Pulled pork tartelettes met cranberrysaus

Normaal gesproken beginnen was pas na Sinterklaas met het delen van kerstrecepten, maar via Instagram begreep ik dat veel van jullie al op tijd beginnen met het brainstormen voor het kerstdiner. En dat snap ik, dat doe ik namelijk ook! Op mijn vraag of jullie vanaf half november dan ook al wat kerstinspiratie wilden werd volmondig JA gereageerd dus bij deze. Het allereerste kerstrecept van 2021! Vergeet niet om onze volledige kerstrubriek te bekijken tijdens je brainstorm want we hebben in de afgelopen 10 jaar al ongelofelijk veel kerstproof-recepten met jullie gedeeld. Ieder jaar komen er weer nieuwe bij natuurlijk, maar ook onze ‘gouwe ouwe’ zijn nog altijd een aanrader. Hoe dan ook, let’s go met deze pulled pork tartelettes met cranberrysaus.

Pulled pork is een favoriet gerecht van Sabine en mij. Het is echt comfort food en ook al gaan we tijdens de kerst vaak op sjiek, dit blijft ontzettend lekker om te eten. Dus ja, we hebben het in een sjiek jasje gegoten. Het recept heeft een kerstig tintje gekregen door de kruiden die eraan toegevoegd zijn, en de cranberrysaus maakt het compleet. Al moet ik wel eerlijk zijn, want de cranberrysaus is niet alléén maar cranberrysaus. Zelf zou ik dat iets te fruitig vinden bij dit vleesgerecht dus ik heb ervoor gekozen om nog wat smokey barbecuesaus door de cranberrysaus heen te roeren. En dat is dus hartstikke lekker.

Je kunt deze taartjes nog feestelijker maken door van het deeg dat je over hebt, sterren te maken. Ik vond een twee formaten uitsteekvormpjes bij de Dille&Kamille en gebruikte deze gelijk voor dit recept. Maakt het taartje nog leuker en die verse cranberry’s, die kun je dus ook voor de decoratie gebruiken. Enkel daarvoor zou ik zeggen, want of ik ze zo nou lekker vind…. ;-)

Pulled pork tartelettes met cranberrysaus

No ratings yet

Pulled Pork Tartelettes met Cranberrysaus

Voor een extra feestelijk tintje op de feestdish, maak je deze Pulled Pork Tartelettes met Cranberrysaus.
Porties6 tartelettes
Moeilijkheidsgraad gevorderd
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten
Waar te bewaren direct serveren
Hoelang te bewaren vlees kun je eventueel in de koelkast bewaren

Benodigdheden

  • slowcooker
  • tartelette vormpjes met losse bodem
  • steunvulling of rijst

Ingrediënten

Pulled Pork

  • 800 g schouderkarbonade
  • 2 grote rode uien - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - fijngehakt
  • 2,5 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2,5 tl paprikapoeder - smoke
  • 0,5 el tabasco - meer naar smaak
  • 75 ml appelcider azijn
  • 100 ml water
  • 1,5 tl grof zeezout
  • 2 tl tijm - gedroogd
  • peper

Overig

  • 8 vellen hartige taartdeeg
  • pot cranberrysaus 250 g
  • 2 flinke el smokey barbecuesaus
  • verse cranberry's - voor garnering
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

Pulled Pork

  • Snijd het bot van de schouderkarbonades af en stop ze in de slowcooker.
  • Meng alle overige ingrediënten voor de pulled pork met elkaar tot een marinade. Giet het in de slowcooker over het vlees en draai de lappen vlees nog even om zodat de marinade goed verdeeld is.
  • Zet de slowcooker op stand 'high' en laat het vlees 6 uur garen. Na een uur of 4 kun je het vlees eventueel al een keer uit elkaar trekken.

Overig

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de vormpjes in met een beetje olijfolie. Laat ondertussen 6 vellen deeg ontdooien en druk ze vervolgens in de vormpjes. 1 vel hartige taartdeeg per vormpje is genoeg. De resterende stukjes die over de rand heen komen druk je er met je hand af, en daarmee vul je de open stukken aan de zijkant op.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem, leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul met wat steunvulling.
  • Bak de tartelettes blind voor. Zet ze voor 15 minuten in de oven, haal vervolgens de vulling eruit en bak ze in 5-10 minuten een klein beetje knapperig.
  • Haal nu de overige twee vellen hartige taartdeeg uit de vriezer en steek er met het vormpje de sterren uit. Dit gaat beter met een bevroren vel, dan een vel wat al ontdooid is. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het losgeklopte ei. Schuif in de oven voor 15-20 minuten. Gaar wanneer ze lichtjes goudbruin zijn.
  • Vervolgens maak je de saus. Verwarm hiervoor de cranberrysaus op laag vuur in een steelpan. Wanneer deze vloeibaarder is geworden voeg je de smokey barbecuesaus toe. Roer dit er goed doorheen en proef even of je de smaak lekker vindt zo. Anders voeg je meer barbecuesaus toe.
  • Smeer op de bodem van de tartelettes een beetje saus, en vul het vormpje daarna met pulled pork. Maak af met de sterren en verse cranberry's.
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: hartige taart, kerst, kerstdiner, kerstmenu, mini taartjes, pulled pork, tartelettes, vlees

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pulled pork tartelettes met cranberrysaus

Join the Conversation

  1. Veronique says:

    Dit ziet er zo mooi en heerlijk uit! Is er ook een alternatief voor de slowcooker?

    1. Sabine says:

      Je kunt de pulled pork ook in de oven maken. Hier vertellen we je hoe dat moet: https://ohmyfoodness.nl/fastfood-friday-pulled-pork-uit-de-oven/

  2. Cindy says:

    Kan ik als alternatief voor de tartellettes vormen ook een muffinvorm gebruiken?

    1. Sabine says:

      Ja, al zul je er dan wel veel meer maken. Tartelettes-vormen zijn namelijk een stuk groter.

  3. Manouk says:

    Je geeft aan dat je het in koelkast kan bewaren, maar zou je het evt ook kunnen invriezen?

    1. Sabine says:

      Ja hoor, dat kan zeker!

  4. Chantal says:

    Hallo,
    Hoe groot zijn de vormen die je gebruikt?
    Dit staat bovenaan mijn kerstlijst om te maken.

    1. Ongeveer 10cm in doorsnede.

  5. Wat een toprecept, dit jaar gemaakt voor een groot gezelschap, geweldig. Aan de ingrediënten niets gewijzigd, alleen aan de bereiding. Het vlees na 24 uur marineren in de koelkast, het vlees zonder marinade 12 uur in de oven bij 80 graden. De saus ingedikt en na het “plukken” van her vlees weer aan het vlees toegevoegd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close