in de koelkast kun je cakejes in het chocoladeglazuur dippen en vervolgens versieren met de bijgeleverde decoratie. Eerlijk is eerlijk, het werkt wel. De cakejes blijven zitten, het glazuur werkt, de discodip ziet er gezellig uit en de smaak… Die is ook ok. Cakejes met een laagje chocoladeglazuur en discodip. Nothing fancy, maar iedereen zal dit wel lusten denk ik. Het is niet overdreven zoet en de mengeling van de zachte cake met de knapperige discodip werkt leuk.

dr oetker cakepops

dr oetker cakepops

Maar meer dan cakejes met chocolade en discodip is het niet. Geen cakepops. De smaak is compleet anders, de textuur komt absoluut niet overheen. Als je dan toch besluit om minicupcakes te maken, laat ze dan lekker in hun bakvormpjes maar zet ze niet op een stokje. Ik prik een stukje taart toch ook niet op een lollystokje? Zelfde idee.

Raad ik deze Dr. Oetker mix voor Cakepops dan af? Neuh, dat niet direct. Het is leuk om mee te werken, zeker met kids, en het smaakt prima. Maar verwacht niet dat wanneer je deze ‘cakepops’ hebt gegeten, je direct fan bent van de echte zoete lekkernij. Ik had het leuker gevonden wanneer Dr. Oetker de cakejes apart had laten bakken, had voorzien in een zakje mix voor botercrème en de maker beide producten had laten vormen tot cakeballetjes. De manier waarop het hoort dus eigenlijk.

Kortom: leuk idee van Dr. Oetker, uitvoering is wat minder. Verwacht geen échte cakepops maar versierde cakejes op een stokje.

De Dr. Oetker mix voor Cakepops is bij de meeste supermarkten verkrijgbaar voor € 2,69. Hier maak je 10 cakejes op een stokje mee.

Join the Conversation

 1. Saska says:

  Het ziet er wel leuk uit! Jammer dat het niet the real deal is…

 2. Milou says:

  Ik vind het ook echt bizar dat ze dit cakepops Mogen noemen!

  Ik heb laats wel echte cakepops gemaakt, inclusief de cake zelf gebakken en dat smaakte zo anders en zoo lekker!
  Het recept zet ik binnenkort ook op mn blog!

 3. Hester says:

  Ik heb volgens mij op een high tea een cakepop uit deze bakmix gegeten en ondanks dat ‘ie gewoon lekker was, was het inderdaad niet ’the real deal’. Maarja, dit verkoopt natuurlijk beter dan ‘cupcakes op een stokje’. Toch jammer, ik kan me er eerlijk gezegd zelfs een beetje aan ergeren als dit dan cakepops worden genoemd. Zijn het niet écht!

 4. Mirjam says:

  Ik vind deze cakepop hype idd ook een beetje nep! Doe mij maar cakepops maken op de echte manier ;) maar, ik ben dan ook een type dat geen pannenkoeken uit een pakje maakt. Gewoon zelf beslag maken!

 5. Ashleey says:

  Ik had ze laatst ook gemaakt maar indd een beetje neppig

 6. Hehe eindelijk iemand die mijn ergernis benoemt. Ik geloof best dat dit een handig en smakelijk product is, maar het zijn geen cakepops! Net zoals de cakepopmaker ja, want dat zijn ook geen echte.

  maargoed, kijk je naar het woord zelf. Cakepop, dan komt het wel gewoon neer op cake op een lollystokje. Dus het is maar net hoe je er tegenover staat.

 7. fatima says:

  En niet vergeten dat er maar 10 minicupcakes uit 1 pak komen, beetje weinig.

 8. Laura's Bakery says:

  Leuk om ook jouw mening te lezen. Ik was ook verbaasd dat ik cupcakes ging bakken ipv van rondjes.
  Overigens ben ik het er niet mee eens dat gebakken cakepops geen echte zouden zijn. Ik ben van mening dat er gewoon verschillende soorten zijn. De gedraaide ballen met crème vind ik dus absoluut niet lekker, kleffe ballen. Ik ben dus heel blij met mijn cakepopmaker en vind de smaak stukken beter! Maar zo verschillen meningen natuurlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close