Pulled chicken maken kan op veel verschillende manieren; in de slowcooker, in de oven of in de pan! Pulled chicken maken is iets dat we hier op OMF al meerdere malen hebben gedaan. Zo hebben we al eens een hele simpele soep met pulled chicken in de pan gemaakt die echt perfect is om te eten als je je niet zo lekker voelt. Deze kleurrijke pulled chicken uit de slowcooker valt eigenlijk ook bij iedereen in de smaak, net als de pulled chicken tosti. In al deze recepten zit vanzelf ook al een how-to verwerkt voor het maken van pulled chicken, maar voor de compleetheid leek het me een goed idee om ook eens een artikel aan pulled chicken te wijden. Want pulled chicken kun je op 3 verschillende manieren bereiden en ik behandel ze hieronder allemaal voor je.
Pulled chicken recept
Er is niet één pulled chicken recept dat de beste is om te gebruiken. Het ligt er maar net aan welk stuk van de kip je wilt gebruiken, hoeveel tijd je beschikbaar hebt om te koken en welk eindresultaat je uiteraard voor ogen hebt.
Moet je gauw van huis dan kan ik me voorstellen dat je de slowcooker erbij pakt om daar de kip langzaam in te laten garen. Heb je haast dan is de pan een goed idee en maakt het je niet zoveel uit, dan kun je pulled chicken ook in de oven klaar maken.
Voor ieder pulled chicken recept kun je ieder stuk van de kip gebruiken. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar kippendijen. Deze zijn iets vetter en hebben daardoor ook meer smaak. Maar mocht je meer op de gezondheidstour zijn, dan werkt kipfilet ook altijd goed.
1. Pulled chicken slowcooker
Pulled chicken uit de slowcooker is een bekende manier om pulled chicken te maken. Het fijne aan deze manier van garen is dat je de kip echt de smaken van de andere ingrediënten kunt meegeven.
Pulled chicken maken uit de slowcooker is bijvoorbeeld heel lekker als je barbecuesaus gebruikt of tomatenblokjes.
Afhankelijk van de stand die je gebruikt, hebben kippendijen en kipfilet ongeveer 2,5 uur nodig op high en zo’n 4 uur op low. Zorg er wel voor dat je de kip aanvankelijk niet in al te kleine stukken snijdt, anders wordt ‘ie droog.
Slowcooker pulled chicken
Eén van onze favoriete slowcooker recepten is deze:
- 1 blik tomatenblokjes, 400g
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2,5 el honing
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zeezout
- 3 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl tabasco
- 900 gram kipfilet
Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en haal de kipfilets door de saus heen. Leg de kip in de slowcooker en giet de overige saus over de kip heen. Zet de slowcooker aan op low en gaar de kip in ongeveer 4 uur.
Als je de mogelijkheid hebt; trek dan halverwege het garingsproces de kip alvast een beetje uit elkaar. Op het laatst trek je alles uit elkaar en is de saus goed gemengd met de kip.
Dit pittige tomatenstoofpotje met kip en aardappel is een aanrader als je pulled chicken uit de slowcooker wilt maken.
2. Pulled chicken oven
Als je geen slowcooker in huis hebt, dan kun je pulled chicken ook in de oven klaarmaken. De werking is een beetje hetzelfde als die van de slowcooker: alle ingrediënten mogen bij elkaar in een pan en deze schuif je vervolgens op lage temperatuur in de oven.
Mocht je pulled chicken in de oven klaarmaken, dan raad ik je bij deze aan om wel echt kippendijen te gebruiken. Zoals ik al zei zijn die iets vetter en zeker in de oven zorgt dit ervoor dat het vlees minder snel uitdroogt.
Gebruik hetzelfde recept als hierboven of gebruik in plaats van tomatenblokjes barbecuesaus, dat is ook erg lekker.
Verwarm de oven voor op 150℃ en gaar de kip vervolgens 60 minuten in een oven bestendige pan met deksel erop. Mocht je geen pan hebben die ook de oven in kan, gebruik dan een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
3. Pulled chicken pan
De snelste manier om pulled chicken te maken is toch wel in de pan. Daarmee ben je namelijk in 15 minuten klaar, i-de-aal als je haast hebt.
Het is een beetje afhankelijk van het recept dat je volgt hoeveel tijd je ervoor moet uittrekken. De bao’s met zoete kip hebben wat langer nodig, maar bij dit recept wil je echt dat de smaken van de saus goed in de kip trekken.
Met de BBQ pulled chicken wraps ben je echter zo klaar. Daarmee heb je de kip(filet) in 15 minuten gegaard.
Pulled chicken in de pan maken gaat als volgt:
- 150 gr kipfilet
- 1 laurierblaadje
- 1 tl chilivlokken
- peper en zout
- 4 el barbecuesaus
Breng een laagje water in een kleine pan aan de kook en voeg hier de kip, het laurierblaadje, de chilivlokken en peper en zout aan toe. Kook de kipfilet in 15 minuten op laag vuur gaar. Het water hoeft niet te koken, het moet vooral warm blijven.
Doe de barbecuesaus in een kommetje en pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.
Doe de geplozen kip bij de barbecuesaus in het kommetje en schep het even goed om.
Easy peasy toch! Pulled chicken uit de pan is ideaal voor het maken van de kipcocktail met mango en wasabi.
Pulled chicken maken
Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er meerdere manieren om pulled chicken te maken. Wat is jouw favoriete manier van pulled chicken maken? Of je nu kiest voor de slowcooker, de oven of de pan, iedere bereidingswijze heeft zo z’n eigen voordelen. Het mooie aan pulled chicken is dat je er eindeloos mee kunt variëren, van de smaken die je toevoegt tot hoe je het serveert. Of het nu in een tosti, wrap of stoofpotje is! Dus kies de bereidingswijze die bij jouw situatie past, haal de kip in huis en aan de slag – succes gegarandeerd!
Terug naar alle recepten?
Ik ga hem vandaag maken, dat wordt een feestje vanavond! :)
Lekker, succes!
Ik neem aan dat ik de kipfilet in het Slowcooker recept ook kan vervangen voor kippendijen ? Dit lijkt mij”sappiger” of zal het verschil niet zo te proeven zijn?
Ja, dat kan zeker. Maar met pulled chicken merk je het verschil eigenlijk niet zo, omdat je het zo erg uit elkaar pluist.
Ik neem aan dat ik de kipfilets in het recept met de slowcooker kan vervangen voor kippendeijen ? Dit lijkt mij een malser resultaat geven.
Voor hoeveel personen is dit ongeveer? Ben dit nu aan het maken en we zijn met 3.. red ik dat?